Горски пожар бушува над Длъжковското до Троян

* Огънят е тръгнал по обед, вероятната причина – забраненото опалване на сухи треви * Очевидецът Пламен Мичев: „Няма по-долно  същество от човека – унищожава всичко със своята алчност и глупост!“ * Гл. инсп. Петър Петров: „За да угоди някой на собствените си прищевки, природата се унищожава“
Крими Актуализиран
ГОРСКИ пожар бушува над близката до Троян махала Длъжковска (водеща се административно към с. Горно Трапе) и със стихията се борят пожарникари от РСПБЗН - Троян; огънят е започнал около обед днес, 8 април. Това научихме от нашия съгражданин и очевидец на случващото се Пламен Мичев, който ни изпрати и снимките. „Звъннах на тел. 112 в 12:57 ч., веднага след като видях пожара. Отговориха ми, че вече е съобщено от други хора и оперативната група е тръгнала. След 10-тина минути пристигна пожарна кола и момчетата веднага се заеха да действат за ограничаване на стихията, но докъде  са стигнали не знам. Благодаря им, че се отзоваха светкавично“, коментира г-н Мичев. 

„НИЩО от това, което се случва, не е случайно! И няма по-долно  същество от човека – унищожава всичко със своята алчност и глупост!“, бе гневното обобщения на очевидеца. Като и неговото, а и нашето предположение е, че пожарът е предизвикан от опалването на сухи треви – което е забранено, многократно е предупреждавано да не се върши, обяснявано е каква опасност крие... Но въпреки това има хора, които не се спират – заради дребничкия си личен интерес, който е за сметка на всички ни, и най-вече на българската гора. Не по-малко гневен бе коментарът на началника на РСПБЗН - Троян главен инспектор Петър Петров; „Неразбрани хора има. За да угоди някой на собствените си прищевки, природата се унищожава. Хората са вирусът на тази земя!“, написа в профила си във фейсбук троянският огнеборец №1.

гл. инсп. Петър Петров
ОТ ГЛ. ИНСП. ПЕТРОВ научихме и подробностите. Пожарът е обхванал терен от около 20 дка, горели са сухи треви, храсти и отделни иглолистни дървета, а огънят се е разраснал заради силния вятър и на места е достигал 3 м височина. Стихията е овладяна, спасени са сграда и борова гора, но се осигурява дежурство заради застрашените сгради в близост. В гасенето са участвали 10 огнеборци от Троян и служители на троянското Държавно горско стопанство (ДГС). През днешния ден са възникнали още два горски пожара в района - в землищата на селата Драшкова поляна и Калейца, които също са овладени.

„ПАЛЕНЕТО на огън на открито под какъвто и да е предлог в сухо и ветровито време е забранено!“, предупреждават от РСПБЗН - Троян. И напомнят, че до момента са съставени актове на двама извършители

Т21
Снимки: Пламен Мичев

6 коментара:

Дон Педро каза...

Добра насока за действие на Полиция и Прокуратура. Чакаме информация от тях.

ИСТИНАТА каза...

само папрат и къпини, вече ливади няма.

NIK каза...

Защо махате коментари?

troyan21 каза...

До №3: Заради отправени конкретни обвинения за палеж – без доказателства и от анонимен профил. И защото нямаме намерение да влизаме в полицейско-прокурорски и съдебни разправии заради другиго.

NIK каза...

Аз не съм обвинявал никой , а коментара беше премахнат. Но няма значение!

Unknown каза...

Искам да се обадя да коментирам обвиненията от вчера за Митко като извършител на палежа.Аз познавам Митко ,взимам си от него млеко и съм много доволен.Мине не мине и ми дава по кило без пари.Той не е запалил тоя огин.Някой да го е видял?Пък и да го е запалил -голяма работа.Изгорели са шипките!Вижте сига какво.Митко е много свястно момче,учтив,дава млякото по евтино,мие хубаво шишетата и дава понякога от него.Той е пример за младити.Работи със семейството си,жена му се е върнала от Англия да инвестира тук за бъдещето на Троян!За бъдещето на България!Аман от завистници и мръсници! Не ги и срам!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |