Божидара Симеонова с първа награда от „Abanico“

* Фестът е за песен на испански език, а троянката спечели с
 „Blanco y negro“ на известната Malu
Отличници
Изпълнението на Божидара Симеонова на международния конкурс„Abanico“, НДК, София, 5 април
НАШАТА Божидара Симеонова – първенец на випуска си (2017 г.) в троянското СУ „Васил Левски, сега студентка в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, изявяваща се не само като изпълнител, но и като композитор – спечели първа награда на международния фестивал за песен на испански език „Abanico“. Троянката побеждава в раздела за солови вокални изпълнения, пета възрастова група, с песента „Blanco y negro“ („Бяло и черно“) на известната испанска певица Malu. Освен грамота и статуетка, Божидара получила и покана за участие на музикален фестивал в Торино, Италия.

КОНКУРСЪТ „Abanico“ е инициатива на софийската Испанска гимназия „Мигел де Сервантес“ и се организира с подкрепата на Посолството на Кралство Испания у нас, Института „Сервантес“ и софийския Район Оборище. Тазгодишното му 8-мо издание се проведе на 30-31 март в Националния дворец на културата (НДК), София.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |