Такива хора са капитал

* Иван Спахийски: „Трябва да има паметник на инж. Марин Радевски – заради приноса му към нашия град“
Лично мнение
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни, IT специалистът Иван Спахийски, преди броени дни, на 11 септември, заяви публично нещо (в профила си във фейсбук), заслужаващо внимание, цитирам: „Според мен в центъра на Троян трябва да има паметник на инж. Марин Радевски – заради приноса му към нашия град“. Мнозина изказаха пълна подкрепа, имаше и подкрепа с уточнение, че може да не е паметник, а именуване на улица, имаше и едно отрицание с партизанския възглас „герберски феодал“, но то е обяснимо. Обобщено – троянци са за идеята, това е усещането.

АЗ СЪЩО съм за – защото хора като Марин Радевски* не са под път и над път, те са капитал за нашия град и не трябва да ги „замитаме под килима“, не толкова заради тях, а заради нас си. И не че са идеални, никой не е, Марин също не бе. Но са (ни) важни. Ще преповторя коментара си в мрежата по предложението на г-н Спахийски, там казвам защо са ни важни: „Нещо трябва да има, някакъв забележим знак на почит, на поклон, на следовност. Инж. Радевски е сред основните строители на нов Троян, водач и заслужава да откроим тази му роля. За жалост други от този калибър бяха и си остават тотално зачеркнати, например нещичко някъде да сочи към Петър Балевски, най-големия троянски индустриалец преди преврата през 44-та?!“.

ТАКИВА хора наистина са капитал, човешко съкровище. И не бива да го похабяваме.

Генадий Маринов

* Инж. Марин Радевски (1958-2020) ни напусна след тежко боледуване от ковид и усложнения в края на миналата година, само на 62. Той ще остане не само с уникалния си професионален и бизнес успех – създаде в малкия град и от нулата фирма на световно равнище („Калинел“, основен доставчик на IKEA, №1 в своя бранш у нас и в Европа). Беше не само най-големият данъкоплатец и инвеститор в Троян, но и най-големият дарител, помагаше на всичко хубаво в нашия град и много от хубавите троянски неща се случваха благодарение на него.

Начало

4 коментара:

Unknown каза...

За починалите или добро, или нищо. В случая нищо!

Unknown каза...

Това вече е прекалено

r3d33ms каза...

Трябва,как да не трябва ! Да не вземат да ни изпреварят и да направят във Виетнам !

Unknown каза...

Идеята според мен е хубава.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |