Нов цех за 28-ия рожден ден на „Калинел“

* Катерина Радевска: „Пожелавам на всички, които работят тук, да ви спори работата, да ви е леко, да ви слушат началниците“ * Кметът Михайлова: „Искам два поздравя трите дами Радевски за мъжкото управление на фирмата“
Икономика
Калина, Катерина и Пламена Радевски на откриването на новия цех на "Калинел", 16 март 2022 г.
Момент от откриването
Момент от откриването
НА РОЖДЕНИЯ си ден, 16 март, 28-ия от основаването на фирмата през 1994 г., „Калинел“ – изцяло троянската фирма (основана от троянец – инж. Марин Радевски, който ни напусна в края на 2020 г., с троянски капитал и троянски мениджмънт от началото и до днес), промишлената гордост на града и района и №1 в своя бранш, домашен текстил, у нас и в Европа, основен и предпочитан доставчик на мегаконцерна IKEA и на немалко други световни фирми – откри поредния нов цех в основната си база в Троян (фирмата  има над 2000 работници и производствени структури още в Червен бряг, Ямбол, Тетевен и Сърбия, а приходите й за 2020 г. достигнаха 128 млн. лв.). В новия цех е настанено производството на протектори (калъфки) за възглавници, в което са заети 40 души; тук е и обновената моделиерна, където се разработват новите артикули на „Калинел“. При изграждането на цеха – строителството е дело на столичната фирма „Евробулпроджект“ ЕООД със собственик Иван Иванов, който присъства на откриването – е направено разширение на пикинг зоната (зоната за готовата продукция), улесняващо и подобряващо цялостния процес.

Калина Радевска и кметът Донка Михайлова прерязаха лентата
Трите Радевски със строителя на цеха Иван Иванов („Евробулпроджект“ ЕООД)
„ДНЕС режем лентата на един от последните проекти на баща ми инж. Марин Радевски, започнат през 2020 г. На мястото на старата сграда тук построихме нова, използвайки съвременни технологии и материали. Искам да благодаря на всичките ни партньори и да пожелая на всички, които работят тук, да ви спори работата, да ви е леко, да ви слушат началниците. И се надявам това далеч да не е последният проект, който имаме във фирмата и да ни върви по вода!“ Това заяви в краткото си емоционално приветствие към всички съучастници в хубавото дело и гостите на откриването Катерина Радевска, голямата щерка на инж. Радевски, завършила текстилно инженерство в Манчестър, която заедно с майка си Калина и сестра си Пламена е начело на фирмата и е водещата фигура в управленския триумвират.

Част от работничките в новия цех
Готова продукция от новия цех
ПОЗДРАВ поднесе и кметът на Троян Донка Михайлова, която присъства на откриването заедно с председателя на Общинския съвет инж. Петко Пенков и ресорния зам.-кмет инж. Бистра Чолакова. „Искам да поздравя трите дами Радевски за мъжкото управление на фирмата – бяха кметските думи. – Гордеем се с всичко, което постигнахте и вярваме, че „Калинел“ под вашето ръководство ще върви напред. Искам да поздравя всички, които работят тук, да им пожелая добри шефове и нека ви върви по вода, нека „Калинел“ да ни събира по добри поводи. Защото успехът и радостта на „Калинел“ е успех и радост на Троян. Честито ви!“

Наздраве за "Калинел"
Цветя за "Калинел"
КАКТО си му е редът, бе отслужен водосвет за успех и късмет на новата калинелска придобивка – отслужиха го отците Марин и Войден Божкови от троянската църква. А честта на прережат лентата имаха кметът Михайлова и собственичката Калина Радевска. Стилното и изчистено от всякакви излишества събитие завърши с изискан коктейл в кафенето на фирмата, като майсторските блюда бяха дело на прочутия троянски готвач и също калинелец шеф Христо Вълчевски. 
 
ОТКРИВАНЕТО на новия цех бе на фона на голям транспарант, заявяващ философията на „Калинел“, мисията, визията и ценностите на фирмата. Цитираме: мисия – да създава уют, топлина и стил в дома на хората; визия – да бъдем световен лидер в производството на домашен текстил, социално отговорна и постоянно развиваща се компания; нашите ценности – нашите клиенти, доверие, отговорност, уважение, стремеж към съвършенство, опазване на околната среда. И от нас – успех!

Т21 

Още за „Калинел“:

4 коментара:

Бай каза...

Да им е честито!
Българи , Виетнамци , сега и Украинци
550 лв

Бай каза...

Браво

Unknown каза...

Ако някой работи за 550 лв си е виновен единствено само той!

Anna42 каза...

Интересно ми е дали ще има нови цехове? ГЕРБ не са на власт, няма европари, т.е. кражбата свърши. Дано новия цех работи, защото милионите хвърлени за огромния склад май отидоха на вятъра! Между другото Донка с кои играе - с ГЕРБ или с БСП?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |