Да помогнем на радиолюбителите!

* При прекъсване на електрозахранването и/или режим на тока и проблеми с мобилните телефони – надеждата за комуникация е в тях, радиолюбителите * Сдружение „Радиоклуб Троян“ обяви кампания за набиране на средства
Войната на Путин срещу Украйна
ВОЙНАТА на Путин срещу Украйна има и ще има негативни последици за цяла Европа, най-сериозната от които е енергийната криза. Което пък – както се казва в предупредителното писмо от 15 декември, изпратено от председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров до председателя на Българската федерация на радиолюбителите (БФРЛ) Виктор Ценков – би довело „до прекъсване на електрозахранването или въвеждане на режим на тока, което може да рефлектира върху работата на мобилните мрежи в различни региони в страната“. Като „най-засегнати от този сценарий биха били откъснатите населени места и жителите в трудно достъпните райони“ и може „да възпрепятства комуникациите при извънредни ситуации в зимния период“.

Факсимиле от писмото на Иван Димитров
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО е адресирано към радиолюбителите неслучайно. Техните радиолюбителски станции „притежават способността да осигуряват радиокомуникация, независимо от телефонната мрежа или други радио услуги, преди органите на пожарната безопасност и защита на населението на са на мястото на инцидента“. А ролята им в осигуряването на аварийните комуникации „става вси по-широко призната“ и била „неоценим принос при възникване на извънредна ситуация“.

В ОТГОВОР от БФЛР задействаха своите структури в страната, сред които е и Сдружение „Радиоклуб Троян“ с председател Любомир Досев. Но, както сподели г-н Досев, троянският Радиоклуб има проблем – нужни са средства за възстановяване на тукашните УКВ ретранслатори (репитъри) и за закупуване на генератор за ток. „Нашите ретранслатори ще се монтират на Беклемето и по този начин ще имаме възможност за комуникация във всяка точка на общината и изобщо в Северна България. Радиостанциите ни работят на две честоти – предавателна и приемна, а репитърът препредава сигнала. При отпадане на захранването и липса на GSM-и, оставаме само ние като връзка. И винаги сме работили като доброволци – при земетресението в Турция, бедствия и какво ли не, онова изчезнало дете в Пернишко също го намериха двама радиолюбители“, доразясни ситуация Стоян Стоянов, също член на троянския Радиоклуб.

Откриването на новия офис на Сдружение „Радиоклуб Троян“, на преден план – Любомир Досев (вляво) и Виктор Ценков, 7 май 2022 г.
ВСИЧКО ТОВА наложи от Сдружение „Радиоклуб Троян“ да обявят кампания за набиране на средства.

Т21
 Сдружение „Радиоклуб Троян“

набира средства за възстановяване на нашите троянски УКВ ретранслатори, които могат да се използват за бърза радиовръзка при бедствия и аварии като заместваща комуникация на територията на община Троян. Радиоклубът осъществява и комуникация през националната УКВ радиолюбителска мрежа, състояща се от 106 УКВ ретранслатора.

Дарителската ни сметка е:

Банка ДСК, Троян  

IBAN: BG07STSA93000028746011 (в лева)
IBAN: BG61STSA93000028787040 (в евро)

3 коментара:

Илиян Пеевски каза...

Местният селски нацист пак се е превъзбудил.
Какво спиране на тока и за какъв режим иде реч?. Нали вие, десните психопати, ни проглушихте ушите как не трябвало да има АЕЦ в Белене и колко е добре, че ликвидирахме 4 блока на АЕЦ Козлудуй!!! Нали сме имали огромно производство на ел.енергия и сме се чудили какво да я правим?
А кой създаде енергийната криза в Европа? Не, не е Путин. Енергийната криза я създадоха управниците в Брюксел по указания и контрол от господарите си от САЩ и то много преди военната операция в нацистка Украйна от началото на 2022 г.
Кой създаде европейските енергийни борси, от където си изкупуваме СИБСТВЕНАТА ел.енергия, нооооо - на десеторна цена? Кой? Путин ли, бе, другари психодесни болшевики? Същото направиха и с газта! Забраниха /явно и тайно/ двустранните договори с газпром и вместо евтин газ по договора си купуваш СЪЩИЯ на десеторна цена от европейска енергийна борса. /или от европосредници при нарушен договор, които купуват по договорни цени, а ти я продават на двойни цени/
Ами т.нар. "Зелена сделка", която буквално щеше да унищожи европейските икономики пак Путин ли ви я измисли?
Само един завършен психодесен нацист може да обвързва един апел за дарение на неправителствена организация с военната операция на Русия в нацистка Украйна. Една война, която на практика бе организирана, финансирана, подготвена и разпалена още през 2014 г от англосаксонския свят на територията на Украйна срещу Русия.
п.п. В понеделник 19.12.2022 - ръководството на АЕЦ Козлодуй ще подпише /под натиск естествено/ договор за ядрено гориво за реакторите с .... Уестигхаус. Ако не се разминем с ядрена катастрофа, това ще е краят на българската ядрена енергетика. Това го дължим на психодесните продажни отрепки и неадекватния ни президент. 26 френски реактора са спрели производството на ел.енергия и Франция моли за ел.енергия от Германия... срещу газ??? Защо са спрели? И ако нямат ядрено гориво - Защо? И защо не се обърнат към Уестингхаус? Прекалено сложно стана за малкото и увредено мозъче на българския психодесен примат.
п.п.2 - Съвпаденията са много интересни. В един и същи ден ЕС наложи 9-тия пакет санкции срещу Русия, а в същото време Путин обяви, че за тази година Русия е увеличила износа си за ... ЕС с цели 47%, докато в същото време европейските производители фалират и износа от ЕС към Русия клони към нулата.
Хвала на такЪви евро ръко-водители! Слава кокаине!

P. Bordjukov каза...

Поздрави за инициативата! Моля, напишете за нея също във Facebook групата си, за да може да споделим и там.

Z@Q каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |