257 украинци досега са настанени в Ловешка област

* Най-много са украинските бежанци в община Ловеч – 105, в хотел „Рибарица“ в едноименното тетевенско село вечерта на 8 март пристигнаха 58 души, Троян досега е приютил 35-ма
Войната на Путин срещу Украйна Актуализиран
ПО ИСКАНЕ на областния управител Владимир Стойчев всички общини в Ловешка област са предоставили данни за настанените на тяхна територия украински граждани, бягащи от войната на Путин в Украйна, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. До 8 март включително 257 души са получили убежище в областта и има готовност за още 335. Общините Ловеч, Троян, Тетевен, Априлци и Угърчин са излъчили свой координатор за връзка с областната администрация по бежанския въпрос.

В ОБЩИНА Ловеч са настанени 105 украинци – 58 в хотел „Ловеч“ (където са обявени 100 места) и 47 в хотел „Президиум“ в областния град, подадена е заявка за настаняване на още 30 души в учебния център в с. Сливек и на 5-членно семейство в частен апартамент в жк „Младост“. В общината са подготвени още три апартамента в ученическо общежитие с общ капацитет 15 души, къща с четири стаи за 8 човека и е предприет спешен ремонт на три общински жилища, които ще могат да приютят 12 души. В община Троян досега са настанени 35 украински граждани в седем частни имота. В община Луковит настанените бегълци от войната са 19, в частна база. В община Тетевен 58 души са настанени в хотел „Рибарица“ в едноименното тетевенско село, в общинския център има осигурени 4 места, а в с. Български извор – 15. Община Априлци е заявила готовност да приеме 50 души – в семейния хотел „Саня“. Другите три общини в областта – Угърчин, Ябланица и Летница, нямат подходяща база и в тях няма настанени украински граждани. По данни на БЧК чрез граждански инициативи във фейсбук в частни домове в Ловеч, Троян и две села са настанени 26 украински граждани, а в хотел „Ловеч“ – 6-има.

Виктор Стойчев
Г-Н СТОЙЧЕВ благодари за своевременната реакция и призова за солидарност и максимална координация между институциите; в тази връзка в петък, 11 март, той свиква заседание на областния съвет по сигурност в разширен състав. И препоръча общините да проучват и потребностите на бедстващите хора, за да може БЧК да им предостави необходимото. Областният управител обяви и денонощни телефони за връзка – 0886/182572 и 068/601-074, на които всички, желаещи да окажат подкрепа или вече предоставили подслон на украински граждани, да посочат от какво имат нужда, а и за да бъдат обхванати всички новодошли.

Т21, по информация от Областната администрация - Ловеч
 
Ако приемате граждани на Украйна

Всеки, който настанява граждани от Украйна в частното си жилище, е необходимо в 3-дневен срок да регистрира настанените от/при него лица в съответното Районно управление на МВР. При регистрация представя своите и техните лични документи, като отбелязва дали лицата желаят да получат статут на бежанци.

Молим всички троянци, ако са приели украински граждани в частно жилище, да се свържат с общинската администрация в Троян на телефони 0700/14721 (8:00 - 17:00, в работни дни) или 0670/6-80-50 (денонощно), за да се установят нуждите от подкрепа на новодошлите.

Повече информация вижте на ЕДИННИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ПОРТАЛ, официален източник на информация за мерките и действията във връзка с кризата в Украйна – www.gov.bg/bg/ukraine

Община Троян

1 Коментара:

Unknown каза...

Искам да попитам бежанците от Украйна - защо не казвате истината на народа ни ? Все пак сте приютени и обгрижвани в нашата държава . Защо лъжете ежеминутно по продажните ни медии ? То и вашите са такива - бълват случки отпреди пет , шест години . И всъщност от кого бягате ? Нямате ли чест и достойнство да кажете в ефир истината . Истината е , че бягате не от Путин , а от вашия фашистки режим . Бягате от репресиите на многобройните си фашистките организации в Украйна и от зеленото човече - което е все пияно , дрогирано и непредвидимо в реакциите си ? Или може би и вас купиха и ви научиха какво да говорите , кога да плачете ? Че инак няма безплатни апартаменти , детски градини и дрехи с етикети . Няма и джобни по 40 лева на ден . Това са детските на българско дете за месец . А откъде мислите се вземат тези пари и цялата ви издръжка по хотели и къщи за гости ? Не от чекмеджета , или милиардите на депутатите в чужди банки . Не ! От нас се вземат - от нашите мизерни спестявания и доходи , от нашите данъци и всекидневни глоби , от смешните пенсии на нашите родители . Та поне заслужаваме да кажете истината . За да не ни карате да мразим и обвиняваме братята руснаци , които в момента приютяват ваши сънародници в Русия и доставят камиони помощи за украинците във вашата страна . Ние това ли заслужаваме ? Аз ви питам - за 8 години фашизъм тъй ли не разбрахте , че сте натовска колония ? Ние за няколко дена разбрахме за десетките ви натовски бази и генетични лаборатории . Вие пък как така не разбрахте , че в тези лаборатории се прави хубавия райски газ , с който тровят българското небе натовските самолети . Правят се и редица генетични експерименти и производството на вируси , едни от които са короните - морони . Как не вдигнахте глава пък да кажете и всички да разберем що за ционизъм има в Украйна и че народът е в опасност ? Не , не приемам вашето бягство в момента , защото е основано на лъжа и е за сметка на изстрадалия и крайно беден български народ . Не приемам това , че вие разделихте българите в този момент . И ползата от вас ще бъде , че ние няма да допуснем чак такива измети да ни управляват . Ще бъдем бдителни и осторожни от сега нататък и ще преценяме кой да ни управлява . Ще се борим до край и ще бъдем честни . Честни пред себе си и пред България . Защото ние сме БЪЛГАРИ . Много различно нещо сме , да знаете . Оцелявали сме и в по - трудни времена и сега ще оцелеем . Това е от мен . Обичам ви БЪЛГАРИ . И теб БЪЛГАРИЯ !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |