ИКЕА свали шапка на „Калинел“

* Троянският производител бе отличен със специална Диплома за дългогодишното си успешно партньорство с ИКЕА и като най-голям доставчик през изтеклата година * „Заедно ние направихме много легла по света по-меки и пухкави“, се казва в обръщението на шведския мегаконцерн
Отличници
Инж. Марин Радевски и Катерина Радевска (в средата) след връчването на Дипломата, Елмхулт, Швеция, 24 април 2019 г.
ЕДНА важна новина – и за Троян, а и за България – остана някак встрани от общественото внимание. Случва се през м. април тази година в централата на мегаконцерна IKEA (ИКЕА) в шведското градче Елмхулт (Almhult, родното място на основателя на компанията Ингвар Кампрад, включено със заглавната си буква в абрeвиатурата IKEA). На тържеството по случай Деня на доставчика. Там собственикът на троянската фирма „Калинел“ ЕООД инж. Марин Радевски, придружаван от дъщеря си Катерина, възпитаничка на университета в Манчестър и част от мениджърския екип на фирмата, получава престижна Диплома. С нея троянският производител е отличен за дългогодишното успешно партньорство с ИКЕА, „където откритостта и взаимното доверие са ключови съставки“; и като най-голям доставчик за изтеклата година (2018 г.).

Дипломата от ИКЕА за партньора „Калинел“ 
„БЯХМЕ изненадани, когато съобщиха името на „Калинел“. И няма как да не сме поласкани, но всичко това са реалности и е подплатено с много сериозна работа, взаимно доверие и ръст на взаимоотношенията ни с ИКЕА“, коментира за Т21 г-н Радевски. А ето какво е казано в Дипломата от ИКЕА за партньора „Калинел“: „От едно старо гаражче до три модерни предприятия в две различни държави. Вие сте доказали волята си да инвестирате и време, и пари, за да останете конкурентни, откакто нашите пътища се пресякоха през 2001 г. Заедно ние направихме много легла по света по-меки и пухкави“. Емоционалният текст завършва с още по-емоционалното възклицание „WOW!“ И това ти го казва водещата в света фирма за домашно обзавеждане, „УАУ!“ и от нас. 



Накратко за „Калинел“

ФИРМАТА е основана е през 1994 г. от инж. Марин Радевски, който и до момента е управител и едноличен собственик. В началото произвежда полиестерна вата, а днес – 25 години по-късно, е водещият европейски производител на домашен текстил и основен доставчик на олекотени завивки и възглавници за ИКЕА. Троянската фирма е носител на десетки престижни бизнес отличия. През 2016 г. годишният й оборот възлиза на 120 млн. лв. и от складовете на „Калинел“ всяка седмица тръгват по 70-80 тира (около 4000 тира годишно) с готова продукция за износ. Във фирмата работят 1700 души (около 500 от тях са в производствената база в гр. Червен бряг), има и дъщерна фирма във Враня (Сърбия) с 200 работници; миналата година закупи производствена база и в съседния ни Тетевен.

ЗА ВЕЧЕ 18-годишното му сътрудничество с ИКЕА троянският производител се превръща в основен доставчик на мегаконцерна и обемът на доставките за шведския партньор постоянно расте; едновременно е в ход и все по-сериозна диверсификация на продажбите и нарастващ дял на поръчките за други клиенти – сред тях са „Метро“, „Кауфланд“, „Лутц“, „Юск“, „Теско“, „Хема“ и др. През есента на 2019 г. „Калинел“ ЕООД ще завърши новия си цех за завивки и възглавници и прилежащия му ултрамодерен склад за 25 хил. палета, чието строителство започна през 2018 г., инвестицията е за над 14 млн. лв.

Бел. ред. За поредния милионен проект на „Калинел“ (на обща стойност 3,14 млн. лв.) – „Повишаване на конкурентоспособността на фирмата чрез оптимизиране на производството и намаляване на енергийното потребление“, реализиран в периода 2017/19 г. с финансовата подкрепа на европейската ОП „Иновации и конкурентоспособност“ – четете в следващия брой.

Генадий Маринов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |