„Била“ иде, потвърдиха

* Кметът Михайлова: „Разговарях с „Била“ преди два дни (16 май). Очакванията за въвеждане в експлоатация на сградата на новия магазин е към 31 март 2023 г.“ * Новото кръгово кръстовище ще е готово до края на м. септември т. г.
Инвеститори
Мястото на новото кръгово кръстовище, което трябва да е изградено до края на м. септември
ГОЛЯМАТА австрийска търговска верига за хранителни стоки „Била“ (Billa) продължава работата по  инвестиционния си проект в Троян – изграждане на магазин в района на бившата градска баня. Това бе потвърдено на редовната месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова в четвъртък, 19 май. На питане на Т21 „Проектът „Била“ стои ли?“ отговорът бе доста конкретен и ясен. А основанията за питането ни бяха слуховете за отказ, липсата на видими действия в момента, засилената конкуренция с отварянето на хипермаркета „Лидъл“ (Lidl) и усложнилата се икономическа ситуация у нас и в Европа след агресията на Путин в Украйна.

„РАЗГОВАРЯХ с „Била“ преди два дни (16 май – бел. ред). Срещата бе в моя кабинет и последното, което те казаха, е, че новото кръгово кръстовище (реконструкцията на транспортната схема в района на ресторант „Диана“, откъдето ще е и подстъпът към новия магазин и която е договорен ангажимент на инвеститора – бел. ред.) е възложено за изпълнение със срок до края на м. септември тази година. А очакванията за въвеждане в експлоатация на сградата на новия магазин е към 31 март 2023 г.“, заяви градоначалникът. Като потвърди, че в края на миналата година „Била“ са финализирали покупката на въпросния терен (собственост на троянската фирма „Олимпия“), така че проблем от тази посока не може да има.

КАК да си обясним упоритостта на австрийците да инвестират в малкия Троян? Наивно би било да мислим, че подобни неща могат да се случат по сантиментални или някакви други неикономически причини. Знае се, че големите търговски вериги строят своите обекти след много внимателен анализ и разчети. Затова ще припомним как отговори г-жа Михайлова на този въпрос преди време, на редовната си пресконференция през м. декември 2021 г. Цитираме: „Ще кажа само това, че всяка една от големите вериги преди да започне да инвестира някъде, прави много сериозни проучвания: на покупателната способност на населението и какъв би бил икономическият ефект“ (виж „Идва и „Била“, а в ритейл парка обектите ще са 13“ – бел. ред.).

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |