„Чавдар“ остана в подножието на върха

* „Бавни и яростни“ (Плевен) спечелиха титлата в регион Център, „А“ ББЛ, нашите – със сребърните медали; резултатът във
 финалния сблъсък – 76:67
Баскетбол
СКОРО ще се навършат 70 години организиран баскетбол в Троян и през всичките тези години отборът на „Чавдар“ – независимо как се е наричал вторият ешалон на баскетбола в България, било то Втора „А“ група, Северна „Б“ група, Обединена „Б“ група – винаги е бил  участник в този формат. И забележете, винаги е стигал до второто място, и аз съм му бил треньор, и Ицата, и Милижийски, но като че ли една прокоба винаги е тегнела и върхът на целогодишните ни усилия е бил второто място. Тази година изцяло троянският отбор показа през сезона много добри игри, загуби веднъж, но победи на два пъти миналогодишния шампион „Бавни и яростни“  (Плевен) и във финалния плейофен мач, игран в зала „Дан Колов“ в Севлиево (неделя, 8 май, 16:00 ч.), се изправи като фаворит отново срещу тях за първото място в регион Център на „А“ ББЛ, регион Център, сезон 2021/22 г.

ПРЕДИ МАЧА за първото място се игра двубоят между „Вихър“ (Айтос) и „Чардафон“ (Габрово) за определяне на бронзовите медалисти. В много оспорван и равностоен мач играещият треньор Антонио Станков успя да изведе отбора си до победата и да зарадва габровци с третото място. Поздравления за младия наставник и „Чардафон“, който се утвърждава като един от най-активните баскетболни клубове в региона.
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
ФИНАЛЪТ между „Чавдар“ (Троян) и „Бавни и яростни“ (Плевен), благодарение на многобройната и атрактивна троянска публика и, разбира се, на играта на двата състава, се превърна в истински баскетболен спектакъл. Ръстово превъзхождащият ни „Бавни и яростни“ срещна ентусиазираната съпротива на по-младия троянски отбор. Вкопчали се здраво в битката, двата отбора предложиха равностойна и интригуваща игра, в която надмощие имаше ту единият, ту другият. Станахме свидетели на майсторски отигравания и под двата коща, доставили истинско удоволствие на присъстващите в залата.

ОТНОВО главни действащи лица за „Чавдар“ бяха ударното трио: Радослав Кочев (с дабъл-дабъл,16 точки и 14 борби), Камен Пенчев (15 т.), Цветослав Острев (12 т.); добре се включи и Габриел Йонков (10 т.), но рано направи пет фала и определено липсваше за финалните акорди. Останалите – Мирослав Славков (3 т.), Ивайло Димитров (6 т.), Георги Бойнов (3 т.) и Славян Лишев (2 т.) – имаха както е видно твърде оскъден принос, откъдето дойде и белята: къса и неравностойна ротация на състава. За „Бавни и яростни“ Максим Генов наниза 18 т., с 15 т. се отчете Венцислав Георгиев, който имаше и 15 борби, по 12 т. реализираха Христо Ангелов и Цветан Тодоров, който макар и дребен на ръст овладя цели 14 борби под коша. По 8 т. добавиха Александър Илиев и Денеслав Трифонов, факт, потвърждаващ по-дългата скамейка на противника . Краен резултат – 76:67 за „Бавни и ярост“, златни медали и купа за тях, а троянци отново се задоволиха със среброто – безспорен успех и напредък в сравнение със слабото представяне миналата година.

И ДВАТА отбора придобиха право да участват във финалния турнир на „А“ ББЛ заедно с първите два състава от регион Изток и четири отбора от регион Запад. В зависимост от жребия „Чавдар“ може да има още един шанс срещу „Бавни и яростни“. С пожелание за успешно представяне! 
 
Стефан Генков, треньор по баскетбол 
 
Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |