Ударно начало за „Чавдар“ в плейофите

* Съсипахме „Видабаскет“ във Видин и си върнахме тъпкано за двете предишни загуби през сезона, показахме „кой е батюто“; Пенчев, Острев и Кочев – блестящи
Баскетбол, сезон 2022/23
Острев бележи, обграден от играчи на „Видабаскет“, Видин, 23 април 2023 г.
УДАРНО се включиха баскетболиститите от представителния мъжки отбор на БК „Чавдар“ (Троян) в плейофната фаза  на първенството на ББЛ в регион Център. В първият мач от общо три, игран в зала „Фестивална“ във Видин (23 април), нашите момчета, независимо че през сезона загубиха два мача от този противник („Видабаскет“) и завършиха след него, на трето място, сега на видински терен показаха „кой е батюто“, както казваме в Троян.

ТРОЯНЦИ започнаха силно мача, продължиха така през цялото времетраене на двубоя и накрая ликуваха с категоричното 86:68, в отделните четвъртини 24:28, 16:5, 20:10 и 28:23. Особено осезаемо беше превъзходството ни във втората и третата част, а в четвъртата мачът се доиграваше и на терена бяха предимно резервите на двата състава. Приятно бях изненадан от това, което демонстрира нашият отбор - голяма успеваемост в нападение, агресивна защита и отлична организация на отборна игра; на фона на безличното и неузнаваемо слабо представяне на домакините нашите изглеждаха перфектно. 
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
С 23 точки и 9 борби Камен Пенчев беше лидерът в този мач, не му отстъпваше по нищо и ветеранът Цветослав Острев – оформил дабъл-дабъл с 22 точки и 12 асистенции. Капитанът Радослав Кочев пък напомни за най-добрите си дни и властваше под двата коша – също с дабъл-дабъл, 14 борби и 16 точки. Както отбелязах и в предишния си коментар, единственият „чужденец“ в редиците ни в този мач, ботевградчанинът Мариян Хубанов, отново бе на висота и даде своя принос с 13 точки. Братята Георги и Христо Бойнови също се представиха отлично, най-вече с агресивна защита, довела до много грешки на противниковия отбор, а  се отчетоха и  с по 6 точки. От „Видабаскет“ единствено на ниво бяха братята Филип и Никола Емилови, реализирали съответно 23 и 18 точки.

КАКВО следва оттук насетне? Мач в Троян и ако и той е така успешен, край на серията и „Чавдар“ продължава напред в следващата фаза на първенството – мачове с отборите от останалите три региона. Представянето на отбора ни във Видин вдъхва оптимизъм и ако за следващите мачове се включи целият наличен потенциал от играчи, картотекирани в БФБ , отборът ни има сили да се представи много, много достойно. Да се надяваме и успех!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |