Пожар във Велчевското, потушен е

* Хората са в безопасност, започват действия по отстраняване на щетите * Съкварталци организираха акция за събиране на дрехи, покъщнина и всичко необходимо за пострадалите семейства, в които има и три малки деца
Ад под небето Актуализиран
КЪЩА в троянския кв. „Велчевски“ горя на 5 декември вечерта. Пожарът, по данни от Областната дирекция на МВР, е тръгнал от запалил се комин, след което се разпрострял върху покрива на къщата, а след това и върху покривите на две съседни къщи. Сигнал за пожара е подаден в 18:30 ч. Два екипа огнеборци от РСБЗН - Троян с два гасачески автомобила са се борили със стихията.

ПОСТРАДАЛИ хора няма, но материалните щети не са малки – унищожени са 200 кв. м покривна конструкция и много домашно имущество. По време на инцидента на място пристигнал и кметът на Троян Донка Михайлова, която по-късно същата вечер потвърди, че пожарът е потушен, а хората са в безопасност и от другия ден започват действия по отстраняване на щетите, ще помага и Община Троян. По случая в РУ на МВР - Троян е образувано досъдебно производство.

Т21

Бел. ред. Съкварталци организираха акция за събиране на дрехи, покъщнина и всичко необходимо за пострадалите от пожара семейства, в които има и три малки деца – момиченца на 4 и 10 години и момченце на 6. „Бъдете хора, по Коледа стават чудеса!“, призова в профила си във фейсбук инициаторката Деница Дамянова. А млад мъж вече е направил щедро дарение – пералня, газов котлон, хладилник с фризер, готварска печка, холна и трапезна маса и 6 стола. Събрани са и доста дрехи за децата. Най-належаща е нуждата от цигли, мартаци, шипки, греди и всичко необходимо за възстановяване на изгорелия покрив. Също играчки, одеяла, чаршафи, завивки, отоплителни уреди.

1 Коментара:

D Penkov каза...

Къща горя миналата седмица и в нашия квартал ,но нямаше присъствие от кметството нито помощ от там ,пак за своите напред.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |