Ген. Аню Ангелов: Целта на Путин е да унищожи Украйна

* „Не мога да не спомена кощунството Русия да нанася ракетни удари по Бабин Яр, където са погребани близо 100 хиляди избити от хитлеристите евреи – повторно да бомбардират жертвите на Холокоста?!“
Войната на Путин срещу Украйна
ген. Аню Ангелов
Ген. Аню Ангелов е български офицер, артилерист, бивш зам.-началник на Генералния щаб на Българската армия, началник на Военната академия „Г. С. Раковски“ и министър на отбраната (2010/13 г.). По-долу ви представяме част от казаното ог ген. Ангелов в предаването „12+3“ на БНР (програма „Хоризонт“) на 2 март – седмия ден от започването на войната на Путин в Украйна. Т21

ТРУДНО може да се каже какво става в главата на диктатор като Владимир Путин. Какво аз очаквам? Това е, което казва и украинският президент Володимир Зеленски – че украинците няма да могат да се справят сами. Но за съжаление те са сами въпреки доставките на оръжие, те воюват сами. Как ще се развият събитията – най-напред обсада на Киев, която вече е факт, обсада и навлизане в Харков, което също е факт. Но очакванията, че вследствие на призива на Министерството на отбраната на Русия населението на Киев ще напусне града, естествено няма се случат, може да напусне гражданското население, но не и тези, които са заети с отбраната на Киев. Знаем какво представляваше Берлин при превземането му от руската армия в края на Втората световна война, това ще представлява и Киев. За да превземе Киев, руската армия трябва да разруши този град. Разрушаване, което донякъде започна, не мога да не спомена кощунството Русия да нанася ракетни удари по Бабин Яр, където са погребани близо 100 хиляди избити от хитлеристите евреи – повторно да бомбардират жертвите на Холокоста?!

КИЕВ вероятно след 5-10 дни ще бъде в ръцете на руснаците. Оттам нататък следва опит за унищожаване на украинската нация, това е целта на Путин – унищожение на държавата Украйна. Както каза днес (2 март – бел. ред.) и президентът Зеленски, голямата цел е да се унищожи украинската нация, да се унищожи страната, да се унищожат украинците, да я няма Украйна. Но смешното тук е, че Русия възниква от Киевска Рус, възниква от сегашна Украйна.

НАТО е с вързани ръце, заради лудостта на Путин, който въведе в готовност руските ядрени сили. И знаете ли на какво се учудвам? Аз съм завършил Генералщабната академия в Москва, познавам много руски генерали – например ген. Громов, който изведе войските от Афганистан, където руснаците дадоха 20 хиляди жертви. Защо той, защо такива генерали, които много добре познават войната, нямат глас?! Те много добре знаят какво представлява тази война за руския народ, но не предприемат нищо. Явно руските генерали, както навремето хитлеристките генерали, нямат думата, нямат абсолютно думата и това е факт.

И ПО ПОВОД случилото се у нас с поискана от премиера оставка на военния министър Стефан Янев и смяната му (оставката бе поискана заради някои действия на министъра, фокусирани в отказа му да нарече война руската агресия срещу Украйна – бел. ред.). Всеки министър трябва да носи оставката в джоба си и ако му бъде поискана от министър-председателя, да си я подаде. Това важи за всички министри във всички държави. Както казват, политиката привлича, но от друга страна те удря отзад. Това се случи и с ген. Янев, привлякоха го, дадоха му много важна длъжност в сложно време, той се справи донякъде като служебен премиер, но не и като военен министър.

2 март 2022 г.
Ген. Аню Ангелов 

1 Коментара:

Unknown каза...

Във връзка с публината изява на Зеленски за нанесени удари по Бабин Яр, в Израел остро реагираха срещу Русия. След като Русия отрече, от Израел отидоха на място и видяха, че нищо такова няма.Недопустимо е подобен генерал да работи с непроверена информация и да прави подобни публични изяви. Недопустимо е!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |