Пролетната изложба в Серяковата къща

* Ще бъдат показани нови творби на членовете на ДТХ и ще звучи класическа музика на живо; откриването – на Велики четвъртък,
 21 април, 18:00
Предстоящо
ПРОЛЕТНАТА изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) в галерия „Серякова къща” ще се открие по традиция на Велики четвъртък от Страстната седмица, 21 април. Вернисажът е от 18:00 ч. Ще бъдат показани нови творби на членовете на ДТХ – живопис, икони, керамика, пластика и др. По традиция арт събитието ще бъде украсено с музика на живо, този път класика в изпълнение на дуото Иван Кръстев (цигулка) и Александър Лиалиос (пиано). Изложбата ще продължи до 18 май.

ЗА МУЗИКАНТИТЕ. Александър Лиалиос има бакалавърска степен по пиано от  университета в Йейл, САЩ и магистратура и докторска степен от Националната музикална академия в София. Концертира у нас и в чужбина, лауреат е на множество конкурси. Иван Кръстев за пореден път ще свири в Серяковата къща. Завършил е Националната музикална академия, изявявал се е в различни наши и чужди състави, понастоящем е оркестрант в Софийската опера. В програмата: Бетовен, Шуберт, Сарасате, Мануел де Файя, Скрябин/Дебюси.

Т21, по информация на
галерия „Серякова къща“
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |