Недко Минков: 150 писма за 14 години и никакъв резултат

* „Мисля, че заслужавам защита, гарантирана ми от Конституцията – затова ви моля от 14 години; и за всичко, което ми е отнето незаконно, откъдето и да го погледнеш, съм готов да отговарям и доказвам
 всичко и на всеки“
 
Недко Минков
Тема с продължение Читателите ни пишат
Поредното „кърваво писмо“ по същата тема – имотна измама/далавера в китното съседно Априлци, извършена срещу автора и наш съгражданин Недко Минков (виж „ЗУТ в Априлци е като детската игра „пусни, пусни кърпичка“ и „В Априлци: „Кой каквото си е превзел и откраднал, е негово“  – бел. ред.). Този път някак обобщаващо и правещо равносметка, неласкава, на 14-годишната безплодна кореспонденция и бездействието на съответните органи и институции, правораздавателни и други. Но без да губи надеждата, че в края на краищата справедливостта и правото ще възтържествуват. И че въпросните органи и институции ще докажат, че "заслужават доверието, което им е дадено". Т21
До: Генадий Маринов, издател на в. „Троян 21“
Копие за сведение и информация: Виктор Стойчев - областен управител на област Ловеч, Валентин Вълков - ръководител на Окръжна прокуратура - Ловеч, старши комисар Станислав Великов - директор на ОДМВР - Ловеч, инж. Михаил Киров - началник на СГКК - Ловеч, инж. Тихомир Кукенски – кмет на община Априлци

УВАЖАЕМИ г-н Маринов, обръщам се към Вас като доказан информиращ за всичко ново и интересно в района, особен в общините Троян и Априлци. Това се налага и от факта, че много наши съграждани се интересуват от моя проблем, свързан с отнемането на няколко имота в района на община Априлци – в няколкото предишни публикации по темата във Вашия вестник дадоха обяснение за постъпките на моя съсед и роднина Минко Савов, причинил наред с имотните далавери и редица други тежки удари върху семейството ми.

НЯМА да повтарям извършените от горепосочения деяния, защото съм ги представял многократно с приблизително 150 (сто и петдесет) писма до различните ръководители и ведомства от 2008 г. насам. За тези години никакъв реален резултат – единствено размяна на писма и нищо повече. А всяко мое писмо е съпроводено с с всички необходими документи за изясняване и доказване на случая. Във всяко писмо посочвам адрес и телефон за обратна връзка, но за тези 14 години няма случай някой да ме е потърсил за нещо, ето това е „грижата“ за обикновения човек.

ПО КАЗУСА ми са имали възможност да работят 6-7 разследващи полицаи и нищо. Единствено МВР служителката г-жа Карагьозова започна добре, но скоро преустанови?! Прокуратурата бе по-активна като бройка – поне 10-15 прокурори от Троян и Ловеч уж са се ангажирали, и нищо, единствено писма отговори, в които неизменно присъстваха думите: Установих, Постанових, Отказвам, Прекратявам. А проблемът е чисто технически, строителен и лесно доказуем – може да се реши от средно образован човек, но явно има „повеля“ да не се пипа там, защо те си знаят.

ПОВТАРЯМ – при подаването на първата ми жалба ми бе заявено: „Пиши, и без това ДАНС и полицията са по дирите им“, но след това дирите се губеха??? Явно въпросът е бил приключен още в началото, но защо ме разиграваха три петилетки?! Че се краде, краде се – ощетен като мен ми показа документ, общински, за оценка на имот от 200 дка за 98 лв. (!); бившите строителни специалисти създаваха площи и се отваряха „изворчета“ за източване на държавни ресурси/средства – правили са услуги, но са и пазени! Чува се, че издаване на скица за продажба на имот струва много. За останалите служители не мога да кажа лоша дума, но за създателите на моя проблем – техническия отдел  (в Община Априлци), главния архитект, бившия кмет – нищо добро, възмутен съм. От Служба геодезия, картография и кадастър (СГКК) - Ловеч съм получил единственото добро писмо, кратко и ясно: „Г-н Минков, всичко е сътворено в Община Априлци“. Бях изненадан от конкретността, проявих интерес и от службата ми обясниха, споменатият Минко Савов е наричано „разбиращ (наш) човек“.

ПРЕЗ ТЕЗИ години почувствах една голяма обвързаност между хората, работещи в строителния бранш – ако бяха профсъюз или партия, нямаше да имат конкуренти. В средствата за масова информация често чувам думите „строителна мафия“. Чух и изказване по телевизията на министъра на правосъдието в последното служебно правителство адв. Деменджиев, че през последните години Законът за устройство на територията (ЗУТ) е ремонтиран някъде от 120 до 150 пъти, разбира се в полза на кого. Министърът заяви, че ако остане министър, това ще му бъде първата задача, но (не остана)…? Следващо доказателство – Николай Радулов, генерал, професор, бивш главен секретар на МВР и университетски преподавател, заяви, че за година се „замитат“ по 4-5 хиляди жалби в Прокуратурата; и още по-интересното – офицер от МВР, от столично управление, имал приятел в строителните служби и му казал „Приятелю, чувам, че много хора си изгорил?“, отговорът на приятеля в строителните служби бил: „Докато имам толкова пари, и още толкова в земи и гори, аз в съд няма да вляза!“. Та кой командва и кой слага бариерата пред съда?!

ГОСПОДА, аз съм нормален, реден български гражданин, работил съм за държавата, даже през 1990 г. съм награден от Министерския съвет със златно отличие. И мисля, че заслужавам защита, гарантирана ми от Конституцията – затова ви моля от 14 години; и за всичко, което ми е отнето незаконно, откъдето и да го погледнеш, съм готов да отговарям и доказвам всичко и на всеки. Моля Ви докажете, че заслужавате ДОВЕРИЕТО, което Ви е дадено.

6 март 2022 г., Троян
С уважение и очакване: 
Недко Стефанов Минков, тел. 0887/831986

Благодаря Ви, г-н Стойчев!

* „Приятно съм изненадан от светкавичната реакция от Ваша страна и правилното препоръчително становище“

Буквално ден след изпращането на поредното си писмо Недко Минков получава становище от новия областен управител на Ловеч Виктор Стойчев. И му благодари, защото за пръв път „след 14 годишни взаимни кореспонденции с всички ръководни институции в областта и държавата“ е приятно изненадан от „светкавичната реакция и правилното препоръчително становище“. Т21

До: Виктор Стойчев, областен управител на област Ловеч
Копие: вестник „Троян 21“

Г-Н ОБЛАСТЕН управител, приятно съм изненадан от Вашия стил и метод на работа. За пръв път след 14 годишни взаимни кореспонденции с всички ръководни институции в областта и държавата приятно съм изненадан от светкавичната реакция от Ваша страна и правилното препоръчително становище. Но ДАНО.

ЯВНО ПРАКТИКАТА е променена след Вашето назначение – ще ме извините, но за мен досега Областната управа бе пощенска кутия. Може би съм по-упорит, отколкото е нормално – но имам лични впечатления (лични и трудни) с Вашите предшественици Митева и Терзийски, следващите не съм ги и търсил, след „ефекта“ от посочените двама.

БЛАГОДАРЯ ВИ за правилната реакция и Ви гарантирам, че с нищо не съм Ви подвел. Желая Ви лично здраве и здраве на семейството, защото то помага на личното здраве, и кураж и успех в нелеката работа. Доброто се помни, знам го, защото целият ми трудов стаж е свързан с услуги на гражданите. Благодаря Ви!

7 март 2022 г., Троян
С уважение: Недко Стефанов Минков

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |