Започва ремонтът на Пожарната

* Проектът е на стойност 721 хил. лв., финансирането – с европейски средства * Гл. комисар Николов: „Искрено се надявам, че ще спазим срока и догодина отново ще бъдем тук – да се похвалим
 с качествена работа“
Енергийна ефективност
Поздравлението на главен комисар Николай Николов
С НЕВИЖДАНА тържественост бе даден символичният старт на ремонта на сградата на троянската Пожарна (РСПБЗН) по спечелен от Община Троян проект за повишаване на енергийната ефективност към ОП „Региони в растеж“* (19 септември). Сред присъстващите на церемонията, състояла се на място в двора на Пожарната, бяха пожарникар №1 гл. комисар Николай Николов, областният управител Георги Терзийски и заместникът му Бойко Пъдарски, депутатът Иван Миховски, областният шеф на огнеборците комисар Владимир Кацарски, представители на фирмата изпълнител и на строителния надзор; разбира се, и домакините – кметът Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, началникът на РСПБЗН гл. инсп. Иван Шайлеков, целият екип на троянските огнеборци, представители на общинската администрация.

ПРОЕКТЪТ е на стойност 721 хил. лв., от които 613 хил. лв. са европейски средства, а останалите 108 хил. лв. – национално съфинансиране. Реализацията трябва да приключи до 1 май 2018 г. Изпълнител на строителните дейности е столичното дружество „Юнг проект“ ООД, представлявано от Николай Пенев, която вече има два успешно реализирани големи проекта в Троян (водния цикъл, укрепването на левия бряг на реката).

Целият екип на РСПБЗН - Троян присъства на церемонията
„УДОВОЛСТВИЕ е, че днес стартираме един от проектите за енергийна ефективност на Община Троян, осъществявани с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“. Удовлетворени сме от това, че буквално за всички значими публични сгради в общината, една от които е Пожарната, ще се реализират подобни проекти. Сградата на Пожарната е единствената от тях, която е държавна собственост, чрез което изразяваме нашето уважение и разбиране към труда на огнеборците“, каза във встъпителното си слово кметът Михайлова. Тя изрази надежда, че „това партньорството ще бъде трайно и дългосрочно“ и, обръщайки се към гл. комисар Николов, направи предложение за работа по пилотен проект за риска от наводнения.

Сградата на троянската Пожарна преди ремонта
„ИСКРЕНО се надявам, че ще спазим срока и догодина отново ще бъдем тук – да се похвалим с качествена работа. А защо пък не в края на следващата година тази хубава сграда на троянската Пожарна да не участва в конкурса „Сграда на година“, се чу в поздравлението на шефа на българските огнеборци. Строителят г-н Пенев бе най-кратък, но и най-категоричен: „Аз съм габровец, а моят съдружник е раждан в Троян. Така че ние сме свързани с вашия град и винаги е приятно да се завръщаме тук. Ще се постараем и този ни проект да бъде за образец, ще го изпълним в срок и качествено“.

Т21

* Проект BG16RFOP001-2.001-0015 „Повишаване на енергийната ефективност на обществена сграда на държавната администрация, находяща се в град Троян, ул. „Г. С. Раковски“ №1“се изпълнява в рамките на Договор за БФП № BG16RFOP001-2.001-0015-С01 от 1 септември 2016 г., по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”, Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |