19 камери гледат центъра на Троян денонощно

* Техниката е висококачествена – на немската фирма „Бош“, картината е с перфектно качество, включително през нощта; цената 27,5 хил. лв. с ДДС * Догодина слагат на възловите кръстовища и в училищата
Можело значи
Поглед към картината на част от камерите, наблюдаващи централната част на Троян
В ЦЕНТРАЛНАТА градска част на Троян вече се осъществява охранително видеонаблюдение – монтирани са 19 висококачествени специализирани камери на немската фирма „Бош“. Целта е повишаване на сигурността и предотвратяване на противообществени и криминални прояви, а местата на камерите са избрани след извършен оперативен анализ от специалисти на РУ на МВР - Троян. Това бе съобщено на последната за годината пресконференция на кмета Донка Михайлова, на която присъстваха и началникът на отдел „ТСУ, кадастър и регулация“ инж. Николай Хитров и IT специалистът на общинската администрация Димитър Калински.

КАМЕРИТЕ дават картина с отлична резолюция, а при движение изчистват образа (на човека) до перфектна яснота, т. е. няма никаква възможност да се скриеш, ако си извършил нещо лошо. Картината от тъмните часове на денонощието също е перфектна и дава максимална информация за наблюдаваните участъци. Камерите са 100% защитени – „по уникален начин“, както се изрази инж. Хитров, а възможността за манипулиране на записите е изключена. „Камерите са със специфична защита и връзките са криптирани. Цялата система е от отворен тип, което позволява надграждане и интегриране (добавяне на допълнителни съоръжения, оборудване и нови функционалности) на всяко ниво“, поясни г-н Калински. Наред с това районът е покрит и с обемни микрофони. А цялата информация – картината и звукът, се следят от оперативния дежурен в Центъра за наблюдение в полицията, център за наблюдение има и в Общината.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА уточни, че видеонаблюдението в центъра е втората част на мащабен проект за осигуряване на цялостно видеонаблюдение в Троян. По първата част са били поставени 6 камери на входовете и изходите на града плюс две специални камери, имащи възможността да „четат“ автомобилни номера, на входа и изхода на Орешак. Обяснено бе също, че камерите са поставени според насоките за „определяне на местата за изграждане на системи за видеонаблюдение и на минималните функционални и технически изисквания към системите“, дадени в заповед на министъра на вътрешните работи от м. април 2016 г. Според изискванията записите от камерите ще се съхраняват 60 дни.

„НЯМАМЕ за цел трупането на ненужна информация, а превенцията – да се даде възможност в реално време да се прави оценка на събитията и да се реагира своевременно, ако се наложи“, коментира инж. Хитров. „Идеята е видеонаблюдението да обхване и възловите пътни кръстовища и особено училищата. Защото се знае, че един от основните проблеми е употребата и разпространението на дрога в районите на училищата“, допълни г-жа Михайлова. Планира се следващият етап да се реализира през 2017 г.

ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО на централната градска част, включващо 19-те камери „Бош“, специализирания софтуер, монтажа и настройката струват на общинския бюджет 27 500 лв. с ДДС. Изпълнител, след спечелена обществена поръчка, е една от водещите фирми в бранша у нас „Систера Технолоджи“ ЕООД (София).

Т21

Бележка на редакцията
Можело значи 
От доста години, да не кажем десетилетия, слушахме колко е необходимо подобно видеонаблюдение в централната градска част на Троян. Но как нямало как, защото струвало много скъпо. Много ли са 27 500 лв. с ДДС? Разбира се, че не са. А може би точно защото са малко не се случваше, знаем, че на малки суми и комисионните са малки… Но да не злословим. Важното е друго, че – можело значи.

21 коментара:

Анонимен каза...

Мъдрата ми майка едно време казваше:
"Много видяли - малко разбрали..."

... без коментар ...

Анонимен каза...

И какво ще гледат/следят/ тия камери...Стефан Лудия и безпризорните кучета...

Unknown каза...

А има ли възможност да бъде упоменато къде може да се гледат тези камерки?
Благодаря

Анонимен каза...

Кои са тези "специалисти" от РУ, които са извършили
оперативен анализ?
Боже, те даже едвали знаят какво значи това.
И какви са тези глупости, че не можеш да се скриеш?
А като сложиш качулка какво ще видят?
Или може би микрофоните ще чуят как дишам и по това ще ме познаят кой съм, а?
Брех, много си повярвала нашата полиция. Хванаха 5 наркоманчета и давай сега ще гледаме и кой какво прави по центъра....
Скоро ще дойдат едни прокурорченца от София и ще ви свалят малко на земята.

Анонимен каза...

Като ти се гледат камерки, влезни в Gepime.com

Анонимен каза...

"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
Б.Франклин

Unknown каза...

За да те срещна теб ли

Анонимен каза...

1984

Анонимен каза...

Porednoto ni6to za vsi4ki i ne6to korisno celq6to Sega ili sled vreme za nqkoiii

Анонимен каза...

Ехее, инж. Хитров и от камери разбира от къдя на къдя бе...
този мръсник ще ми обяснява по какъв начин са защитени камерите айде няма нужда.

Анонимен каза...

Защо скимтите,пичове?! Наблюдението с различни технически средства е щатски патент. Ние, в България, като страна приемаща евроатлантическите ценности просто го прилагаме.Нали трябва да даваме информация.Така че, тихо

Анонимен каза...

И мен ме интересува ,ще има ли възможност онлайн да се наблюдава някоя от тези камери ,например на площада пред общината ,както има от почти всеки град на България на сайта
http://www.weather-webcam.eu/

Анонимен каза...

Няма да може да се гледа онлайн, защото
много "семейства" ще се пръснат.

Анонимен каза...

Що писъци бяха, че при социлизма ни следели съседите и доносничели за нас. Сега ни следи електронно око и донася там където требе. Ама ние не пищим - убаво ни е.НАРОДЕ.....освестш се!

Анонимен каза...

А кой ще снима полицаите спящи в малките улички?!

Анонимен каза...

Почти всеки ден на паркинга до общината пишман шофьори остъргват по някоя кола, а после гьонсуратски се измъкват - там има нужда от камери !!!

Анонимен каза...

Урааааааааааааааа
Ще ни дават по телевизията!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Спешно да се издаде карта на местонахождението на камерите!!!
Помагало за извънбрачни партньори.

Unknown каза...

Препоръчвам ви една книга във връзка със статията.
George Orwell - 1984

Анонимен каза...

Г-н Маринов, има мнения, че проблемите идват от липсата на човечност във взаимоотношенията. Как камерите преодоляват това?

Unknown каза...

Записват и психологическата информация!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |