Троянски ученици помагат на деца в Украйна

* По решение на Ученическия съвет към СУ „Св. Климент Охридски“ и със средства на съвета бяха закупени храни, които ще бъдат изпратени на две български неделни училища в Одеса и Запорожие
Войната на Путин срещу Украйна
СУ „Св. Климент Охридски“, момент от дарителската акция, Троян, 17 март 2022 г.
МИНИСТЕРСТВОТО на образованието и науката (МОН), съвместно с Българския червен кръст (БЧК), „в духа на европейската солидарност и общите исторически корени“, стартира доброволческа инициатива „Деца помагат на деца“ за събиране на хуманитарна помощ за децата от българските неделни училища (БНУ) в Украйна. В Украйна работят 63 български неделни училища. По данни от началото на годината, в тях учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

БНУ „Васил Априлов“, Одеса, 2021 г.
В РАМКИТЕ на инициативата се събираха дълготрайни хранителни продукти, хигиенни материали, фенерчета, продукти от първа необходимост, раници и други ученически пособия. В писмо до училищните директори МОН призовава всяко българско училище, което може да помогне, да даде пример за хуманизъм и съпричастие. По решение на Ученическия съвет към СУ „Св. Климент Охридски“ (Троян) и със средства на съвета бяха закупени 100 пакета макаронени изделия и 28 пакета спагети, които ще бъдат изпратени на две училища -– Българско неделно училище „Васил Априлов“ в гр. Одеса и Българско неделно училище „Светлина” в гр. Запорожие.

БНУ „Светлина”, Запорожие, 2020 г.
КАМПАНИЯТА бе в периода 16-23 март, а дарението бе предадено на БЧК, което ще осигури транспортирането на цялата събрана помощ от децата на България до границата на Украйна и приета от тамошния Червен кръст. Разпределянето за нуждаещите се поемат 12 организации на българи в Украйна, които са заявили пред МОН готовност да организират собствен транспорт и да раздадат продуктите на децата и семействата им.
17 март 2022 г.
СУ „Св. Климент Охридски“, Троян

Още по темата:

2 коментара:

Unknown каза...

А на децата от ЛНР и ДНР кой щепомага? Останали без домове сринати от фашистка Украйна. Пак матюшка Россия.В перед РОССИЯ, победа будет за нами.

PUTINKAPUT каза...

Ето победата:
https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads/2022/03/FOojMnxWYAw-mAo.jpeg?ssl=1

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |