„Елма” АД (в несъстоятелност) – продадена!

* Купувачът е троянската фирма „Солид 85” ЕООД на 31-годишния бизнесмен Младен Мондешки; в търга участвали още две троянски фирми – „Калинел” и „Перфект строй”, плюс Община Троян * Добра вест за бившите работници – ще си получат дължимите заплати
Сделка
ТРОЯНСКАТА новина на деня или може би на годината, а защо не и на десетилетието! „Елма” АД (бившият „Елпром”) - някогашната промишлена гордост на Троян, района и страната, най-големият производител на електромотори на Балканите, който даваше хляб на около 3000 души и след това под управлението на „приватизатора” Николай Банев бе докаран до фалит, разграбван, разпродаден за скрап, пустеещ и разкапващ се от години – има нов собственик.

ТЪРГЪТ за продажбата се състоя в понеделник, 11 юли, в софийския офис на синдика Росен Милошев, който движеше делата на обявеното в несъстоятелност предприятие. Обявената начална тръжна цена бе 1,015 млн. лв. при стъпка на наддаване от 10 хил. лв. и предварително внесен от кандидатите задатък от 10%  (101 хил. лв.). Според изискването офертите били в запечатан плик, придружени с документи за идентификация на участника (включително удостоверение за актуално състояние на фирмата, удостоверение, че не е длъжник към държавата, че не е от лицата, които нямат право да участват в търга и др.) и за победител е бил обявен предложилият най-висока цена.

ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО заявилите интерес петима кандидат-купувачи се явили четирима – троянските фирми „Калинел” ЕООД (инж. Марин Радевски), „Перфект строй” ЕООД (Петър Стоименов, Петко Пенков), „Солид 85” ЕООД (Младен Мондешки) и Община Троян (представлявана от кмета Донка Михайлова). Информацията е, че търгът е спечелен от „Солид 85” ЕООД, чийто собственик е 31-годишният бизнесмен Младен Мондешки (брат на известния адв. Момчил Мондешки); преди няколко години братята закупиха друго троянско предприятие, докарано до фалит от предишните собственици – „Хемус” АД, големият производител на маси и столове от близкото минало.

ПО НАШИ данни новият собственик на „Елма” е предложил малко над 2 млн. лв., което се оказало най-доброто от всичките четири предложения. Успяхме да се свържем с г-н Мондешки по телефона и той наблегна на три важни неща. Най-напред – че с парите от продажбата ще бъдат изплатени всички задължения на „Елма” към бивши работници, възлизащи общо на около 2 млн. лв. С други думи – стотиците елпромци, които водиха дългогодишни неуспешни битки да си получат неизплатените трудови възнаграждения, някои от тях имат да вземат по няколко хиляди лева, ще бъдат възмездени финансово и това ще стане съвсем скоро. Второ – че няма да се допусне досъсипването на „Елма” да продължи и ще се търсят начини за развитие на терена и базата, а троянци могат да очакват добри неща. Третото касае Община Троян – новият собственик е готов да преговаря с общинското ръководство и да направи сериозно дарение на Общината. „Това е нашият роден град, ние го обичаме и ще му помагаме”, заяви г-н Мондешки.

ДА ПРИПОМНИМ. Първоначалният търг за цялостната продажба на имотите на „Елма” АД (в несъстоятелност) бе насрочен за 7 март 2016 г. Но след това бе отменен, тъй като в списъка на активите за продажба бе включена и сградата, в която се помещава автосервизът на депутата Иван Миховски, а пък въпросната сграда е била закупена предварително и би трябвало да се извади от списъка. Тази неточност е коригирана и така се стигна до повторно обявяване на търга за 11 юли 2016 г.

КАКВО представляват продадените активи на „Елма” АД (в несъстоятелност)? Основният имот се намира в промишлената зона на Троян (ул. „Акад. Ангел Балевски” 1) и включва терен от 86,3 дка плюс сгради, много от тях в лошо състояние, с обща разгъната застроена площ 42,8 хил. кв. м. Други два имота също са в промишлената зона на Троян – складова база с терен около 2,5 дка с две сгради (едната разрушена) и комплекс от земи и сгради (напълно разрушени), 13,1 дка. Следващият сериозен троянски имот в активите на „Елма” е в т. нар. местност Белишки Орешак – терен от 42,7 дка и промишлени сгради. Отделно има още един по-малък имот в Троян (719 кв. м терен) плюс два имота в с. Орешак (общата площ е 64,6 дка, сградите са напълно разрушени) и имоти в с. Голяма Желязна (7,8 дка, сградите са напълно разрушени), с. Шипково (3,7 дка, сградите са напълно разрушени) и с. Балканец (5,3 дка, сграда с отстъпено право на строеж).

Т21

Още по темата:

217 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   1 – 200 от 217   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

Откъде Пацака има 2 милиона?Или просто го е играл партенка на Радевски?

Анонимен каза...

Радевски е дребна риба в сравнение с купувача. ;)
Иначе това за заплатите на хората, както и за дарението към общината (предполагам за спортна зала) звучи прекрасно. Да видим!

Анонимен каза...

Преди време бошувахте от къде има пари да кара Ферари, сега вече е Троянският бизнесмен...браво :)

Анонимен каза...

Как то каде? От Кой :)

Анонимен каза...

Какъв бизнесмен е този , Вие сте се побъркали! Заглавието трябва да бъде така: Купувачът е троянската фирма „Солид 85” ЕООД на 31-годишния БУШОН Младен Мондешки ...

Анонимен каза...

2 млн. за този имот е без пари.

Анонимен каза...

До всички които ще пишат лоши коментари за Мондешки, по-добре си пестете думите ЗАЩОТО ТРОЯН 21 ще ЦЕНЗУРИРА коментарите !!!!
ЩЕ бъде като статията с ФЕРАРИТО на малкия пазар!!!!

Анонимен каза...

Много завистливи хора има на този свят.

Анонимен каза...

до 6-ти: Ами ти защо не го купи като е без пари, голям разбирач ?! Търговете са публични, всички се явяват, наддават и купуват. В този ред на мисли Машстрой - Троян, бе купен от Радевски за 1 000 000 лева, дали е било без пари?!

Анонимен каза...

Човека иска да подобри инфраструктурата и да изплати заслужените заплати на служитилите, а те го плюят.

Анонимен каза...

Работниците няма да си получат заплатите, тъй като "Елма" има дълг към държавата, а вземанията на държавата са с предимство.
Защо още никой не се интересува откъде братята Мондешки имат тези пари?!?
Всичко, което са купили стои заключено, без ползване, това е перачница.

Анонимен каза...

Мога само да кажа, че Младен Мондешки е прекрасен бизнесмен със солиден опит познания който много обича и милее за родния си град Троян. Престанете да хулите всичко добро, стегнете се и вземете пример от успелите хора.

Анонимен каза...

Защо се стигна до тук Елма да бъде нарязана за скраб, всички машини да бъдат умишлено изпочупени и предадени също за скраб. Допри и цеховете бяха разрушени по най-вандалския начи за да се извади желязото. Сега площадката на Елма е като гробница - зловеща гледка. Няма нищо здраво освен административната сграда, а тя е за събаряне също!

Анонимен каза...

Не виждам нищо лошо в това. След като се правят планове за бъдещето на предприятието, след като ще бъдат дарени пари в общината, след като ще бъдат изплатени отдавна очакваните заплати на хората и т.н. аз Ви питам, какво лошо видяхте в това? Или е по-добре да се руши, да се вдигат рамене и само да гледаме в чуждата паница. Дали е бизнесмен или не това едва ли е Ваша работа.

Анонимен каза...

Мондешки е с ГЕРБ, ДПС и БСП. Как е възможно всички да му угаждат, само Минко Акимов му върти номера, но той си е такъв по душа.

Анонимен каза...

До 15, прав си Минко Акимов пък смени всички БКП, СДС, БСП, ВМРО, НДСВ, ГЕРБ и на всички се мазнюри и кледа къде има килипир и там се вре, а е долен и в червата, то цял град го знае, но за всеки държи по нещо и шантажира. А бе какво става с наказателното дело срещу Акимов в Габрово? Защо го потулиха? Ама по Иванчо Миховски плю, а !!!

Анонимен каза...

Иван Миховски си пати от Минко Акимов, последния нещо не му се получи да стане депутат и сега злобее по Миховски. Миховски с тебе сме - напред! А, Иване поне Младен Мондешки спира ферарито си всяка седмица пред сервиза ти, тъй че се уреди, връзкар!

Анонимен каза...

Това е типична българска черта, вместо да се радваме на факта, че местен бизнесмен се опитва да възроди инраструктурата и бизнеса в Троян, ние ще намерим хиляди негативни неща за него.

Анонимен каза...

9-ти - Коментирам, че е без пари, защото е без пари. И Машстрой е без пари. Виж малко какви са цени на имоти в региона и извън него и сега направи сметка колко струва 1 кв.м на пазара на имот в регулация и колко на Елма. Няма лошо. Това е добра сделка за Младен.

Анонимен каза...

Когато местен бизнесмен прави голяма инвестиция за родния западнал бизнес е рядък пример за подражание и смела инициатива.

Анонимен каза...

Отново завист. Защо не го купихте Вие? Яд ли Вие , аааа? Опитват се да дадат хляб на хората, да запазят работните места, за да не се обезлюдяват по-малките градове и пак недоволни.

Анонимен каза...

Местен млад бизнесмен!Възраждал,инвестирал!

Оооранжево небееето, оранжево морееето....

Анонимен каза...

Сега аз разбрах, че имало голяма поръчка за мотори и всеки един момент се очаква да започне производството с пълна сила.Всички работници ще си получат парите за тази и миналата година.
Прекрасна новина за Троян.Прекрасни млади бизнесмени!

Анонимен каза...

Баба Доца пак избухна,иска да им подарят парцел да прави спортна зала или по точно да си завърти поредната далавера за комисионна както направи с водния цикъл от където лапна само 2 000 000 лв. и глобиха с 1 000 000 лв. общината за лошо изпълнение на проекта,ама какво и дреме на дъртия гъз нали тя си прибра пачката пък ние простолюдието ще плащаме нейните провали.Пък робовладелеца радевски си купува имоти ама той е 'светец'

Анонимен каза...

Отново завист. Защо не го купихте Вие? Яд ли Вие , аааа? Опитват се да дадат хляб на хората, да запазят работните места, за да не се обезлюдяват по-малките градове и пак недоволни.

Анонимен каза...

23 - ай стига де. Почини малко. Изкара надника.

Анонимен каза...

Депутата-лицемер протежето на радевски,инжинера от Габрово,уважавания господин Миховски е с език увиснал до пъпа от близалки.Той нетрябваше ли да е в затвора вече ?

Анонимен каза...

По-добре богат инвеститор на местна почва, отколкото нехаещ чужденец, който ще доизцеди предприятието и ще си замине безотговорно.

Анонимен каза...

Защитниците му без толкова някои да го нападат(кой)така се запениха от към устата ами и от към отзад ...лизачи-тупани.

Анонимен каза...

В статията пише, че САМО участници с изрядни документи могат да участват в търга.Щом са му изрядни документите, значи са му изрядни и парите.Да не е някой политик, че да е длъжен да предоставя публично данъчната си декларация.
Успех на новия собственик.

Анонимен каза...

Отново завист. Защо не го купихте Вие? Яд ли Вие , аааа? Опитват се да дадат хляб на хората, да запазят работните места, за да не се обезлюдяват по-малките градове и пак недоволни.

Анонимен каза...

Само да Ви кажа, че г-н Бавнев е най-добрия бизнесмен и ако не бяха тези тъпи троянци, Елма щеше да процъфтява. А този Акимов докато беше кмет му пълнеше главата си какви ли не глупости и той е виновен за фалита на Елма, а не г-н Николай Банев. Проблева на г-н Банев е в добротата му.

Анонимен каза...

31 - потърси в google, за нови отговори.

Анонимен каза...

Браво на Младен Мондешки, млад и амбициозен бизнесмен, юрист и с любов към Троян. Две неща , първо надяваме се да направи жест към общината да дари площадка за спортна зала, както е заявил и второ помогнете на Вашия приятел Иван Миховски за сервиза. Успех и на добър час!

Анонимен каза...

Да дадеш крупна сума за ограбено предприятие и да изплатиш също такава сума за заплати,които не дължиш, е достойно начинание.

Анонимен каза...

Фирмата на Мондешки е спечелила честно и почтено, предложила е най-добри условия. Браво!

Анонимен каза...

А бе 32 ти да не слънчаса - Банев бил ... той получи подарък 100 предприятия в цяла България от Комсомола покрай масовата приватизацията без да е платил стотинка, само срещу фабрика за илюзии наречена АКБ Форес. Това, че беше толериран, това е грешката на прехода. Сега се надяваме нещата да се оправят. Важното е Банев да не стъпва повече в града ни, в Троян.

Анонимен каза...

Малко заможни хора ще поемат такива сериозни финансови ангажименти към хората и локалния бизнес, а фактът, че е местен ще направи отговорността му по-ангажирана! Смела инициатива!

Анонимен каза...

Нормално е да шофира хубав автомобил. Имал е добри идеи и за разлика от Вас завистници и мързеливци е еспял да ги риализира. Така че със здраве да си я кара. Вие само ще гледате и ще злобеете.

Анонимен каза...

Това е начинът за възраждане на родния бизнес - млади, богати и местни хора да го поемат и развиват, а не безхаберни чужди играчи.

Анонимен каза...

Да вложиш толкова пари и да поемеш такива сериозни ангажименти, където всички те познават е пример за подражание.

Анонимен каза...

Поздравления за Младен Мондешки, помня как изглеждаше Хемус преди да го купи. Сърцето ми се късаше като минавах там. 12 години от живота ми бяха минали и като гледах как се руши, беше зловещо. Дано го възстанови и да започне да работи. При Рико Стил е зловещо, Христо Йовчевски се вживява като местен дирибей, твърди, че град Троян е негов. Елма пустее, дано я оправят и нея!

Анонимен каза...

Това предприятие е обявено на търг. Всеки е имал възможност да участва. Относно наддавателните предложения - цитат/ Според изискването офертите били в запечатан плик, придружени с документи за идентификация на участника (включително удостоверение за актуално състояние на фирмата, удостоверение, че не е длъжник към държавата, че не е от лицата, които нямат право да участват в търга и др.) и за победител е бил обявен предложилият най-висока цена. Няма нищо нередовно в сделката. Ако друг беше предложил по- висока цена, той ще ше да спечели. И за него ли щяхте да бълвате толкова злобни коментари?


Анонимен каза...

Колко злоба има на тоя свят, Боже! Запитахте ли се, какво направихте Вие за родните си места?

Анонимен каза...

За това сме на тоя хал. Направи някой нещо хубаво и веднага коментари - Гледай го тоя, кара кола - еми кара има книжка и кара.

Анонимен каза...

Не разберам от къде идват тези негативни коментари. Човека си е участвал съвсем легално с фирмата си на публичен търг и е спечелил, дал е най-добрата оферта и както сам е подчертал, смятя да направи дарение за общината. Дано се появят повече такива безнесмени.

Анонимен каза...

Човешката злоба край няма!!!!!Вместо да седите и само да злорадствате по хората, които имат желание да развиват бизнеса си в нашата страна, а не навън, станете и вие направете нещо за вашата родна страна.

Анонимен каза...

Браво на Младен, поне ще даде работа на хората, а няма само да седи и да коментира без да прави нищо. Такива хора следва да просперират у нас.

Анонимен каза...

Заплатите на работниците евентуално ще се изплатят от сумата за която е продадена "Елма" АД (н),а не допълнително от новия собственик.

Анонимен каза...

Фирмата е сред най-добрите в региона. Напълно заслужава да спечели търга. Успех!

Анонимен каза...

Типично за българския манталитет - ненавист, злоба и лицемерие!!!! Защото така е по-лесно. Но да изградиш и да поддържаш нещо цял живот е непостижимо за българина. Нека повече хора вземат пример и да се развиват бизнеса си тук.

Анонимен каза...

Успехът идва при можещите, а не при хленчещите. Тук виждам основно хора които по цял ден нищо друго не правят освен да хулят успеха на тези които се борят за него. Надигнете мързеливите си задници и направете нещо сами!

Анонимен каза...

" Разни хора, разни идеали! " е казал Алеко Константинов. За едни идеалът е да се заяждат, да завиждат, но пак да си стоят в черупките и нищо да не правят, а за други е възможност да подадат ръка на ближния си. Помислете, с какво можете да помогнете и Вие на близък, познат или на случаен човек. Стига интриги и злоба.

Анонимен каза...

Успехът е избор, както се казва в една реклама. Явно момчето е направил правилния избор, на останалите им остава само да го коментират без да могат да променят нищо.

Анонимен каза...

Радевски и Мондешки са бизнесмени и за добро или лошо те са основните в града. Дано само не се изпокарат и от това да започнат да страдат обикновените хора.

Анонимен каза...

ПОРИТИТЕ СЛУХОВЕ, които вървят в Троян от месеци, са на път да се сбъднат. След като в началото на м. септември в предприятието за стругове „Машстрой” АД (Троян) уволниха 40 души, очаква се в началото на м. октомври със завода да се сбогуват завинаги и останалите 100-на работници и служители. С други думи – и „Машстрой” АД е тръгнало по стъпките на мебелното предприятие „Хемус” АД, което половин година по-рано окончателно хлопна кепенците. Че се върви натам си личи и по обявите за разпродажба на машини от завода, а според непотвърдена информация част от оборудването вече било изкупено за … скрап.

МАЖОРИТАРЕН СОБСТВЕНИК НА „МАШСТРОЙ” АД (ТРОЯН) е „ЗММ България холдинг” АД, в който пък основен акционер е „Индустриален холдинг България” АД (председател на УС на „Индустриален холдинг България” АД е Божидар Данев, който е и председател на Българската стопанска камара – бел. Т21).

ЗА ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2009 Г. „МАШСТРОЙ” АД е отчел спад на продажбите с 72% в сравнение със същия период на 2008 г. Общо за шестте месеца на годината заводът е отчел загуби от 158 хил. лв. срещу 120 хил. лв. печалба за същия период на миналата година.

Анонимен каза...

Дано да има повече млади и амбициозни хора като Младен Мондешки!!!

Анонимен каза...

Представете си това по-горе беше статия от преди няколко години. Сега Машстрой е склад - пустиня, Елма е бунище! Какво става бе хора! Това ли е Троян. Дано Младен направи нещо за града.

Анонимен каза...

ЕЛМА - АД е продадена за космическа ЦЕНА СПРЯМО това какво представлява - руини , бунище, Ад.

Анонимен каза...

Браво на Младен, да продължава по същия начин.

Анонимен каза...

Поне ще има повече работа за хората в Троян.

Анонимен каза...

Браво, момчета! Да има повече като Вас в България! Бъдете живи и здрави! Успех в новото начинание!

Анонимен каза...

Щом бизнеса процъвтява, ще има по-добра инфрасртуктура, повече работа и по-щастливи хора. Само така!

Анонимен каза...

Купили с мръсните парите на Дилян Пеевски няколко фалирали и неработещи завода.От въпросната Елма, са пстанали две сгради и портала.Е,и?

Анонимен каза...

Защо не погледнете статиите за Елма от преди, вижте как звучи името Елма в режима на управление на Банев, като Катастрофа! Защо не му търсите отговорност, къде са колите, Майбаха, Ролс Ройса, Самолета, всичко е плащано от Елма, защо синдика не си търси парите от Банев?! Могат да се съберат още много, Банев е събрал купища пари от Елма, да ги връща, Троянци и Троянските фирми си чакат парите, Общината също не е получавала данъци и такси!!! Защо да търпим Банев!?

Анонимен каза...

До 64-ти : Г-н Банев, върнете парите на Елма, източихте милиони!!!

Анонимен каза...

Да мълчим Банев ще става президент, искали го някякви индивиди, той се дърпал, но се врекъл! Явно като разсипа икономиката на страната, сега е ред и на самата държава, но едва ли ще му се върже някой, психотрилърите не са ни любими, да ходи в Банана Републик!

Анонимен каза...

Защо не се радвате? цитат от вестник: "Има тревожни сигнали за забавяне изплащането на заплати, както и за зреещо недоволство в "Елма" АД. Стачкувахте за заплати никой не Ви чу, коментари като - Пари няма, оправяйте се!- са ненужни. Сега разбирате, че нещата имат развитие и ще си получите заплатите макар и със закъснение.

Анонимен каза...

Добре де, вече е ясно, че цял ден ще кибичиш тук да възхваляваш новоизлюпените господа за един ден.Барем добре ли се спазари ?

Анонимен каза...

Елма в състоянието в което е, т.е разрушен сграден фонд и комуникации, не е в състояние да заработи никога. Няма и няма да има поръчки за двигатели.
По тази причина, новия собственик няма как да даде работа на напусналите.
Друг е въпроса, че никой не коментира, или не знае, че съществува Елматех, където работят около 100 души. Дано с това закупуване на Елма, не пострада Елматех и тези 100 човека да останат на улицата. Тя все още е собственост на Банев.

Анонимен каза...

Важното е, че хората най-накрая ще си получат парите, за които някои са чакали повече от 10 години. Но никой не се пита как и с какво са преживявали през цялото това време и дали е имало какво изобщо да ядат.

Анонимен каза...

Браво на Мондешки, един истински родолюбец, който милее за Троян.

Анонимен каза...

Реновирайки запустялото предприятие, Мондешки подобрява жизнения стандард на и без това изстрадалите си съграждани. Браво!

Анонимен каза...

За сведение на тези които не са добре осведомени, предприятието е било закупено на два пъти по-висока цена от първоначално обявената.

Анонимен каза...

За сведение на тези които не са добре осведомени, предприятието е било закупено на два пъти по-висока цена от първоначално обявената.

Анонимен каза...

Нека повече млади хора да последват примера на г-н Мондешки, да се развиват и да градят тук на родна земя. Нека дадем шанс на младите!Честито на г-н Мондешки за спечеления търг, успех в начинанието и само напред и нагоре!

Анонимен каза...

Българите винаги са завиждали на имащите и можещите, затова винаги ще си останем на това дередже!

Анонимен каза...

Както вече някой каза по - нагоре
- Браво, момчета! Какво им намирате маана?- питам аз. Успех и за напред!

Анонимен каза...

Беработни, гладни и нещастни, а защо да ги има? Ако само рушим и лентяйстваме нищо няма да стане. Лесно е да съдиш. Няма значение от къде са взели парите - искат ли да помогнат, искат е ми тогава....

Анонимен каза...

Да сте живи и здрави! Дано успеете! Не обръщайте вниманиие на злобните коментари! Успех!

Анонимен каза...

ха ха ха какъв бизнесмен е тоз кривак вижте в нета колко фирми има младенчо това е хора това са парите на хората от КТБ тоз колко хора храни каде са му работниците крадат ддс от даржавата този баровец няма един работен ден незнам защо помиция,прокоратура,даначни и инстетуции малчат Нека Младенчо каже от каде е взел тези пари кои му ги е дал нека законите бадат ражни за всички

Светослав Иванов каза...

Къде може да се видят обявени свободни позиции в компанията на господин Мондешки ? За мен би било интересно да бъда служител в компанията на толкова млад и успял човек. Предполагам, че интересите му в бизнеса са иностранни и различни. Аз съм Бакалавър, с голям опит в две различни професионални области, като в последната съм работил изцяло на европейския и световен пазар. Желанието ми е да се завърна в Троян и да работя в подобна на неговата компания. От горните коментари разбрах, че младият господин има много действащи бзинес активи и обезпечава множество служители на различен кариерен етап.

Моля за контакт с HR отдел, където да изпратя CV и мотивационно писмо.

Поздрави и успешен бизнес

Светослав Иванов

Анонимен каза...

Колкото ХЕМУС ли даде работни места?

Анонимен каза...

И с каква дейност е изкарала тия милиони най добрата фирма,че никой не знае?

Анонимен каза...

Хайде, тези които толкова величаят тези особи да опитат да обяснят как ***** на 31 години вече имаш 2 милиона лева?
Повярвайте ми, че това по честен път няма как да стане.
По сравнително честен път се правят няколко стотин хиляди лева, като наемаш закъсали троянци да ти работят за 400-500лв, а ти ги обиждаш и биеш.
Другата част е скатаване на данъци, защото печалбата е огромна, но за сметка на смазаните от работа работници, които кротко и мирно си работят за жълти стотинки.
Дупе и гръб да са Ви яки, че все така да работите за тези робовладелци, а те да печелят хиляди и хиляди на месец.
Е, сега ще кажат "ами наеми и ти такива".
Да, ама не съм такъв човек. Все пак
съм ЧОВЕК.

Анонимен каза...

Интересно: почти 80 позитивни коментара - това не го е имало под никоя друга статия. Реакции: харесвам (0)
отхвърлям (1), във Фейсбук са я харесали 3-ма. Намириссссва ми на тролове!

Анонимен каза...

Разбира се че са тролове. Във фирмите на Мондешки сигурно има сключени не повече от 5 трудови договора. За какви работни места говорите бе братя и сестри?!?! Вие полудяхте ли?!?!?! Та по този начин се перат едни мръсни пари и нищо повече. Хемус, Елма и всичко което купят те, никога няма да заработи.

Анонимен каза...

В интервю за Форбс, господин Мондешки споделя модерни виждания за бизнеса в бъдеще.Мисля си, че човек с неговият потенциал би бил достоен кмет на Троян,но едва ли би оставил бизнеса си.

Анонимен каза...

дано не сме на около когато загърмят автоматите

Анонимен каза...

каде е сега новата шефка на полицията да подаде инфо. на по горни инстанции да доидат данс да видим как,от каде,на кого са тези парички от каде са откраднати и да се върнат там само така тази даржава ще се оправи когато заработят законите как може да е вазможно маиката на този бизнесмен лепеше пликове кам Мултиимпекс да изкара някои лев а бизнесмена караше сплута ладичка сега бил бизнесмен нека даржавата влезне в сила да покаже на хората че има закони равни за всички но доката Б.Б.е на влас то такива селски момчета ще си развяват баиряка с крадени пари,парите на хората от КТБ

Анонимен каза...

В една песен се пееше: "Няма такава държава"

Анонимен каза...

https://bivol.bg/mondeshki-ktb-imoti.html

Анонимен каза...

естествено че са тролове...:):):)Вижте им покупките и кажете кои работят.Вижте какво направиха с Хемус,Бели Осъм,Беклемето,Острова и други и не очаквайте нищо повече..

Анонимен каза...

Нещо не ми става ясно...Мондешки рекъл, че с парите от продажбата щели да се платят дължимите заплати на работниците.Кой обаче ще ги плати?

Анонимен каза...

ми как кои никои общината има да взима и даржавата и тя или по точно нап.сега "бизнесмена"Мондешки ще направи завод за ел. мотори троянци подгатвяйте молбите за работа заплатите започват от 800лв. нагоре СВ та та се приемат за сега на портала търсят се около 1500 човека

Анонимен каза...

В музея има 2кв.м.място да го пазят ли ???

Анонимен каза...

знаех че Мондешки имат собствени назначени синдици, ама не знаех че имат и назначени собствени анонимни коменатори в Т21

Анонимен каза...

Уместен въпрос,ама не чакай отговор!

Анонимен каза...

Братя и сестри, докога ще мълчим?
Докога ще търпим?!

Продадоха България на мафията!
Децата ни се скитат по света без род и Родина.Ние умираме в нищета.
Какво чакаме още?!

Има ли Левски в България?
Къде си Дяконе?



Анонимен каза...

Ето от къде са му парите на младия бизнесмен,точно и конкретно за тези ,които са в неведение.

Фирми свързани с Мондешки придобиват имоти, заложени в КТБ .
Момчил Мондешки е „третият човек“ в разговорите на бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова известни като „Яневагейт“. Прочул се в съдебните среди като брокер на влияние и „касичка“ на Янева докато тя е шеф на Софийски градски съд, ловешкият адвокат демонстрира в един от разговорите тясна близост със задкулисието, .и т.н.
https://bivol.bg/mondeshki-ktb-imoti.html

Теодора каза...

Това е много хубава новина, а обещанията звучат като "твърде хубави, за да са истина". Аз все пак се надявам да се изпълнят, крайно време е. Баща ми е посветил живота си на тази фабрика, беше изгубил надежда за парите, които му дължат, и даже вече не е сигурен колко точно са те. Но са поне 1000 лева, които са си много за нашето бедно семейство. Дано обещанието се спази и се изплати всичко, а не просто процент от дължимото, колкото да мине номерът.

Троян 21, разчитам на вас да следите темата и вярвам, че ще го направите! :)

Анонимен каза...

Не виждам нищо лошо, човекът законно се е спечелил търга, Закупил е предприятие в което не са изплащани заплати от месеци. Ще изплати възнагражденията на персонала. Това е добре за местната икономика.

Анонимен каза...

Коментарите на хора които пишат, че г-н Мондешки бил придобил средствата си по незаконен начин са меко-казано смешни. Естествено е хората които по цял ден си седят в къщи и се чудят какво да правят да завиждат на тези които са успели. Успеха идва с постоянство и труд, не седейки зад компютъра.

Анонимен каза...

Вместо да се радват, че някой ще промени облика и благосъстоянието на гр. Троян, те се чудят как да го омаскарят. Типично по нашенски.

Анонимен каза...

Типично за нас е да гледаме в паницата на съседа си, вместо да се стегнем и да направим така, че ние също да сме успели. Хе съседа винаги е виновен за нашите собствени неудачи и мързел.

Анонимен каза...

След като бизнесмен от ранга на Мондешки публично е заявил, че заплатите на служителите ще бъдат изплатени, значи те наистина ще бъдат изплатени. Браво на Мондешки!

Анонимен каза...

Голяма част от коментарите на този сайт, са типично по-български. Радвайте се, че има кой да възтанови едно докарано до фалит предприятие и престанете да хулите хора които се опитват да подобрят стандарта на местното население. Нуждаем се от бизнесмени като г-н Мондешки които помагат на и без това толкова обеднялото ни население.

Анонимен каза...

Населението в Троян има нужда от свежи инвестиции за да позакърпи изтънелия си бюджет. Точно това ще направи фирма "Солид 85" на г-н Мондешки. Повечето от хората в града ще бъдат щастливи, че най сетне ще имат работа и заплатите ще им бъдат изплащани навреме.

Анонимен каза...

Браво на бизнесмени като Мондешки, такива хора са нужни на гр. Троян. Само така!

Анонимен каза...

Знам, че в България има много завистливи хора, но чак такива завистници като тези коментиращи темата бе съм очаквал да попадна. Нямат си друга работа освен да хулят успелите хора. Засрамете се!

Анонимен каза...

Хайде, стига сме плюли всеки! Нека да дадем възможност на хората!

Анонимен каза...

Плановете на г-н Мондешки за развитието на доведеното почти до фалит предприятие за публични и ясни. Инвестиране и оборудване на предприятието, заплащане на честно изкараните от служителите средства и подпомагане когато е необходимо на техните семейства, създаване на нови работни места и увеличаване на заетостта в региона. От това се нуждае гр. Троян и фирмата спечелила търга ще го осигури. Браво!

Анонимен каза...

Служителите на това предприятие дълго време страдаха поради небрежността и алчността на предишните собственици. Най-накрая предприятието отново ще заработи, хората ще си получат парите и ще могат да съществуват нормално както преди.

Анонимен каза...

Някои коментират без дори да са запознати. Отворете и четете! Защо злобни приказки се леят в чата? Работниците ще си получат парите, както пише в статията.

Анонимен каза...

Фирма "Солид 85" е една от най-проспериращите в района. С сигурност, ще възроди облика на почти фалиралото предприятие с което значително ще се подпомогне икономическият растеж в района. Предишния собственик не направи нищо и хората затова са обезверени. Безупречната репутация на г-н Мондешки, както и доказаните с времето предприемачески способности сами говорят за промените които ще се случат в предприятието. Имайте малко търпение и резултатите ще дойдат.

Анонимен каза...

А ти зад какво стоиш ,зад пералнята ли....???

Анонимен каза...

Повечето от негативните коментари са писани от протежета на Банев. Този човек доведе предприятието до фалит, не изплащаше заплатите на персонала си и не се интересува от това как съществуват собствените му служители. До момента той е закупил над 100 предприятия , а няма и 100 човека персонал. Това само по себе си е достатъчно за да разберете кой стои зад всичко това.

Анонимен каза...

много заблудени хора има в троян тази фабрика никога няма да заработи няма да има 1 назначен работник,а вапросната фирмичка пере откраднатите пари на Делян Пеевски и ДПС от КТБ тези младежи господата Мондешки са просто едни бушони които ще доиде време да изгорят троянци не се заблуждаваите те правят това което им нареди господарят Пеевски

Анонимен каза...

Патрика яко е платил на тролове да пишат и да го защитават.

Анонимен каза...

Едно е поне сигурно ,че тази статия Генади няма да е изтрие като онази за ферарито,след тези коментари:):):)

Анонимен каза...

То тая с ферарито са го посъветвали да я изтрие явно :) Свободата на словото се видя наяве

Анонимен каза...

Ето появисе и нова сделка Елпромци още ли си чакате парите,ще има да чакате троянският"Бизнесмен"Мондешки си е купил Порше само в България може да се случи това тези вече трябваше да са в затвора поме за около 20 год. за документни измами но докато Б.Борисов е на власт ще е така.

Анонимен каза...

Елпромци ще получат неизплатените си възнаграждения. Нещо което предишния собственик никога намаше да направи.

Анонимен каза...

Троян има нужда от бизнесмени като г-н Мондешки, само с такива хора ще се подобри състоянието на региона. Само така!

Анонимен каза...

Фирмата на Мондешки, честно и почтено спечели търга в Троян. Скоро хората от региона ще усетят подобрението, ще получат заслужените си заплати и ще могат да водят отново нормално съществуване. Браво!

Анонимен каза...

Това предприятие от много време е умишлено унищожавано от предишните собственици. На никой от тях не им пука за хората и служителите в него. Със спечелването на търга на фирмата на г-н Мондешки, най-накрая дългоочакваната промяна ще настъпи, и работниците ще получат онова което отдавна заслужават.

Анонимен каза...

ХАХахахах 125-ти "водят нормално съществуване" не живот, така ли?
Станаха като Лазар ли?

Анонимен каза...

Ето, че вече троянци могат да от отдъхнат от непочтеното и неспирно ограбване на на търговско предприятие Елма. Г-н Мондешки ще изплати заплатите им, ще инвестира в оздравяването на предприятието и ще подобри общия климат на развитие в района.

Анонимен каза...

Какво те питам и аз за Лазар, едва ли ти е ясно кой е и от къде е станал...

Анонимен каза...

През последните години на никой от собствениците на предприятието не им пукаше нито за служителите нито за техните семейства. Дълго време те не получаваха заслужените си възнаграждения и предприятието се водеше към умишлен фалит. С появата на новия собственик в лицето на г-н Мондешки, нещата за всички коренно ще се променят и служителите, както и техните семейства най-сетне Ще бъдат доволни. Браво!

Анонимен каза...

Мондеците продължават мощно да се самохвалят!

ЕВАЛА

Анонимен каза...

В обширно интервю за „Financial Times" господин Мондешки говори нашироко за краткосрочните планове на компанията оглавявана от него.Подготвя се закупуването на рико,калинел,машстрой и унитех, като по този начин портфолиото на компанията ще добие желания вид.
Очаквайте съвсем скоро да излезе поредното интервю с младият предприемач в New York Times.
България има бъдеще с хора като него, не спираме да мечтаем!

Анонимен каза...

И също обширно Капитал и Бивол обясняват схемите, по които Мондешки управляват източването на пари от КТБ,чрез синдика си.

Анонимен каза...

Мондек, като гледам доста пари даваш за тролове - дай и аз да ти стана такъв

Анонимен каза...

Най-накрая нещо положително се случи в малкото градче Троян. Фирма "Солид 85" спечели обществиня търг и нещата в предприятието ще тръгнат.

Анонимен каза...

Добре че е г-н Мондешки, че докато Банев управлаваше предприятието, то почти фалира.

Анонимен каза...

Каква е тая злоба?????? Каква е тая завист?????? Каква е тая агресия????? Спрете се бе!!!! Вие достойнство имате ли????

Анонимен каза...

С преминаването на Елма в ръцете на новия собственик, настъпва нова ера в развитието и подобряването на икономическото състояния на презприятието. Браво!

Анонимен каза...

Справедливостта най-накрая възтържествува. Олигарха Банев, който доведе предприятието почти до фалит вече не е собственик и изстрадалите служители най-после могат да поемат глътка свеж въздух с новия собственик.

Анонимен каза...

Добре че е г-н Мондешки, иначе това предприятие съвсем щеше да се срине.

Анонимен каза...

Нека бъдем хора! Да погледнем с добри очи пък ще видим!

Анонимен каза...

Само коментирате кой какъв бил и кой колко имал. Покажете се да ви видим вие колко и какво представлявате. Жалки душици сте и такива ще си останете за цял живот!!!!!!Жал ми е за вас!

Анонимен каза...

Съвсем скоро положителната промяна в Елма ще се усети от всички.Честито на Мондешки!

Анонимен каза...

Добре де, докога ще се лее злоба? Времето ще покаже. Дайте им възможност!

Анонимен каза...

Бизнесмени много в България, но дай Боже повече такива като г-н Младен Мондешки, които не гледат само за собственото си благо, а и за това на по-обикновения народ.

Анонимен каза...

Досега предприятието беше управлявано абсолютно непрофесионално и водено към умишлен фалит. От сега нататък служителите най-после ще получат онова което справедливо са си изработили.

Анонимен каза...

Типично за българския манталитет - не е важно аз съм добре, а на Вуте да му е зле. До никъде няма да стигнем така.

Анонимен каза...

Стига с тия коли, имоти, сделки! Какво сте се хванали за тях, като вълци? Дали Вие, сте по читави от тях? Само като Ви гледам коментарите ле ле! Ако сте толкова знаещи и можещи в университета и работата си ..............

Анонимен каза...

Защо не коментирахте така нямането на хората, безработицата, неизплатените заплати? Засрамете се! И не обиждайте хората! Тролове били, а Вие какви сте?

Анонимен каза...

Само по този начин може да се възроди родния бизнес - млади, местни хора да го поемат и развиват, защото много малко заможни хора биха вложили такава огромна сума пари и биха поели такива сериозни финансови ангажименти на място, където всички ги познават.

Анонимен каза...

Стига глад и мизерия!!!!!Най-накрая хората ще бъдат обезпечени и ще могат да задоволят елементарните си нужди.

Анонимен каза...


Анонимен каза...
Дай Боже, всичко да е наред! Стига немотия! Мизерията кара хората да се чувстват нещастни. Сега всичко изглежда по- добре! Дано и за напред да е така.

Анонимен каза...

Хорската злоба и завист, особено в България е на такова ниво, че на човик му писва от негативизъм. Смятам, че скоро служителите в предприятието ще са доволни.

Анонимен каза...

Заплатите на служителите на Елма скоро ще се изплатят. Браво Мондешки.

Анонимен каза...

Кога най-после хората ще разберат, че в България има сериозни бизнесмени които се опитват да възродят родната икономика и просперитет на малките градове. Добър пример за това е г-н Младен Мондешки. Браво.

Анонимен каза...

Фирмата победител в обществения търг най-накрая ще внесе дългоочакваната положителна промяна у троянци и справедливостта ще възтържествува. Успех на г-н Мондешки.

Анонимен каза...

Вместо хората да са доволни, че най-накрая ще има положителна промяна, някои упорито не се изморяват да злословят и плюят върху всяко ново начало, още преди да са видели резултатите. Изчакайте и тогава почнете с вродения си негативизъм.

Анонимен каза...

Дай Боже, всичко да е наред! Стига немотия! Мизерията кара хората да се чувстват нещастни. Сега всичко изглежда по- добре! Дано и за напред да е така.

Анонимен каза...

Можеше ли да си вземат парите и да отидат в чужбина и там да инвестират в имоти и в коли? Да ама не. Те не са от тези, които бягат от държавата си и след време на развален български да казват, колко им е мъчно за родината, за близките. Вместо да се чудите, каква простотия още да съчините по-добре учете и работете.

Анонимен каза...

Браво на Младен, поне ще даде работа на хората, а няма само да седи и да коментира без да прави нищо. Такива хора следва да просперират у нас.

Анонимен каза...

Нека повече млади хора да последват примера на г-н Мондешки, да се развиват и да градят тук на родна земя. Нека дадем шанс на младите!Честито на г-н Мондешки за спечеления търг, успех в начинанието и само напред и нагоре!

Анонимен каза...

Мондешки е участвал съвсем легално с фирмата си на публичен търг и е спечелил, дал е най-добрата оферта и както сам е подчертал, смята да направи дарение за общината. Дано се появят повече такива бизнесмени.Браво!

Анонимен каза...

Фирма "Солид 85" е една от най-проспериращите в района. С сигурност, ще възроди облика на почти фалиралото предприятие с което значително ще се подпомогне икономическият растеж в района. Предишния собственик не направи нищо и хората затова са обезверени. Безупречната репутация на г-н Мондешки, както и доказаните с времето предприемачески способности сами говорят за промените които ще се случат в предприятието. Имайте малко търпение и резултатите ще дойдат.

Анонимен каза...

Голяма част от коментарите на този сайт, са типично по-български. Радвайте се, че има кой да възстанови едно докарано до фалит предприятие и престанете да хулите хора които се опитват да подобрят стандарта на местното население. Нуждаем се от бизнесмени като г-н Мондешки които помагат на и без това толкова обеднялото ни население.

Анонимен каза...

Успехът е избор, както се казва в една реклама. В случая г-н Мондешки е направил правилния избор, на останалите им остава само да го коментират без да могат да променят нищо.

Анонимен каза...

Каква чужбина?
В чужбина тия пари няма да му стигнат да купи и 1/10-та от земята, която е купил В Троян!
В чужбина няма да може да си открие банкова сметка, ако не докаже до лев от къде са доходите,
и дали са платени данъците на тия пари!
В чужбина ще плати неизплатените заплати на работниците с лихвите за изминалото време!
В чужбина ще трябва да изпълни всички поети ангажименти в договор, ако има такъв за ползване на предприятието, или земята!
В чужбина има закони и се изпълняват, а за неизпълнение, се наказва, и то строго!
Какво ще се случи със завода? Логично е да се даде под наем от собственика на желаещи за развитие на дейности, и така той да си върне вложеното.
Питате ли се колко пари са му необходими за възстановяването на едно разрушено предприятие? Възможен е и варианта да ги има, и покаже на светло. В нашата държава пред разпад всичко е
възможно. Възможна е и препродажба на по-висока цена. Но...това си е проблем и избор на новия собственик.
Всичко е много добре, дори идеално! Жалкото е само това, че повечето от хората живеят на ръба на оцеляването, и много от тях си отиват твърде млади!
Жалкото е, че всички се радват на "новите дрехи на царя" и спокойно всяка пролет си варят компотите от череши, а и не само!
Много сме жалки, и стотици години след маймуните!

Анонимен каза...

в този дебат има много заблудени хора Елма Троян ще заработи колкото и завод Хемус живеите с надеждата успех на всички мечтатели,нека поговорим тук след 1 година Троянът много сте наивни

Анонимен каза...

Не нямам но първо вашия проблем?

Анонимен каза...

Прав си и добре че троянци не са риби че на рибаря и стръв няма да му трябва направо на гола кукичка ще се ловят ..таранката била глупава!!!

Анонимен каза...

Според мен всички тия постове за безупречната репутация на г-н Мондешки и как сега ще просперира Троян, са си чист сарказъм. Не е възможно някой да е толкова заблуден, макар че ако се плаща добре за всеки такъв пост, и това не е невъзможно.

Анонимен каза...

няма такава държава

Анонимен каза...

Генади, продажно журналистче, къде е статията за Ферарито? Къде замина свободата на словото?

Анонимен каза...

Какъв бизнесмен и какъв адвокат са тези лекета ?Момчил нито е адвокат нито образование има ,та той не може да напише едно изречение без правописна грешка .Това ,че се представя за адвокат е друг въпрос .А брат му момчето е недъгаво и го използват и него в играта за пране на пари .Тея момчета нямат 1 лев изкаран през живота си ,от къде са тези милиони ,какви бизнесмени ,кви пет лева те не могат да докажат доход.А за автора на статията е повече от ясно ,че е продажна курва !

Анонимен каза...

До 173-ти Задаи си въпрос защо Кристи Маринова е в КТБ,кой е ореди там Момчил Мондешки,защо е там,да оправи откраднатите пари на Пеевски,а тези бушончета да ги изперат но нали знаеш ,че ако стане нещо Пеевски няма да изгърми а ще думнат бушоните,откраднати са много пари говори се за 500-600000000лв.чували с пари.Тези нямат 10 друдови договори вав фирмите си нямат производство от каде тез пари те и търговия не вартят всичкото това са документни измами,той Момчил беше на топло но ще доиде време да си припомни как е там много е наблежило

Анонимен каза...

евала 174!
за мин на образованието си

Анонимен каза...

Кой тръгнал да говори за образование и грамотност?!? Че вие в коментарите си нямате една дума без правописна грешка!!!!!Толкова сте смешни!!!!!Тръгнали сте да коментирате другите обаче!Гледайте си във вашите паници!

Анонимен каза...

Когато правите коментари поне малко се замислете, хора! То бива неграмотност, бива грешки ама последните коментари са направо черешката на тортата.

Анонимен каза...

На някои хора им липсват първите години от образованието! Дали въобще са учили? Незнам. Като чета коментарите направо се плаша от толкова неграмотност.

Анонимен каза...

Дали има администратор в сайта? Недопустимо е да се пишат изречения, като цитирам "А за автора на статията е повече от ясно ,че е продажна курва !". Редно е да отстраните публикувания коментар на № 173. Замислете се преди да пишете.

Анонимен каза...

До № 173 - Не ти ли е неудобно да коментираш здравословните проблеми на другите? Какво се занимаваш с другите?

Анонимен каза...

До 173-ти и 174-ти ! Тези коментари са пълни с правописни грешки.Това показва какви са авторите им - неграмотни, злобни и завистливи. Поръчкови драскачи!!!!!!

Анонимен каза...

Вие не сте хора? Редно ли е да се коментират недостатъците на другите? Съгласен съм с № 179, няма ли администратор в сайта?

Анонимен каза...

Съгласен съм с № 181 и аз мисля така.

Анонимен каза...

Какъв пълен с правописни грешки монолог е провел един от Вас. Добре, че не всички са такива драскачи, иначе ще си помисля, че съм попаднал в държавата "Неграмотноландия".

Анонимен каза...

174-ти , научи се да пишеш правилно и тогава пускай коментари. Ореди се пише с у, трудови договори а не друдови договори , както и вартят се пише с въртят. Освен това коментарите ти за тези хора са пълни измислици, не можеш по никакъв начин да докажеш твърденията си, а само бълваш глупости от яд и безсилие, че не си на тяхно място.

Анонимен каза...

Може би трябва да се проведе акция - ограмоти ближния си! В градския транспорт и на обществени места - паркове, градинки и др. да се пускат безплатно притурки с основните правила за правопис в Българския Език! Може би ще бъде полезно за всеки един от нас! Благодаря!

Анонимен каза...

Откъде се взимат такива злобари и завистници. Явно са участвали в наддаването на търга и не са спечелили и сега ще се пръснат от яд че други ще бъдат собственици. Срам!

Анонимен каза...

Не се занимавайте със здравето на хората! Не Ви прави чест да коментирате! Засрамете се!

Анонимен каза...

С какво право обсъждате и хулите личните хората. Засрамете се. Това няма нищо общо със темата. Тук става въпрос за фирма която абсолютно легално е спечелила търг с явно наддаване и това кой какъв е бил и какви недостатъци има не касае спечелването на търга. Просто се чудите как да наклеветите хората които спечелиха.

Анонимен каза...

Съгласен съм с теб, типично по български. Може на мен да не ми е добре, но на вуте трябва да му е по-зле. Това сте Вие, изпълнени с омраза и ярост, без да си давате сметка,че сами сте си виновно, че сте в това положение.

Анонимен каза...

Къде бяхме, къде стигнахме! Това започна да загрубява. Коментари, коментари е добре де, но докато имаш какво да кажеш. Като се изчерпиш и започнеш да хапеш това вече не е добре. По - добре спри!

Анонимен каза...

Абе въобще не им обръщай внимание на тези некадърници, пишат си тук, просто за да си чешат езиците, нямат си друга работа освен да завиждат на хора които са успели. По този начин едва ли ще успеят самите те.

Анонимен каза...

Забелязал съм, че в България винаги се намира начин някой съвестен човек да бъде очернен и оклеветен без на практика да има никаква вина. Коментари от типа кой кого е назначил, кой какви пари е откраднал и кой какъв бушон е бил, е пример точно за такъв тип хора, целта на които е да омаскаряват и хулят тези които са успели за да си начешат собственото его. Това са празни фрази без никакви доказателства, просто колкото да се омаскари някой на който те завиждат.

Анонимен каза...

Какво да ги коментираме тези, явно са някакви злобари и завистници, които искат да изкарат бизнеса на г-н Мондешки нелегален. След като човекът е спечелил търга, явно има как да докаже произходът на парите си.

Анонимен каза...

О, неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин? - беше написал Паисий Хилендарски преди цели три века. Ако трябва сега да отговоря на този въпрос, бих отговорил така - Срам ме е от такива съграждани, които обиждат или се величаят за сметка на другите. Такива, които незнаят мярка. Такива, които назнаят кога да спрат и кога да започнат, какво да коментират и какво не. Не изпадайте в такова неловко положение. Запазете достойнството си и достойнството на другите.

Анонимен каза...

Нямам думи, омръзна ни на всички с тази злоба и завист. Как не разбраха, че не всеки на този свят става за всичко, някой се справя добре в бизнеса, друг в хуленето, трети с нищо не се справя и така нещата продължават.

Анонимен каза...

Съгласен съм с предходните коментари на № 193 и № 195! Хора нека останем, хора! Стига злоба!

Анонимен каза...

Няма да забравя двамата новоизлюпени бизнесмени-Мондешки, в съдебната зала.Съдийката ми показва веществени доказателства,документи, в които Момчил Мондешки бе фалшифицираш подписа и личните ми данни.Разбира се за да краде.Недъгавия му брат гледаше от скамейката с такъв празен поглед, че ми дожаля.Явно с годините Момчил се е специализирал и днес виждаме един завършен образ.

Анонимен каза...

198 научи се да пишеш правилно преди да публикуваш коментари. Не знам това с братята Мондешки откъде го измисли, но явно си толкова запленен от злоба, че можеш да напишеш всичко, включително и много измишльотини, за това кой как гледал и т.н. Пълни измислици!

Анонимен каза...

Абе остави го този, не виждаш ли че е изпълнен от злоба и завист и само се чуди как да оплюе хората. Не били честни, били измамници и т.н. Пълни глупости.

«Най-старите ‹По-стари   1 – 200 от 217   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |