Тина, Ема и „Амбарица“

* Професионалната хокеистка и капитан на женския ни национален отбор Тина Лисичкова – помощник-хижар на „Амбарица“
Любопитно
Тина и Ема, Троян, „Антик“, 27 август 2018 г.
Усмихната, фина, дори крехка
ТИНА ЛИСИЧКОВА е софиянка, на 26. И отскоро е на хижа „Амбарица“. Не е планинарка, попаднала случайно, но й се иска да е за по-дълго, което обаче не зависи само от нея, ще разберете защо. Помага на стопанката на „Амбарица“ Ема Гатева и на (съ)хижаря Тодор Бонев. Градско момиче – слабичка, усмихната, фина, дори крехка на пръв поглед. Но се оказа, че мъжкото й ръкостискане  рязко контрастира на момичешкия й вид (запознахме се в Троян, хижарите бяха слезли за провизии и изпихме по бира в „Антик“, 27 август – бел. авт.). Същия контраст уловихме и в разказа на Ема: „Тина се качи до хижата за час и двайсет минути. И веднага влезе в гората да събира дърва, върна се с огромен наръч! Така е всеки ден – не се спира“.

ОБЯСНЕНИЕТО се оказа лесно. Тина е професионален състезател по… хокей на лед, име в своя спорт, капитан на женския ни национален отбор (спечелил през 2018 г. бронз на Световното първенство за жени в Ирландия, пета дивизия – бел. авт.). Три сезона е играла в чужбина – един в Германия и два в Турция. Занимава се и с… ръгби. Сега временно е в София, но има оферти от три хокейни клуба навън – испански и два турски, и до дни ще трябва да реши с кой от тях да подпише. Подписването ще стане от „Амбарица“ по интернет, но престоят й на хижата ще зависи от повиквателната за тренировъчния лагер.

На леда, вдясно – капитанката националките ни Тина Лисичкова
ПОПИТАХМЕ я как се е решила на амбаришката си авантюра. „Случайно попаднах на хижата и изобщо не съм си представяла подобно продължение. Стана мигновено – заради Ема, тя е невероятен човек, а „Амбарица“ е страхотно място, силно“, бе отговорът на Тина, хокеистката, сега в новото й качество на помощник-хижар в Троянския Балкан.

Генадий Маринов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |