Горя хотел „Балкан“ в Чифлик

* Пожарът е тръгнал от запален комин, съобщиха от полицията; потушен е след близо четиричасова битка със стихията, щетите са огромни, започнато е досъдебно производство за
 изясняване на причините

Ад под небето Актуализиран

ГОЛЯМ пожар горя в големия хотел „Балкан“ (67 помещения) в курортното троянско село Чифлик. По предварителна информация пожарът е тръгнал привечер на 1 март (четвъртък) от запален комин и е обхванал немалка част от покрива и мансардните помещения; сигнал е получен в троянската пожарна (РСПБЗН - Троян) в 17:55 ч., малко по-късно има втори сигнал за разрастване на огъня. Три екипа огнеборци от Троян и един от колегите им от Ловеч и четири пожарни коли водят битката с огнената стихия почти четири часа; пожарът е ликвидиран около 21:30 ч., съобщиха от полицията. Няма данни за пострадали хора. Гостите на хотела, около 50 човека, са били евакуирани и настанени в съседни хотели. Екип на РСПБЗН - Троян е останал да дежури на място през цялата нощ.

ГОВОРИХМЕ с единия от съсобствениците, който в момента не е на мястото, но потвърди, че пожарът е тръгнал от комина и щетите са огромни. От друг източник научихме, че хотелът е ипотекиран и де факто е собственост на банката. Очакваме официалното изявление от пожарната и полицията за причините и размера на последствията. Запознати допускат, че материалните щети ще надхвърлят 1 млн. лв.

В ПОЛИЦЕЙСКИЯ бюлетин от 2 март (петък) се съобщава, че „огънят е унищожил приблизително 250 кв. м застроена площ и са нанесени значими материални щети“. Потвърдено е, че пожарът е тръгнал от запален комин. Причините за инцидента са в процес на изясняване, като по случая в РУ на МВР - Троян е започнато досъдебно производство; нямаме информация дали се разследва и по версия за умишлен палеж.
 
Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Там има една завистлива "Фея", дано да няма нищо общо със случая

Анонимен каза...

Това не е фея а баба Яга

Анонимен каза...

Да прави сте.Искра е рядко срещан човекобоклук.Много ме впечатли отблъскващата и арогантност към персонала,и в същото време техния стоически мазохизъм за минимална заплата.Може би това е ключа към сърцата на местната фауна?!Все пак ме съмнява да си позволи такъв произвол.Може молебен за пожар да е правила ,най много.Има и нещо хубаво в случилото се.Най добре локализирания хотел с най топлата вода,най после ще бъде ремонтиран и базата обновена.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |