На Фестивала на боровинките 2016

* Ема Гатева: „Много „най-“ имаше тази година и естествено направихме най-силния боровинков фестивал. Хора, обичам Ви!”
Под звездите
Екипът на доброволците, сред тях – Теодосий Спасов и Ема Гатева, „Амбарица”, 31 август 2016 г.
ТРЕТОТО издание на Фестивала на боровинките на хижа „Амбарица“, 29-31 юли, бе повече от успешно и надмина предишните две по всичко: доброволците (помагачите) бяха повече, гостите също – доста над 1000; подобрен бе рекордът по изпържени „амбаришки мекици”, кулинарния гвоздей на феста – повече от 2500; озвучаването бе професионално и без компромиси, музикалната програма – много силна и стилна, достатъчно е да споменем космическия Теодосий Спасов.

Ема Гатева
ВЯРНО е, имаше една основна липса – на… боровинкова реколта, заради измръзването от студовете през пролетта. Организаторите се шегуваха, че провеждат „ексклузивно издание на феста на боровинките без боровинки“, но пък компенсацията също си я биваше – малиново сладко. Друг основен момент – и този път многолюдното събитие не остави след себе си абсолютно никакви боклуци в планината.

„МНОГО „най-“ имаше тази година и естествено направихме най-силния боровинков фестивал. Хора, обичам Ви!”, написа в страницата си във фейсбук моторът на проявата, знаменитата хижарка Ема Гатева. Очаквайте повече в следващ брой.

Т21

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

1000 души × 0.5кг л..на=500 кг тор....човешки. Каквото и да сте изчистили Балканът е ос.ан подобаващо. Планината не е за такива мероприятия и който я обича никога не би стъпил на подобно събитие. Нямам нищо против Галева и компания, но явно и на нея думата "планина" й е чужда. Освен разбира се, когато продава кебапчета, мекици и бира с чисто комерсиална цел - да изкара някой лев. Ако подобно нещо се случи в Алпите, без ясен план как ще се извозят фекалиите до подходящо място - направо ще става въпрос за чудовищни глоби, макар че тя попринцип не обича да плаща. Нито глоби, нито наеми....Абе нищо.
Наздраве! Да ви е честит новия прясно оакан "Дълги дял".

Анонимен каза...

Освен това ако хижата влиза в парка как и защо там са разпънати палатки?

Анонимен каза...

Ся половин година ше мирише нагоре на мекици и канабис...
btw, понеже миналата година присъствах на "събитието", мога да ви уверя, че рядко може да видиш толкова много напушени колеги на едно място. Или тъй наречената модерна младеж.

Анонимен каза...

Ех, Генадий, няма такава отврат като твоя форум тук. Някви анонимковци бълват злоба и лъжи срещу всеки, който прави нещо в този град.Освен това, човек и да иска няма как да ги осъди, защото са неизвестни. Прочетеш материала, зарадваш се, че нещо се случва и веднага отдолу виждаш помиярника от коментари.

Анонимен каза...

И кво точно се е случило?!
1000 души на палатки в парк Централен Балкан, в който това нещо е АБСОЛЮТНО забранено, половината стабилно употребили марихуана и два дена са де изхождали в гората и билото покрай жижата. И всичко това с домакин една дама, която е незаконно на Амбарица и която дължи чанта с пари за наема на обекта, според договора, който е подписала самата тя.
Ще съдиш....я по-добре замълчи и скок ни да видиш Емилия Гатева за последно горе, защото тя така или иначе скоро време ще бъде изритана от хижата, понеже не си изпълнява акуратно финансовите задължения по договора. Такова нещо в нормална държава нямя как да стане. Ти (съдещия), ако не си платиш тока и водата ще те отрежат веднага, нали. Е да, ама тва не се отнася за Емито и циганите.

Анонимен каза...

Не е нужно да се коментира,кви туристи ?кви 5 лева.Виждате ли на снимката Туристи?Тва е шайка напушени Създания с неопределена полова пренадлежност,Дет нямат място точно по Нашата Троянската Планина.А Генадйй,този Лизач е най добре да спре да се превъзбужда.

Анонимен каза...

Пак мотористите трябва да чистят балканите и пътеките,после били пак виновни!!

Анонимен каза...

Е, друго си е да си алкохолизиран селяк с мАътор, за който планината е писта, а хижите кръчми с нова публика.Друго си е амфетамина в носът.Като по филмите с яките мутри и курви, нали?

Анонимен каза...

Поредната порция некултурни/вулгарни/обидни коментари под поредната статия.

Не знам дали хората са се изхождали в балкана, но форумците абсолютно редовно се изхождат под всяка статия.

Анонимен каза...

9-ти, много е просто:като ти се "изхождат" под статията, не чети коментарите, а чети само статиите.

Анонимен каза...

А какво, ако искам да чета/участвам в задълбочена дискусия между културни и интелигентни хора?

Анонимен каза...

11-ти, искаш да четеш понеже представлява интерес, с което влизаш в противоречие със себе си, нали не ти харесва!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |