Строителният „ТеМах“ – новият голям магазин в Търговския парк

* Обектът е на едноименната българска верига за стоки за дома и строителството, основана през 2008 г. * Започна строителството на „Била“, пусковият срок – м. март 2023 г.
Придобивки
Сградата на „ТеМах“ е почти готова, Търговски парк, Троян, 7 декември 2022 г.
ТЕМПОВОТО развитие на троянския Търговски парк (или ритейл парка, както се наричат подобните търговски образувания; а може би е редно да му се даде и конкретно име, тъй този „разгънат мол“, вече с над десет обекта и добиващ все по-завършен вид, се превръща/превърнал се е в нещо много важно и като икономика, и имиджово за Троян – бел. ред.) продължава. И съвсем скоро ще бъде открит 13-ият му магазин (по предварителните разчети това е крайната бройка, но няма да е изненада, ако бъде надхвърлена, вижда се, че има площ за още – бел. ред.) – на българската верига за стоки за дома и строителството „ТеМах“, основана през 2008 г. и имаща досега 10 свои големи магазина основно в Северна България.

ТРОЯНСКИЯТ „ТеМах“ ще се разположи в огромната новострояща се и вече почти готова сграда откъм жп линията. „Трябва да завършим сградата съвсем скоро, а след това от „ТеМах“ ще решат кога ще отворят обекта си“, коментира за Т21 представител на собствениците на Търговския парк. В сайта на „ТеМах“ пък четем, че мисията на веригата е свързана със „задоволяване на нуждите на потребителите от стоки за дома и строителството, осигуряващи максимална полезност и качество на най-ниски цени“.
***

Започна строителството на троянския хипермаркет „Била“, 23 ноември 2022 г.
В КРАЯ на м. ноември започна и дългоочакваното строителство на хипермаркета за хранителни стоки на немско-австрийската верига „Била“ (Billa) в Троян (веригата е основана в Австрия през 1953 г. и първоначално е изцяло австрийска, а през 1996 г. е придобита от германската REWE Group, един от европейските лидери в търговията на дребно и туризма – бел. ред.). През лятото, началото бе през м. юни, веригата за своя сметка изгради новото кръгово кръстовище, откъдето ще е подстъпът към новия търговски обект. По предварителна информация от инвеститорите, потвърдена и от кмета на Троян Донка Михайлова, троянският хипермаркет „Била“ ще бъде готов до края на м. март 2023 г.

ТУК за пореден път ще цитираме един важен щрих от предисторията на проекта „Била“ в Троян. През м. декември 2021 г., след като стана ясно, че веригата, макар и след известни колебания, е приела условието на Община Троян да изгради изцяло със свои сили и средства новата транспортна връзка в района (споменатото кръгово кръстовище), попитахме г-жа Михайлова как си обяснява упоритостта на немците да инвестират в малкия Троян, и то при нарастваща конкуренция в сектора („Лайф“, „Лидъл“, „Т Маркет“). Отговорът бе: „Ще кажа само това, че всяка една от тези големи вериги преди да започне да инвестира някъде, прави много сериозни проучвания: на покупателната способност на населението и какъв би бил икономическият ефект“.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |