Грейна и Коледната елха на площада

Коледната елха и зарята на площада в Троян, 5 декември
* Светлините запалиха заедно кметът Донка Михайлова и 10-класникът Деян Христов
 * Безпрецедентно – ритуалът бе вкаран в читалищния салон и 2-часовото сценично нещо опъна нервите на всички?!
Коледно

ТАЗИ вечер грейна и официалната троянска Коледна елха на централния площад – в нежни сини светлини, красива и изящна, със сгушена до нея кокетна къщичка за писма до Дядо Коледа. А светлините по традиция запалиха заедно кметът Донка Михайлова и изявен троянски ученик отличник със запомнящо се постижение през годината – този път 10-класникът Деян Христов от СУ „Св. Климент Охридски“, спечелил националния конкурс за мултимедийна презентация „Заедно в 21. век“. Ритуалът бе съпътстван от ефектна заря, зарадвала малки и големи. Появи се и Дядо Коледа, който обясни, че пристига от Лапландия, а неговите хора – група „джуджета“, пременени като началника си и на ръст и години колкото него, раздадоха подаръци на малчуганите. Дотук добре, обичайното, макар и по-вяло от други години.

Кметът Михайлова и 10-класникът Деян запалиха светлините
Дядо Коледа и джуджета му пристигнаха от Лапландия
НО ПРЕДИ това се случи нещо безпрецедентно – запалването на Коледната елха, което винаги е и логичното е да е отвън, на снега (нищо че в случая сняг нямаше), до елхата, под звездите, сега беше вкарано в читалищния салон. А там вместо кратка 15-20 минутна подгряваща програмка, насочваща и засилваща интереса към главното (запалването на Коледната елха), се проточи почти 2-часово сценично нещо от неопределен жанр, което опъна нервите на всички. Чухме сърдит татко, качил малкото си момиченце на конче, да казва: „Докога ще чакаме, дойдохме за друго!“. И кой крупен организатор роди това недомислие, нямаме представа. Добре че все пак въпросният концерт свърши и най-накрая, в 19:30 вместо в 17:30, както бе обявено, Коледната елха грейна. Весели празници!

Т21
Начало

 Още по темата:

5 коментара:

Калина Крумова каза...

... и кой "умник" реши да върже елхата за осветлението на площада, та мало и голямо да се бута в непрогледен мрак два часа? Заведох двете си малки дечица на тази глупост общинарска, та озверели от глад, да се чудя после, какво да им обяснявам за блъсканицата, тъпата програма и тъмницата . Благодаря г- жо Михайлова. Крайно време е да излети от тази община поне един некадърник за това.

albenapavlova14@gmail.com каза...

Запалването на коледната елха не е само действието по тази елха. Това е настроение и то се създава - с песни, танци,клоуни и всичко останало. Тези които са дошли да изядат една бисквита безплатно - нямат очи и сърце да я осетят това за което пиша. Да времето беше лошо - това означавали да лишим децата от това да се забавляват и да участват в игри. На колко такива събития е присъствала Калинка? Програмата имаше градация - от самодейки към професионалисти, запалването на елха и фоерверките. Ние останахме доволни.

Калина Крумова каза...

Госпожо Павлова, присъствала съм на последните три такива тържества. Миналогодишното беше наистина хубаво. Като така разбирате от забавление на деца,бихте ли ви казала, кое дете може да изтърпи двучасова програма , та била тя и добра?

albenapavlova14@gmail.com каза...

Госпожо Крумова, сляпа ли бяхте когато децата се надпреварвах да излязат на сцената. Сляпа ли бяхте да видите радостта на детските вокални групи когато пяха на сцената, колко такива мероприятия има със жонгльори и фокуси за деца.
"Всичко в света е хубаво, когато човек мисли хубаво."
Петър Дънов. Не сте от тази кръвна група - госпожо Крумова.

albenapavlova14@gmail.com каза...

Някой е положил усилие да украси сцената, да сте на завет в залата, да даде шанс на местните деца да се изявят, да внесе разнообразие в ежедневието на децата и т.н.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |