Голям пожар над Гумощник, три дни гасят

* Огънят е унищожил иглолистна гора над селото и овощна градина, няма пострадали къщи и хора; местните допускат, че е умишлен палеж
Ад под небето
Гледката към унищожената овощна градина засилва подозренията за умишлен палеж
Туба за бензин на мястото на пожара?
ТРИ ДНИ – от петък до днес, неделя, 9-11 декември, огнеборци от РСПБЗН – Троян гасят пожар в землището на троянското с. Гумощник. Не са пострадали къщи и хора, но огънят се е разпрострял върху иглолистна гора над селото (над мах. Дуевци), научи Т21. Днес на мястото също има един гасачески екип от Троян плюс местни помагачи доброволци, за да не се допусне възобновяване на пожара. Кметът на Троян е информиран за случващото се и е заявил готовност при необходимост Общината да осигури допълнителни сили. 

ПО ИНФОРМАЦИЯ на очевидци изгоряла е и младата и добре поддържана овощна градина на местния жител Мишо Стефанов, както и рядък горски хвойнов масив в съседство. Каква е причината за пожара ще се разследва, но според гумощнери не е изключено да става дума за умишлен палеж, свързан с дърводобива. 

Т21
Снимки: Цветанка Босева

2 коментара:

Муко каза...

Всяка година се пали някой баир!Идиотска работа.!

Анонимен каза...

В България ли живеем или в Зимбабве?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |