Първият самостоятелен концерт на Божидара Симеонова

* Младата певица ще се представи и като инструменталист и композитор, сред гост-участниците са цигуларката Марта Танева и възпитаникът на Виенската консерватория Димитър Косев
 * На 27 април, 19:00 ч., в троянското читалище – вход свободен
Предстоящо
Божидара Симеонова
В ЧЕТВЪРТЪК, 27 април, талантливата (и красива) Божидара Симеонова, 12-класничка в троянското СУ „Васил Левски“, ще ни зарадва с първия си самостоятелен концерт. Събитието, озаглавено „Ангелска магия“, ще е в салона на читалището, започва в 19:00 ч., вход свободен. „Организираме го съвместно с моята учителка по пиано Радина Радионова, с която от години го планираме, и тъй като тази година съм абитуриентка, решихме, че времето му вече е дошло“, сподели пред Т21 г-ца Симеонова. Концертната програма ще е твърде разнородна, което не е изненада – младата певица се изявява успешно и като пианистка и композитор, и то в различни жанрове (поп, рок, класика); а една от целите на концерта е да се проследи творческото развитие на изпълнителката от началото досега.

СПЕЦИАЛНИ гост-участници в концерта ще са цигуларката от Софийската филхармония Марта Танева, в момента студентка в Музикалната академия и младият диригент, композитор и инструменталист Димитър Косев, русенец, завършил неотдавна с отличие Музикалната академия във Виена. Ще се включат и приятелите от Вокална студия „Усмивка“ с ръководител Светла Червенкова – те ще изпълнят някои от авторските детски песни на Божидара. Участие ще имат и танцьорите от троянското денс студио „Бордо“ с ръководител Станислав Атанасов.

ВОДЕЩ на концерта ще е младият режисьор и наш съгражданин Теодор Лука, възпитаник на Южноуелския университет в Кардиф - той е и басист на групата „Wetrock“, чиято вокалистка е Божидара. В концерта ще прозвучат няколко от песните, включени в първия албум на групата, който ще има премиерата си през м. май. Да повторим: на 27 април, четвъртък, от 19:00 ч., в салона на НЧ „Наука – 1870 г.“ - първи самостоятелен концерт на Божидара Симеонова, вход свободен.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |