От понеделник – затягане на мерките срещу короната

* До 21 февруари обектите и дейностите на закрито – с 50% от капацитета, учениците ще редуват дистанционно и присъствено обучение
 
Коронавирусът
 
СЪС ЗАПОВЕД на изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч д-р Росица Милчева от понеделник, 7 февруари, влизат в сила допълнителни противоепидемичните мерки на територията на цялата Ловешка област, т. е. и в община Троян. Срокът е две седмици, до 21 февруари, но може да има промяна в зависимост от развитието на епидемичната обстановка. Затягането на мерките бе утвърдено и от Областния кризисен щаб.

КОЕ е новото? За обектите и дейностите на закрито, за които се изисква зелен сертификат, се въвеждат ограничения за използване на не повече от 50% от капацитета. В заведенията за обществено хранене и в търговските центрове не се допускат малолетни и непълнолетни без придружител – родител или настойник. В училищата ще се редува присъствено с дистанционно обучение – в първата седмица на втория срок (7-11 февруари) присъствено ще учат учениците от 7., 8., 10. и 12. клас, а учениците от 5., 6., 9. и 11. клас ще са пред компютрите вкъщи; през следващата седмица (14-18 февруари) графикът се обръща. Както и досега, учениците от началния курс – 1.-4. клас, и учениците в слетите паралелки ще се обучават присъствено.  

ПО ДАННИ от РЗИ към 6 февруари 14-дневната заболеваемост от Ковид 19 в Ловешка област е 1473 на база 100 хил. население. Общо диагностицираните лица в областта са 14 427, излекувани са 12 247, под карантина са 1723, починалите - 798.

Т21, по информация от Областна администрация – Ловеч

Начало

Всички публикации по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |