Голям горски пожар вилня между Шипково и Терзийско

* Два дни четири екипа огнеборци се борили с огнената стихия, разпростряла се на площ с обиколка 9 км, застрашени били голям иглолистен масив и къщи * „Да се замислят тези, които палят“, коментира гл. инсп. Петър Петров
Ад под небето
ГОРСКИ пожар на площ с обиколка 9 км горя в района между селата Шипково и Терзийско. Два дни, 5-6 април, четири екипа огнеборци са се борили с огнената стихия, обхванала сухи храсти, папрат, туфи и застрашила иглолистни масиви и жилищни сгради. „В крайна сметка са спасени иглолистни масиви, намиращи се на северния склон над с. Терзийско, къщи в близост до пожара и е оставена една грозна и черна картина над с. Шипково“, информира в профила си във фейсбук началникът на РСПБЗН - Троян гл. инсп. Петър Петров.

„ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ тези, които палят... Представете си колко ресурс на държавата е изхабен“, коментира още шефът на троянските огнеборци. Което пък ясно сочи, че пожарът е причинен от човешка безотговорност/ небрежност или умишлено. „Когато всеки започне да си плаща санкции за щетите, които причинява, нещата ще си дойдат на място. Сигурен съм, че има закон, но той не се прилага - типично по български!“, бе коментарът, пак в мрежата, на троянеца Венелин Стайковски, който е от Шипково и добре познава района. „Старши, глобявайте, ако трябва ги и съдете...“, бе препоръката на Марин Маринов, друг възмутен троянец, към която се присъединяваме.

Т21
Снимки: Петър Петров

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |