Неизвестен си развявал пишката пред Троянската болница, ли?

* Полицейските прессъобщения продължават да недосъобщават нещата, да полуинформират * Препоръката ни: Уважаеми г-да полицаи и вие полицейски пиари, не се плашете и ни казвайте нещата каквито са! За да се предпазваме, нали това е целта!

Хубава работа, ама…
 
СЪОБЩЕНИЯТА за медиите (прессъобщенията) от полицията, в случая от Областната дирекция на МВР в Ловеч, продължават да ни нервират, почти колкото (недо)съобщените в тях престъпни деяния. Защото уж ти съобщават нещо, а то нищо – нито кой (поне да имаше инициали, както бе преди години), нито какво, а още по-малко защо го е направил; и ти (ние, медиите) иди после се чуди какво точно се е случило и защо (изобщо) ти го съобщават?! А нали целта на прессъобщенията е да информират медиите, ние да информираме хората и така да се знае, да има гласност и информираност у обществото; а при полицейските (прессъобщения) и нещо отгоре – да се подпомогне превенцията срещу престъпността, т. е. хората да знаят кой какво престъпление е направил и защо го е направил и да се пазят и предотвратяват подобни неща.

ДА, АМА не. Полицейските прессъобщения, поне тези от Областната дирекция на МВР в Ловеч, продължават да недосъобщават нещата, да полуинформират, което е на крачка от това да дезинформират. И не помагат на превенцията. Пример от днешната (24 април) полицейска сводка, цитирам дословно: „32-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 април в явно нетрезво състояние грубо е нарушавал обществения ред пред МБАЛ - Троян. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс“. Толкоз! Ама какво точно е извършил 32-годишният анонимник, дали си е развявал пишката пред здравното заведение, дали е псувал докторите и властта, дали е издигал плакати в подкрепа на Хитлер и Путин, дали (с извинение) не се е изсрал на входа – иди разбери. А членът от НК, по който е обвинен извършителят, никак не е безобиден, касае действия „грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото“ – значи е нещо сериозно, което трябва да се знае!

ЗАТОВА, колкото и да е неприемливо, дори неприлично, ще си позволя една препоръка: Уважаеми г-да полицаи и вие полицейски пиари, не се плашете и ни казвайте нещата каквито са! За да се предпазваме, нали това е целта!

24 април 2023 г., Троян
Генадий Маринов, в-к „Троян 21“    

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |