„Чавдар“ завърши сезона на върха в регион Център

* В труден мач баскетболистите ни се справиха с досегашния лидер – плевенчаните от „Бавни и яростни“ и завършиха редовния сезон на първо място, предстоят плейофите * С две победи на кадетите на „Троян Волей“ продължават напред
Баскетбол, волейбол
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
БАСКЕТБОЛ

СЛЕД ПОБЕДА над основния конкурент за първото място в регион Център, „А“ група, ББЛ – отбора на „Бавни и яростни“ (Плевен), нашият „Чавдар“ (Троян) завърши на първо място редовния сезон, 27 март.
 
СРЕЩИТЕ от последния кръг се играха в зала „Ивайло“ във Велико Търново. В първия мач за деня „Вихър“ (Айтос) трудно се справи с попълнения основно с юноши състав на „Дунав“ (Русе), резултат – 90:84. Нашият мач бе втори за деня  и предложи много емоции и напрежение през цялото времетраене на двубоя. „Бавни и яростни“ бяха в камерен състав от шест човека и това до голяма степен ограничи ротациите в отбора. „Чавдар“ започна ударно и постепенно трупаше разлика в своя полза, за да завърши първата част при резултат 31:18. През втората четвърт на терена се появиха резервните играчи и я спечелихме само с точка преднина 15:14. В началото на второто полувреме и до самия й край плевенчани обърнаха събитията, печелейки частта с 21:12.

Момент от победния мач на „Чавдар“ (Троян) над досегашния лидер „Бавни и яростни“ (Плевен), зала „Ивайло“, Велико Търново, 27 март
В ПОСЛЕДНАТА заключителна част резултатът вървеше кош за кош, като в един момент плевенчани излязоха с 6 точки напред. Тогава ударното трио Цветослав Острев (20 точки), Камен Пенчев (18 т.) и Радослав Кочев (с дабъл-дабъл, 16 т. и 10 борби) взеха нещата в свои ръце и подпомагани от силно представящия се Георги Бойнов (11 т.) докараха мача до победен завършек – 77:74 за „Чавдар“. В точковия баланс на отбора се включиха още братя Бажанови (с общо 6 т.), Найден Миховски (3 т.) и Ивайло Димитров (3 т.).

В ПОСЛЕДНИЯ за деня мач „Чардафон“ (Габрово) се справи драматично с „Локомотив“ (Горна Оряховица) – 74:73.Така преди плейофите класирането доби следния вид  1. „Чавдар“,  2 . „Бързи и яростни“, 3. „Вихър“, 4 . „Чардафон“, 5 . „Локомотив“ и 6 . „Дунав“. В предстоящите плейофни мачове „Чавдар най- вероятно ще срещне „Дунав“. Хубава победа завоюваха и юношите ни до 16 години в елитната „А“ група, побеждавайки отбора на „Тунджа“ (Ямбол) в мач игран в Троян на 19 март, резултатът – 72:44 за „Чавдар“. Не бе успешно представянето на 13 годишните „чавдарци“ в Търговие в битката за 1-7 място в Първа източна дивизия; загубиха от „Берое“ (Стара Загора) с 40:57 и от „Делфин“ (Бургас) с 29:85.

ВОЛЕЙБОЛ

НЕ УСПЯХМЕ в предишния си коментар да ви информираме за проявите на „Троян Волей“. В надпревара от регион Хемус, на турнира в Троян, кадетите на треньора Анатоли Пенев взеха и двата си мача – срещу Монтана и Червен бряг с класическото 3:0 гейма и продължават в следващия етап на първенството.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |