Продължава делото за палежа на 7-те автомобила на ул. „Балкан“

* Обвиняемият Христо Х. го грози от 3 до 12 години затвор, на заседанието на 21 април ще бъдат изслушани и свидетелски показания
Крими
Унищожената „Алфа Ромео“ при палежа на 14 януари 2020 г. пред бл. „Балкан“, Троян
НА 21 АПРИЛ ще е поредното заседание по делото за палежа на 7 леки автомобила пред блок „Балкан“ на едноименната ул. „Балкан“ в Троян, извършен малко след полунощ на 14 януари 2020 г. Обвиняемият Христо Х. е подведен по чл. 330, ал.3 от Наказателния кодекс и го грози затвор от 3 до 12 години.

ПРИПОМНЯМЕ. При огнения екшън – който като по чудо не доведе до по-тежки материални, а и човешки щети, тъй като една от горелите коли, „Рено Клио“, била с АГУ и пълна газова бутилка и можело да се взриви – изгоря напълно един от автомобилите, други три бяха сериозно обгорени отвътре, а останалите три се „отърваха“ с по-леки поражения. Тогава, след първоначално разследване, от прокуратурата обявиха, че заподозрените за палежа са двама – 27-годишен троянец, смятан за предполагаем поръчител, и 38-годишният Христо Х. от Враца, посочен като същинският извършител; по-късно подозренията към троянеца отпаднаха. Мишената пък бил автомобилът БМВ на един от живущите в бл. „Балкан“, работил преди време със заподозрените в троянско казино.

СПОРЕД обвинителния акт подсъдимият Христо Х. е извършили палежи на лек автомобил БМВ и лек автомобил „Алфа Ромео“ на обща стойност 13,9 хил. лв., а пожарът се разпрострял и върху съседните пет автомобила на стойност 23,7 хил. лв. Нанесените щети са оценени на 20,7 хил. лв. На съдебното заседание на 21 април ще бъдат изслушани и свидетелски показания. Поради високата обществена опасност на престъплението, каквото до този момент Троян не познаваше, ще продължим да следим развоя на делото.

Т21, по информация на Окръжен съд - Ловеч

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |