SOS за Украйна

* „Учениците от СУ „Васил Левски” спонтанно взеха решение да помогнат според силите си на украинските деца… С такива деца има надежда за България!“
Войната на Путин срещу Украйна
БЯХМЕ свикнали да мислим за войната като за събитие, което се случва само във филмите и в учебниците по история. Днес неочаквано тя се оказа почти на прага ни. Войната е трагичен факт, но тя е и време, в което си проличава дали сред нас има Човеци, за които състраданието не е отживяло понятие.

ВЪПРЕКИ че ситуацията е сложна и всеки я тълкува според политическите си пристрастия, едно е ясно: украинските граждани са изправени пред непосредствена опасност за живота си и се нуждаят от хуманитарна помощ. За политиците войната е борба за надмощие, за военните – полигон, на който изпробват най-модерните си оръжия, за обикновените хора войната е кошмар, който могат и да не преживеят. Когато вчера и днес умират деца, нямаме право да останем равнодушни към тяхната трагедия.

УЧЕНИЦИТЕ от СУ „Васил Левски” (Троян) спонтанно взеха решение да помогнат според силите си на украинските деца. През изтеклата седмица те организираха хуманитарна акция в помощ на бедстващите си връстници. Най-ентусиазирано прегърнаха идеята Йоанна Кикарина и Теодора Станевска от 10.в клас. Те изработиха плакат и кутии за събиране на дарения. Днес събраната сума бе преведена в сметката на Българския червен кръст (БЧК), който откри Национална благотворителна кампания в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна. Много трогателен бе жестът на малкия Светлин Цветанов от 4.б клас, който по собствена инициатива остави рисунка върху кутията с дарения. 
 
С ТАКИВА деца има надежда за България!
24 март 2022 г.
Цветелина Мутафова, преподавател по история
СУ „Васил Левски“, Троян

Още по темата:

1 Коментара:

Z@Q каза...

Първо на вас трябва някой да ви помогне, с тия скъсани гащи!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |