Запомнящо се троянско участие в конкурса „Музикални награди”

* Божидара Симеонова спечели трета награда с песента на Милена „Ад” * Флейтистките от „Веселите врабчета” определени като „рядка и ценна находка от детски талант”

ПРЕДСТАВИТЕЛИ на Детската музикална школа (ДМТ) и на Вокална студия „Усмивка” към Народно читалище „Наука – 1870 г.” (Троян) се представиха успешно в националния конкурс „Музикални награди”, провел се в Казанлък на 15 и 16 април.

МОМИЧЕШКИЯТ АНСАМБЪЛ от блок флейти „Веселите врабчета”, съставен от възпитанички на класа по флейта към ДМТ с ръководител Мариета Куцарова, спечелиха журито и бяха определени като „рядка и ценна находка от детски талант”. Троянските „врабчета” участваха в раздел „Забавна музика” (категория „Ансамблово изпълнение”) и бяха в състав: Цветина Игнатова, Християна Христова, Зорница Дренска и Ивелина Хаджийска. В същия раздел, но в категория „Солово вокално изпълнение”, се представи солистката на ВС „Усмивка” Вергиния Борисова (ръководител на „усмивките” е Светла Червенкова). Вергиния също получи солидни похвали от журито за своята интерпретация на песента „Пролет моя” по стихове на Никола Вапцаров.

В РАЗДЕЛ „КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА” (категория „Инструментално солово изпълнение”) нашата участничка бе Божидара Симеонова от класа по пиано на Радина Радионова. Тя изпълни две нелеки пиеси, различни по стил и изискващи изключителна концентрация, опит и сценични качества – „Ноктюрно” на Шопен и „Хороводно” на Веселин Стоянов.

ЛЮБОПИТНОТО Е, че Божидара, която е и солистка на ВС „Усмивка”, имаше още едно участие - със солово вокално изпълнение в раздел „Забавна музика”. А убедителното й изпълнение на песента „Ад” на Милена Славова накара председателя на журито доц. Георги Петков да заяви „Това е твоят стил!” и й донесе трета награда. Тук е мястото да припомним, че призьорката се занимава и с композиране – нейна е емблематичната песен „Усмивката”, с която ВС „Усмивка” се представи в конкурса за участие в Детската Евровизия.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления момичета :)

Анонимен каза...

Поздравления момичета

Анонимен каза...

И това девойче на долната снимка, е страхотна красавица !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |