Жена изгоря в къщата си на Предела над Орешак

* Загиналата е 74-годишната Йона Станевска, изгоряла е и масивната и ремонтирана наскоро сграда; пожърът е тръгнал от печка на дърва
Трагедия
Мястото на трагедията, масивната къща е изцяло опожарена
ВЪЗРАСТНА жена изгоря тази нощ (1 декември) в къщата си на Предела над с. Орешак – точно при разклона за с. Патрешко. Загиналата е  Йона Станевска, на 74 години. Изгоряла е и масивната и ремонтирана миналата година къща, но съседната нова пристройка е спасена. Пожарът е предизвикан от печка за отопление на твърдо гориво, като вероятно жената е загинала от задушаване и след това е горяла. Овъглените останки са изпратени за аутопсия в Ловеч.

Лобното място на 74-годишната Йона Станевска, пожарът е тръгнал оттук
Часове по-късно продължаваше да тлее и дими
СИГНАЛЪТ за пожара е подаден късно, около 6:00 ч. тази сутрин, и веднага на място е пристинал екип на РСПБЗН – Троян, но най-лошото вече било станало. „Трябва много да се внимава с отоплителните уреди, особено възрастните хора по селата”, коментираха огнеборците от гасаческия екип. Йона е живяла сама, по думите на комшиите била много работна, редна и добра жена, придвижвала се е трудно и използвала бастун. Има дъщеря, която със семейството си живее в София.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Бог да прости!

Tssvety каза...

Опазил бог

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |