Нови автомобили за троянските огнеборци

* Гл. инсп. Иван Шайлеков: „Никога досега
 не сме имали подобна техника”
14 септември
Екип троянски огнеборци пред новите автомобили "Ивеко"
С ИЗЦЯЛО обновен автопарк посреща професионалния си празник 14 септември – Кръстовден, и Седмицата на пожарната безопасност (7-14 септември) троянската Пожарна служба (РСПБЗН - Троян), научихме на традиционната предпразнична пресконференция на началника гл. инсп. инж. Иван Шайлеков. Троянските огнеборци разполагат с два нови автомобила „Ивеко”, среден клас, оборудвани с гасаческа техника на водещата немска фирма „Магирус”, два по-малки нови „Ивеко”, също с оборудване на „Магирус”, едно ново УТВ (двуместна моторна четириколка) за неравни и труднодостъпни терени и един микробус. Всеки момент се очаква още един нов гасачески автомобил на фирмата „Рено”, специализиран за работа в горски условия. Звеното в Априлци, което е подразделение на РСПБЗН – Троян, разполага с автомобил „Мерцедес”, дарение от Австрия посредством фондация „Априлци” на землячката Красимира Димова.

гл. инсп. инж. Иван Шайлеков
„НИКОГА досега не сме имали подобна техника”, коментира със задоволство инж. Шайлеков. Троянският огнеборец №1 обаче изрази загриженост от кадровия недостиг – оперативните огнеборци в службата са 28 души, работещи в режим на 24-часово дежурство, но в редица случаи тази бройка е крайно недостатъчна. Наскоро представители на РСПБЗН – Троян били на посещение при колеги в Австрия и се оказало, че там пожарните служби и огнеборците са в пъти повече от нашите; но другата съществена разлика е, че цялата тази дейност е на доброволен принцип (осъществява се от доброволци, а не от щатни служители) и се финансира не само от държавния бюджет, както е при нас.

Т21

 Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Сутринта Щирлиц влиза при Мюлер. Мюлер е в мрачно настроение.
Господин Грюпенфюрер, какво става? Руснаците вече са в предградията на Берлин?
Щирлиц, спрете с глупавите си шеги! Сънувах Германия в бъдещето през 2015 година...
- И толкова ли са зле нещата тогава?
Зле е много слаба дума, Щирлиц! Представете си- канцлерът на Германия е жена, при това не каква да е жена , а Съветска възпитаничка ! Министърът на външните работи - п*дераст ! Турци работят в заводите Даймлер-Бенц ! Германия плаща дълговете на гърци и испанци. Вместо факелни шествия германския народ прави гей паради ! Ние плащаме пари на евреите , а евреите държат всички наши банки !
И за капак на всичко , Щирлиц сме принудени да изпълняваме командите на някакъв негър от Америка!

Анонимен каза...

виж по-важното

http://lovechmedia.com/%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82-%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80/

Unknown каза...

Много хубав стар виц, 1 ви. Щеше да е смешно, ако не беше страшно!

Анонимен каза...

Да ни е честита новата придобивка за общината.Дано никога не се използва!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

пък дано общината вземе и изцяло да преасфалтира пътя Троян-Орешак, че отново асфалтирването е пропаднало, поради некадърно запълване на дупки.

Анонимен каза...

До № 1, за да е актуален вица го допълни с бежанците ислямисти които са около 1 000 000 броя та съня на Щирлиц да е пълен.
По темата-честито на редовите огнеборци, Техниката е много важна част за ефективно овладяване на пожари. Необходима е промяна и пенсиониране на ръководството. Нов бардак със стари курви не става е казал народа.Време му е на Шайлеков за активна почивка. И да му купите въдица на изпроводяк за да ходи за риба.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |