Хижа „Амбарица“ сред победителите в класацията „Хижа на година“

* Перлата на Троянския Балкан спечели в категорията „Хижа с най-устойчиви еко практики“ * Хижарката Ема Гатева: „Заедно създадохме устойчиво присъствие на „Амбарица“ сред добрите хижи в България
Отличници
Ема Гатева с наградата от класацията „Хижа на годината“, 2023 г.
ХИЖА „АМБАРИЦА“ – емблематичната хижа в Троянския Балкан, построена изцяло с троянски сили, средства и много ентусиазъм през 1958/1959 г., продължение на старата хижа „Амбарица“, тя пък вдигната през 1935 г., стопанисвана през годините от знаменитите хижари Кара Кольо и след него Дана и Гечо Мичковски, затънала в проблеми и запустение в новите времена, но поета през 2013 г. от Ема Гатева и върнала, макар и нелеко и с много перипетии, включително съдебни, славата и истинската си посока, по-точно бореща се за тях всеки ден – отново е сред призьорите в националната класация „Хижа на годината“ (2023 г.).

ПРЕЗ 2015 Г. хижа „Амбарица“ стана втора в комплексната класация „Хижа на годината“ (след хижа „Мазалат“) и получи най-високи оценки по критериите отношение на хижарите и цени. В тазгодишната класация, в която бяха номинирани 55 български хижи в 8 категории, „Амбарица“ печели първото място в категорията „Хижа с най-устойчиви еко практики“.

КАМПАНИЯТА „Хижа на годината” обръща внимание на най-добрите хижи и заслони в България, номинациите са направени от 10 организации, които използват и добре познават хижите в България, поясняват в сайта на кампанията (huts.360mag.bg). Целта е освен да отличи обектите за пример, да стимулира развитието на българските хижи и заслони, така че да се превърнат в предпочитано място за отдих и туризъм. Гласуването бе по интернет и за номинираните в осемте категории бяха подадени общо 25 242 гласа. Церемонията по награждаването се състоя днес, 6 декември, в кино „Люмиер“ в столицата.

„ХИЖА „АМБАРИЦА“ през годините доби свой специален дух. Заслугата е и на многото доброволци, които даваха своето време, идеи и емоции, за да се случват добрите дела тук. Наградата е обща! Благодаря Ви! За мен това отличие за хижата е ценно, защото показва, че заедно създадохме устойчиво присъствие на „Амбарица“ сред добрите хижи в България. Тя бе номинирана в три категории. Това задължава за още по-добра работа. И ще бъде! Благодаря на всеки, гласувал за „Амбарица“!“, коментира в профила си във фейсбук след награждаването Ема Гатева. И от нас – поздравления!

Т21


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |