„Отровена“ ли е троянската вода?

* Ентеровирусна инфекция, водеща до разстройство и болки в стомаха и напълнила детските отделения на болниците в Троян и Ловеч, роди нелепи слухове * Не е нещо необичайно и няма връзка с водата, твърди д-р Вълковска * Кметът Михайлова: Излишна и неоправдана паника
Здравни
МНОЖЕСТВО сигнали в днешния съботен ден (22 април) от троянци, които подозират, че нещо не е наред с питейната вода в Троян. Основанията – разстройство и остри болки в стомаха у мнозина, основно деца, но и възрастни; което общо взето минава бързо, за няколко часа, но тези часове са много тежки. Плъзнаха дори слухове за „отравяне“ на троянската вода с киселина и тем подобни дивотии.

ПОТЪРСИХМЕ за коментар кмета Донка Михайлова Споделеното от нея по телефона бе: „Много сигнали, вярно е, но от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) нямаме подобна информация. Проведох редица разговори. Според директорката на Троянската болница д-р Вълковска става дума за ентеровирусна инфекция, която протича този път по-остро, но не е нещо необичайно и няма връзка с водата. От няколко дни е това, не е от днес, и детското отделение на болницата е пълно, същото е и в Ловешката болница, говорих с тях. Чух се и с управителя на „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Гечев, който потвърди, че няма проблем с питейната вода“. 
 
КМЕТСКИЯТ призив е да не се поддаваме на излишна и неоправдана паника. За което, ще добавим, би помогнала много информацията от РЗИ, дано по-скоро, отговорност им е!

Т21  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |