Прекадетите на „Троян Волей“ – №1

* Момчетата на треньора Анатоли Пенев записаха три победи, завършиха без загуба с впечатляващото геймово съотношение 18:0 в регион „Хемус“ и отиват директно на финалните квалификации
Волейбол, баскетбол
ВОЛЕЙБОЛ

Прекадетите на ВК „Троян Волей“, 2022 г.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО престижен успех регистрираха прекадетите (момчета до 14 години) на нашия ВК „Троян Волей“ на провелото се през уикенда първенство на регион Хемус. В троянската зала „Чавдар в събота, 2 април, момчетата на треньора Анатоли Пенев (спечелил си заслужено прозвището Маестрото, виж повече за него в материала на Калоян Кюркчиев – бел. авт.) изиграха три мача, като спечелиха и трите с по 3:0 гейма. Сутринта се справиха с отбора на „Ботев“ (Луковит), с резултат в отделните геймове  25:18, 25:12 и 27:25. Следващият противник, този на „Царевец“ (Велико Търново) изобщо не ги затрудни и го надиграха категорично с 25:11, 25:17 и 25:7. Накрая дойде редът на „Локомотив“ (Червен бряг), републикански шампион за 2020 година, който будеше известно притеснение в ръководството на троянския клуб, но не и за Маестрото. Преди мача той ми каза: „Ще ги бием с 3:0“. И прогнозата му бе безпогрешна – отлично начало, хубаво посрещане, разумно разиграване при мрежата, мощни забивки, стабилен сервиз и нашите волейболисти напълно „разфокусираха“ противника. Резултатът бе красноречив – 25:18, 25:23 и 25:19.

Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
ЕТО И ИМЕНАТА на играчите, постигнали тройния успех. Капитан и втори посрещач Цветослав Вачков, първи посрещач Мартин Марков, централни блокировачи Преслав Цветанов, Кристиян Христов и Любомир Ангелов. разпределители Стилиян Пейковски, Любомир Райков и Камен Каменов, диагонал Йордан Лалев. И либерото Петър Игнатов – обявен за номер едно в региона.

ПОБЕДА за прекадетите ни, златни медали и заслужена радост. Така след всичките изиграни 6 мача в регион Хемус, „Троян Волей“ завърши на първо място с 6 победи и впечатляващото геймово съотношение 18:0. Като краен победител нашият отбор се класира директно за квалификациите за финалите на републиканското първенство и там ще играе с вторите и третите от другите региони, което е безспорно предимство. А в клуба са убедени, че това не е всичко и голямото тепърва предстои! Последната квалификация ще бъде през м. май и се надяват отново на домакински турнир с оглед на перфектната организация, която създава „Троян Волей“. Всички приятели на волейбола в Троян, които за толкова млад клуб не сме малко, пожелаваме успешни бъдещи битки по волейболните полета!

БАСКЕТБОЛ

И ПРИ БАСКЕТБОЛА
през изминалата седмица нямаше изяви на мъжките формации, а само при подрастващите. Момчетата до 14 години на нашия БК „Чавдар“, водени от младия треньор Цветослав Острев, за разлика от волейболните си връстниците си нямаха успешно участие. Те играха поредния си мач в дивизия Запад, зона Рила срещу изключително силния състав на „Миньор 2015“ (Перник) и загубиха тежко с 78:32. В тази дивизия, както отбелязах в началото на сезона, освен „Миньор 2015“ фаворити са още „Монтана“ (Монтана) и „Рилски спортист“ (Самоков). Реално „Чавдар“ е с възможности за четвъртото място от осем отбора – съвсем нелоша позиция.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |