Дни на талантите и интересите 2022

* Във фестивалните събития тази година се включиха над 300 участници от почти всички учебни заведения и детски градини в общината
Отличници
Зам.-кметът Розалина Русенова откри фестивала, зала „Форум“, 11 април
ОТНОВО е април и троянското НЧ „Наука - 1870 г.” отново е домакин на фестивала Дни на талантите и интересите и сцената отново се изпълни с детски смях и глъч. Това е особено радващо за нас, организаторите, тъй като през последните две години поради пандемията фестивалът се провеждаше онлайн в интернет. Дни на талантите и интересите 2022, чиито организатори са Община Троян и НЧ „Наука - 1870 г.” със съдействието на учебните заведения и детските градини в общината, тази година се провежда за 20-ти пореден път.

В РАМКИТЕ на деветте фестивални дни децата на Троян имаха възможност да покажат своите таланти, умения и интереси в различни области на изкуството, литературата, хобитата и да се забавляват. Традиционно фестивалът е в следните направления: изобразително изкуство, мултимедийна презентация, инструментално изпълнение, вокално изпълнение, лично творчество, художествено слово, драматизация, четене, танцово изкуство, има и няколко изложби – „Домашни любимци”, „Колекции и хоби”, „Кулинарни произведения”. В последния фестивален ден по традиция се провежда карнавално дефиле.

След награждаването на участниците, 19 април
СЕГАШНИТЕ Дните на талантите и интересите бяха посветени на 130-годишнината от основаването на читалищната библиотека в Троян и преминаха под надслов „Лаленце се люлее – пролетни празници”. Специално да поздрави участниците в първата фестивална изява в читалищната зала „Форум”  и да открие Дните на 11 април дойде зам.-кметът на община Троян Розалина Русенова. Във фестивалните събития тази година се включиха повече от 300 участници от почти всички учебни заведения и детски градини в община Троян; и всички те получиха грамоти и символични подаръци в последния фестивален ден, 19 април, на голямата читалищна сцена.

Тотка Станчева, НЧ „Наука - 1870 г.“
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |