Да подкрепим Ема и хижа „Амбарица“!

* Национален протест под надслов „БТС, не сте над закона!“ –
 пред Спортната палата в София, сряда, 18:30 ч.
Протестно
В СРЯДА9 октомври, от 18:30 ч. до 20:00 ч. ще се проведе мирен протест на по билков чай пред сградата на БТС (Спортната палата) в София под надслов „БТС, не сте над закона!“. Целта – да се покаже на сдружението с нестопанска цел БТС („неправителствено сдружение за социален туризъм, за спортно-туристическа, културна, родолюбива, природолюбива и екологична дейност”, както е записано в устава му – виж тук), че не е над закона; а поводът – заплашителното писмо, изпратено от БТС до стопанката на хижа „Амбарица“ Ема Гатева и опитът тя да бъде прогонена.

„В ПОСЛЕДНИТЕ години сме свидетели на абсурдни случаи, в които БТС пренебрегва закона и нехае за ресурса, за който трябва да се грижи. Хижа „Амбарица” не е изолиран случай“, четем в призива за протеста. И още: „Планинарското общество е необходимият коректив на бездействието и беззаконието, присъщи на сдружение БТС. Време е да покажем, че имаме отношение към тези проблеми и не желаем да сме просто свидетели на упадъка на планинския туризъм, в следствие обслужването на лични интереси в организация, която не е допринесла за ресора си с нищо в последните десетилетия“.

ДА ПОДКРЕПИМ Ема и хижа „Амбарица“!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |