12-годишните на „Чавдар“ отиват на финалите на Републиканското

* Момчетата на треньора Цецо Острев записаха две победи и една загуба в квалификационния турнир в Троян и продължават напред и нагоре
 * Предстоят два „кървави“ мача за мъжкия ни тим и „чичковците“
Баскетбол
12-годишните на „Чавдар“ (Троян) с треньора си Цецо Острев, 2022 г.
СЪБОТА и неделя (30 април - 1 май) бяха дните, през които в различни градове на страната се проведоха квалификационни турнири за класиране на финалите на републиканското първенство по баскетбол при най-малките баскетболистчета – тези до 12 години. Нашият „Чавдар“ бе домакин на един от шестте турнира и по най-добрия начин се възползва от това си предимство, като победи „Делфин“ (Бургас) с 76 :61, „Спартак“ (Плевен) – 70:65, и загуби от очевидно най-силния отбор „Славия“ (София) – 59:72. Радостно бе да се наблюдава колко много приятели на баскетбола се бяха събрали в миниатюрната ни троянска заличка и неистово подкрепяха троянски баскетболни юначета, водени от троянския треньор Цветослав Острев (иска ми се да вярвам, че най-сетне след толкова години местен треньорски кадър ще подготви истински баскетболисти, а не само попълнения за отбора на „чичковците“ – бел. авт.)

Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
И КАТО специалист по баскетбол искам, докато е време, отново да напомня, че сега е моментът при 14-15-годишните да се прави попълнение в селекцията с високоръстови момчета – бедата на досегашните ни отбори е, че бият при 12-13-годишните и после при по-големите ръстовите противникови състави почват да ни мачкат. Ярък пример са 12-годишните от миналия сезон – също участници на финали, а тази година с много слаби резултати. И друго прави впечатление, в основата на успеха ни сега са основно трима  играчи – Йордан Църов, Христо Топалски и Боян Радионов, останалите имат епизодични роли и скромен принос за крайния резултат; а в съвременния баскетбол дългата ротация е от съществено значение. На финалите това ще се почувства осезателно. И още веднъж – браво на момчетата и техния треньор!

16-ГОДИШНИТЕ ни юноши, участници в най-високото ниво на баскетбола в тази възраст – елитната „А“ група Изток, в събота играха пореден мач от първенството в Шумен срещу местния отбор и имаха честта съвместно да открият празненствата по случай 100-годишнината на баскетбола в града. Пред почти пълните трибуни  момчетата на треньора Лъчезар Диков не успяха да се противопоставят на домакините и както и в Троян загубиха, резултатът – 67:48. В тази група летвата е вдигната доста високо за нашия отбор и за явно най-слабия, този на „Делфин“ (Бургас), но тревожното в случая е, че момчетата в тази ни гарнитура не бележат напредък, тъпчат на едно място и не виждам как ще бъдат попълнения на мъжкия отбор след години!?

ПРЕЗ НАСТОЯЩАТА седмица предстоят решителни плейофни двубои на мъжете на „Чавдар“  и „Дрийм тийм“-а (мъжкия ни Б отбор) съответно срещу „Бавни и яростни“ (Плевен)  и „Локомотив“ (Горна Оряховица). И докато вторият мач е почти протоколен – победата на троянските „чичковци“ е повече от сигурна, то в другия макар „Чавдар“ да е фаворит, плевенчани не бива да се подценяват и интригата се запазва. Успех!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |