„Чавдар“ спечели плейофите срещу „Чардафон“

* Чичковците от „Дрийм тийм“-а също стартираха плейофите с победа
 * Мъжка игра срещу по-силен противник и загуба в последните минути
 за 16-годишните
Баскетбол
Момент от мача на „Чавдар“ срещу „Чардафон“ – 76:63, зала „Чавдар“, 17 април
А-ОТБОРЪТ. Успешно завърши и вторият плейофен мач на „Чавдар“ (Троян) срещу „Чардафон“ (Габрово), игран в троянската зала „Чавдар“ в неделя, 17 април. След като бяха били този противник миналата неделя в Габрово, днес нашите подходиха лежерно и високомерно и цялото първо полувреме не успяха да намерят себе си, оттегляйки се на почивка при резултат 37:36 за „Чардафон“. Но в началото на второто полувреме в игра се включи жокерът Цецо Острев, наниза за нула време две тройки, внесе организация в играта и мачът стана лесен за троянци – 24:14 в третата четвъртина и 16:12 в четвъртата бяха достатъчни, за да затворим срещата с 76:63. Реализаторите: Камен Пенчев (23 т.), Леонид Бажанов (дабъл- дабъл  от 14 т. и 13 борби), Ради Кочев (също с дабъл-дабъл, 13 т. и 12 борби), Цецо Острев (6 т.), Ивайло Димитров (4 т.), Найден Миховски (3 т.), Георги Бойнов (3 т.), Тервел Бажанов (2 т.).

Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
Така „Чавдар“ спечели плейофната серия с 2-0 победи и очаква на финала „Бавни и яростни“ (Плевен), които отстраниха „Вихър“ (Айтос) също с 2-0 победи. Според представянето през сезона това си е очакваният финал за първото място в региона. „Чавдар“ има психологическо предимство, тъй като победи противника си на два пъти, а загуби само веднъж. Пък и е крайно време плевенският отбор да бъде свален от трона, където се е настанил през последните няколко сезона. Нашият коз – в момента разполагаме с най-добрата троянска селекция.

Столичанката Мария Нанкова, която от година живее в Троян,
бе сред агитката на „Дрийм тийм“-а, 16 април
ЧИЧКОВЦИТЕ. Вторият ни отбор, „Дрийм тийм“-ът, безапелационният лидер в „Б“ ББЛ, регион Център, също започна успешно плейофите, налагайки се над Б-отбора на „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 80:66 в мач, игран в събота, 16 април, също в Троян. Проблемна беше само първата част, в която гостите успяха да спечелят с 23:20 . В следващите три части за троянци – водени от големите звезди на троянския баскетбол днес Цецо Острев и Ради Кочев, изявяващи се освен в представителния ни тим и като „чичковци“ – бяха безпроблемни. Основни реализатори за „Дрийм тийм“-а: Острев (16 т.), Кочев (13 т.), Венци Кукенски (12 т.), играещият президент Петър Лалев (11 т.). Не буди съмнение изходът и на реванша в Горна Оряховица, а още повече победата в последващия финал. Отсега е ясно, че „чичковците“ в края на сезона ще триумфират и ще имат отличен повод за яка разпивка!

ЮНОШИТЕ.
За разлика от големите при юношите ни нямаше повод за радост. Воденият от треньора Лъчезар Диков отбор на „Чавдар“ до 16 години, участник в елитната „А“ група - Изток, загуби драматично двубоя си срещу „Черноморец“ (Бургас), игран в събота у дома (троянската зала „Чавдар“). Гостите, начело с бившия играч на „Чавдар“ Капитанов, започнаха ударно и през първите две части бяха безапелационни, а в началото на третата част разликата в тяхна полза достигна 21 точки. Но прави чест на троянските момчета и заслужават адмирации, че не се предадоха, напротив, бавно и методично започнаха да топят разликата и подкрепяни от жестоката и вярна троянска публика успяха да изравнят малко преди края. Жалко, не успяха да спечелят, но – браво, играха мъжки срещу явно по-добър противник. Поздравления за Никодим Моев, Христо Маринов, Борислав Георгиев, Цветомир Пенков, Мариян Станев, Никола Цонковски и всички други, взели участие в мача.

Стефан Генков
, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |