Беломъжев с първа голяма победа за сезона

* Троянецът спечели средната дистанция на ранкинг състезанието в Шушоен (Норвегия), следващият му старт – в Швеция
Ски ориентиране
Станимир Беломъжев, 2016 г.
СТАНИМИР (ТАЧО) БЕЛОМЪЖЕВ, който започна новия състезателен сезон 2016/17 г. като водач в световната ранглиста, записа първа сериозна победа.  В днешния (11 декември, неделя) старт в средната дистанция на ранкинг състезанието в норвежкия курорт Шушоен (в превод Хубавите езера) троянецът финишира първи, изпреварвайки представителя на домакините Ларс Мохолд. Във вчерашния първи старт в спринтовата дистанция (10 декември, събота) бегачите от елитната Червена група, в която са първите 15 в ранглистата, получили неприятен метеорологичен сюрприз – на всички тях, включително на Тачо, им се наложило да стартират в изключително гъста мъгла и това ги лишило от челните места. „Уникална мъгла, не можеше да се види Старт-финала, камо ли следите за бягане, лош шанс“, коментира по телефона за Т21 Иван Беломъжев, бащата и личен треньор на шампиона. 

Баща и син Беломъжеви, Шушоен, Норвегия, декември 2016 г.
СЛЕДВАЩОТО УЧАСТИЕ на Тачо е в ранкинг състезание в Швеция, 16-18 декември, след което на 21-ви баща и син Беломъжеви се прибират в България. Тук ще се готвят за големия Ски-О тур, 5-15 януари – общо седем старта в Швейцария, Лихтенщайн и Австрия. Веднага след това, 18-20 януари, Станимир ще стартира в държавното ни първенство. В началото на м. февруари, 5-12 февруари, е Европейското първенство във Финландия, където България ще има и участие в смесената щафета - Станимир и Антония Григорова (двамата вече имат европейско щафетно сребро от първенството в Швейцария през 2015 г.). Следват други два големи старта, чийто домакин е Русия - Световните военни игри в Сочи, 22-28 февруари и Световното първенство в Красноярск, 6-12 март (според правилата на Международната федерация по ориентиране (IOF) световните първенства и серията за Световната купа по ски ориентиране се провеждат през година).

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |