Общината помага на Пожарната, подари й дрон

* Новата придобивка гарантира получаване на навременна и качествена първоначална информация за настъпили бедствия и увеличава шансовете за успех в битката с тях
Седмица на пожарната безопасност, 12-18 септември
Кметът Михайлова връчва подаръка на гл. инсп. Петър Петров
ОБЩИНА ТРОЯН подари на троянската Пожарна (Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Троян) дрон, който ще улесни работата на огнеборците в битката със стихиите и опазването на живота и имуществото на гражданите. Новото устройство е на стойност 3648 лв., като в цената е включено  и обучение на няколко души за работа с него. Подаръкът бе връчен от кмета Донка Михайлова на началника на РСПБЗН – Троян гл. инсп. Петър Петров на 26 август, броени дни преди професионалния празник на българските огнеборци – Седмицата на пожарната безопасност (12-18 септември).

Новата придобивка на РСПБЗН – Троян
„НАСТОЯЩЕТО дарение е не само продължение на доброто сътрудничество, което двете институции винаги са имали през годините, но и стъпка към по-доброто обезпечаване на дейността на троянските огнеборци и спасители. Често служителите  на РСПБЗН - Троян и доброволците от троянското доброволно формирование, подкрепящо дейността им, изпълняват работата си при условия, представляващи реална заплахата за живота и здравето им“, коментираха от Община Троян.

ТЕХНОЛОГИЧНАТА придобивка гарантира получаване на навременна и качествена първоначална информация и установяване на точните размери на настъпили бедствия – горски пожари, наводнения и други. Което пък ще увеличи шансовете за успех и ефективността на битката с тях.
 
Седмицата на пожарната безопасност,
12-18 септември 2022 г. – програма

    1. Предварителна информационна среща с представители на медиите, на която ще се дискутират теми по превенцията и защитата на населението от бедствия и аварии и ще бъде представен кратък отчет за дейността на РСПБЗН – Троян от началото на годината – 8 септември, 10:00 ч.
    2. Дни на отворените врати за граждани в РСПБЗН – Троян – 12-18 септември, 10:00-17:00 ч.
    3. Демонстративно занятие: спасяване на пострадал, гасене на пожар в обществена сграда, реакция при ПТП с автомобил – на централния площад, 12 септември, 17:00 ч.
    4. Изложба детски рисунки – НЧ „Наука1870 г.“, 12 септември
    5. Клип за дейността на троянските огнеборци, представен в сайта на Община Троян и на информационен екран във фоайето на централната общинска сграда
    6. Тържествен водосвет и награждаване на служители – на плаца в РСПБЗН – Троян, 13 септември
    7. Отдаване на почит към мл. лейт. Пламен Банков, загинал при изпълнение на служебния си дълг – „Велде Троян“ АД, 15 септември, 10:00 ч.

Т21, по информация на Община Троян
 
Още по темата:

1 Коментара:

Z@Q каза...

Единствената институция в България, която работи всеотдайно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |