Голям пожар във Врабево снощи

* Горяха пет плевни, няма пострадали къщи и хора,
 причините и щетите се изясняват

В схватка с огъня, с. Врабево, 1 септември 2013 г.
ПОЖАР се разрази в пет съседни стопански постройки (плевни) в централната част на с. Врабево в неделя вечерта (1 септември). Сигналът постъпил в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) – Троян в 20:58 ч. и веднага били задействани три гасачески екипа с три автомобила, на помощ пристигнали и огнеборци от Ловеч. Към 1:00 ч. след полунощ огнената стихия била овладяна, но разчистването и превантивните действия продължили дълго след това, научихме от началника на РСПБЗН – Троян гл. инсп. Иван Шайлеков. Късно вечерта на място пристигнали кметът на община Троян Донка Михайлова и заместникът й Кольо Кацаров.

Момент от гасаческата акция, с. Врабево, 1 септември 2013 г.
ЗА РАДОСТ няма пострадали къщи, домашни животни и хора, а причините, както и щетите тепърва ще се изясняват. Според местните обаче виновник е възрастният собственик на един от имотите, който напук на противопожарните правила опалвал сухи треви в близост до постройките; допуска се, че е използвал и запалителна течност. Наскоро страховит пожар вилня в друго троянско село - Шипково, и изпепели до основи няколко къщи.

Т21
Снимки: Петър Петров

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

А младежи ГЕГБ къде бяха?

Анонимен каза...

До края на седмицата очаквайте платена снимкова публикация, подписана от Ралица Бенчева, на която се вижда как един подава пари,а друг носи изгоряла греда.Само,че тоя де подава пари,държи сервиз за МПС-та и прави кинти,а идиота носещ гредата, само с това се занимава. ГЕРБ-Греда (:

Анонимен каза...

А къде е председателят на общинския съвет и защо не е бил във Врабево?
*
Илиян Пеевски
02.09.2013 на 20:49 (UTC 3) Link to this comment
“Какво съвпадение”?! Ако някой си въобрязява, че ЗМСМА важи за общинските съветници и за председателчето на ОбС Троян – той или е някой продавач на дини или е за освидетелстване.

Нека припомня първо, че председателчето на ОбС Троян А.Балев за 8,5 часа работно време взема пълна заплата като зам.директор в една от троянските гимназии и още половин кметска заплата като председател на ОбС Троян. Ако някой си мисли, че това е смутило по някакъв начин Областната управа или инспектората по образование – той или е продавач на дини или е за освидетелстване.

Тук обаче възникват няколко въпроса:

1. Ако председателчето А.Балев ще върши същата работа като предшественика си /а то каква ли друга/ в рамките на половин работен ден – защо тогава предшественика му М.Акимов е получавал цяла заплата за работа, която се върши за половин ден?

2. Ако зам.директора А.Балев сега ще върши същата работа като зам.директор за половин ден – защо до сега е получавал пълна заплата за работа, която се върши само за половин ден? Нещо повече – защо др.директорка на тази гимназия Р.Русенова /която е и общински съветник/ продължава да плаща пълна заплата на др.Ангел Балев с ясното знание и съзнание, че същият работи и ще продължава да работи само половин ден?

Ако някой случайно се възмути и потърси сметка на тези самозабравили се хрантутници и обирджии на обществени средства – то той НЕ Е продавач на дини или за освидетелстване. Хайде сега да се преброим колко от нас НЕ СА продавачи на дини или за освидетелстване.

Прокуратура? Областна управа? Инспекторат по образованието? – Ехооо, има ли някой?

И.Пеевски – общински съветник в ОбС Троян

Анонимен каза...

Айде.....е,лудите пак си показаха рогата(сигурно току-що са се върнали от море)

Анонимен каза...

Ще поправя 2ри. Няма да е платена, а ще е безплатна публикация:)

Анонимен каза...

Ами прав е 4-тия, не стига, че ходят по морето да "бият негрите", ами се връщат и бият по свестните хора в Троян. При този огромен глад и недостиг на работна ръка да не си мислите, че му е лесно на Балев да работи на няколко места за благото на този град и неговите хора? Даже намира време до кортовете да отскочи, парсата да прибере, че и парите от общинския бюджет, които си осигуриха за тези кортове да разпредели. И всичко това - за благото на драгите граждани и още по-драгите селяни.
Ние обаче не сме луди и ще ръкопляскаме на Балев. На Балев и подобните му, заради които нашият Троян се радва на такова благополучие и просперитет.

Анонимен каза...

:))))))))))))))))))))))))))))))))) добре казано 6ти,ще ме спукаш от смях

Анонимен каза...

Само луд човек може да се нахвърля така срещу Балев. Крайно време е поп Марин да помисли за канонизирането на Балев. А защо не и на Акимов.
Свети Балев работоМъченик. Как добре звучи?!
Или пък - Свети Минко комунистоДемократ.
Трябва да се помисли и за паметник на двамата Светии. Едно ново решение на ОбС за "естетизиране на площадното пространство между двете музейни сгради" ще свърши работа и двамата Светии в цял ръст - на мястото на бившия паметник и над оставените безименни кокали и черепи на погребаните под бившия паметник.
За да пестим средства, може старата скулптурна група да се използва като се обработят и променят персонажите. Балев - с вдигната тенис-ракета, а Акимов - с насочена ловна пушка.
ОбС Троян обявява 30-ти февруари за неработен ден. Свещите - по европроект. Духовата музика и мажоретките - подсигурени с допълнителен общинския бюджет.
Амин!















Анонимен каза...

8-ми,много си остроумен!Браво!!!!

Анонимен каза...

Като споменахте кортовете за тенис...
Предната събота имахме гости,като се чудех къде да ги заведа реших да ги заведа да играят тенис.Оказа се,че няма жива душа на кортовете,няма работно време,няма оставен телефон за връзка...изобщо за какво ли са построени като в почивните дни не могат да се ползват,а щяхме да си платим всичко ....

Анонимен каза...

Работното време на кортовете е съобразено с работното време на Балев.

Анонимен каза...

Работно време: От време на време!

Анонимен каза...

Работно време: От време на време!

сервиз за пожарогасители каза...

Много е неприятно когато стават такива инциденти. Но никой не е застрахован.Трябва много да се внимава какво оставяме включено и дали сме си изгасили цигарата добре.Хубаво е никога да не приемаме обяснението, че на даден уред трябва да се включва щепсела в контакта само при едно положение. Това говори, че има нередност на ел.уреда и „техника“ не е запознат с професията си. Всеки уред трябва да се включва, независимо как се поставя щепсела в контакта.И разбира се да се изключва, за жалост има доста некадърни продавачи заради които стават доста неприятни инциденти.Блога ви е хубав често ви посещавам.

сервиз за пожарогасител каза...

Единственото хубаво в този слушай, е че няма пострадали, все пак човешкият живот е най важен, макар че е било огромен пожара от това,което ми разказват.Все пак при този огромен глад и недостиг на работна ръка да не си мислите, че му е лесно на Балев да работи на няколко места за благото на хора. Това, че господина намира време да прибере парите от общинския бюджет, които си осигуриха за тези кортове да разпредели. Ако някой си мисли, че това е смутило по някакъв начин Областната управа или инспектората по образование – той или е продавач на дини или е за освидетелстване.Е уви човек не може да се промени или поне аз не вярвам в това.

Пожарна Техника каза...

Най-важното е , че няма пострадали...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |