Депутатът Миховски отърва съда

* Наказателното производство за катастрофата пред „Бар 12” бе прекратено по искане на ударената на пешеходната пътека
 Маргарита Тодорова
Сблъсъци
Иван Миховски
НА 11 ЮЛИ, понеделник, Софийска градска прокуратура (СГП), в чиито правомощия са разследванията на народни представители, е прекратила наказателното производство срещу троянския депутат и лидер на общинската организация на ГЕРБ в Троян Иван Миховски. Искане за прекратяване на производството е подала пострадалата ни съгражданка Маргарита Тодорова. Това бе съобщено в официалния сайт на СГП на същия ден.

ПРИПОМНЯМЕ – производството бе заради ПТП-то от 2 октомври 2015 г., по време на предизборната кампания за Местни избори 2015, за което Т21 единствен писа (виж „Удариха жена на пешеходната пътека срещу „Бар 12”, бр. 39 на Т21 от 7 октомври 2015 г. – бел. ред.). На този ден вечерта, около 19:50 ч., г-н Миховски, който тогава още не е депутат, удря със собствения си лек автомобил „Мерцедес С350” на пешеходната пътека при ресторант „Бар 12” на ул. „Васил Левски” в Троян 66-годишната Маргарита Тодорова. Потърпевшата е със средна телесна повреда, изразяваща се във „фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост”. А впоследствие се оказа, че виновният водач е употребил алкохол – 0,48 промила според резултатите от проверката с дрегер на местопроизшествието. Протоколът е подписан без възражения.

СЛЕД ИЗБОРИТЕ Иван Миховски зае овакантеното депутатско място на Корнелия Маринова, която спечели кметското място в Ловеч. На 8 февруари 2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на народния представител. Последва прокурорско разследване от СГП, приключило с обвинение срещу Миховски по чл. 343, ал. 1, б. Б от Наказателния кодекс, предвиждащ до 3 години затвор или пробация. За да се стигне до настоящото безболезнено за депутата разрешение на случая.

Маргарита Тодорова
РАЗГОВАРЯХМЕ с Маргарита Тодорова и тя ни обясни, че е подписала заявлението за прекратяване на делото по настояване на своя софийски адвокат. Тя му се доверила, а защо и под чие давление той я е посъветвал да направи това, не бе съвсем наясно. Адвокатското обяснение било, че по този начин г-жа Тодорова по-бързо ще придвижи искането си за обезщетение пред застрахователите. Потърпевшата бе категорична, че не е взела нито стотинка от Миховски и изрази опасения, че е била изиграна.

Т21  

 Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

А знаете ли, че Миховски си е продал мерцедеса, за да може да се разплати с въпросната жена.. Тя го е одрала жив.. Не се наяде тази жена с пари!!!

Анонимен каза...

Миховски е свестен човек и първият троянски депутат, който се опитва да направи нещо за района ни. Това е добра новина!

Анонимен каза...

Вярно е. Поне се опитва е да прави нещо. За разлика от други, дето само седят и чакат да им наредят да почнат да бълват. Даже се чудя как не са го подпукали вече

Анонимен каза...

Жалко. Отърва затвора.
Дано женицата да го изкрънкала яко.
Това със застрахователите са глупости.
То нека си върви делото. Те лихвите си вървят.
Явно мутри са я заплашили и се е отказала.
Гадна работа са това герберите, гадна....

Анонимен каза...

Хора, на всеки може да се случи проблем на пътя. Всеки ден става нещо. Стига вече с тая злоба

Горов каза...

Иване, много си глупав. Сега разбра ли защо аз не правя нищо за тоя народ. Той не го заслужава! Пък ти си тръгнал добрини да правиш. Кютай си в парламента и хич да не ти пука - каквото и да направиш, мойте все ще се недоволни, твойте все ще са недоволни! И май по-добре да паса овцете на Евтени в Ломец и да си свиркам. Ела да пийнем по една ракия някоя вечер!

Анонимен каза...

Очертава се безсънна нощ, за двама-трима.Утре вторник, до сряда всичко по старому.Иванчо да целува сега дядо акимов и чичо марин,задето го отърваха,докато отново,възнесен на крилете на съдебната правда, не направи същото.Тогава няма отръвка!

Анонимен каза...

Няма по света наказателен кодекс в който при установено от властите престъпление, жертвата на престъплението да оневини причинителя.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/temida/2016/07/11/blysnata-ot-deputat-peshehodka-se-otkaza-da-go-sydi.308618

Анонимен каза...

5-ти, а ако на тебе се случи дали така ще мислиш и ще викаш "на всеки може да се случи. Прощавам му и нищо не искам в замяна"?
Има си закони. Той хем е пил и шофира, хем блъска пешеходец и то не къде да е, а на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. За такива и затвор е малко.

Анонимен каза...

Ако госпожата се чувства измамена има правото да обжалва и всичко се връща от начално положение :)

Анонимен каза...

СКАНДАЛНО - ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ГЕРБ !!!

Анонимен каза...

До 11 Мисля, че резултатите от изборите за Кмет на Троян, бяха показателни, отрицателен вот заради Иван Миховски. Герб ще загуби Троян заради високомерието, нагрлостта и арогантността на Миховски. Тарикатлъци може на село, но от депутат, РЕЗИЛ, СРАМ, ПОЗОР. Г-н Акимо моля Ви затегнете си редиците, ГЕРБ ще загуби заради това момче, което разказва какви са му контактите с Нанков и т.н., заплашва с власт и имена, какво е това??? ЧУДО!

Анонимен каза...

Миховски и Мондешки са комбина, всички го знаят, незнам Мондешки защо го търпи, сигурно заради това чу събота и неделя ходи на профилактика на ферарито в сервиза му!

Анонимен каза...

Миховски не е за ГЕРБ. Не на алкохола по улиците. Какво ще се случи с децата ни, защо той вместо да е пример за прилагане на закона е пример за машинации! И аз няма да гласувам за ГЕРБ заради тази долна постъпка, моите приятели също няма да гласуват за ГЕРБ! Не така с народа г-н Депутат! Минко Акимов да вземе мерки!

Анонимен каза...

Миховски профилактира Ферари само ако е Мачбокс.Единствено го бива да продава дефектни части втора ръка и да надува балончета !

Анонимен каза...

Странно как БСП спечели в Троян след като двама нейни представители бяха уличени в същото прегрешение - Димитър Горов и Кольо Кацаров. Нито един от двамата не е имал човещината на Иван Миховски!

Анонимен каза...

16-ти, Кольо Кацаров веднага си подаде оставката, а Миховски - не. Забелязваш ли разликата. Има и друга - при Миховски пострада пешеходец, при Кацаров - само собствената му кола.

Анонимен каза...

Отговарям вместо 16 наистина има разлика Миховски /иначе некадърен автомобилен диагностик / все пак кара с позволените от закона под 0,5 промила , докато Кацаров доколкото си спомням беше над 1,2 промила. Иначе освен собственато му кола на мястото имаше и леко чукната бяла опел корса .

Анонимен каза...



Това е България.За милиони няма закони за кокошка няма прошка това,добре дошли в БГ.......КОРУПЦИЯ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ........пък,ще искате да останат младите във България.........!Всяка държава си има мафия, нашата мафия си има държава!

https://www.facebook.com/rusegrad/videos/vb.1478348299138405/1560196144286953/?type=2&theater

Прокуратурата прекрати дело срещу депутат за ударен пешеходец!!!
http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/prokuraturata-prekrati-delo-sreshtu-deputat-za-udaren-peshehodec.html

Анонимен каза...

Е, как стават тези работи. Жертвата на престъпление може да оттегли гражданския си иск ( за обезщетение). Няма начин да прекрати наказателно производство с никаква декларация. Явно парите от продадения мерцедес са отишли в прокурора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |