Долу мръсните ръце от „Амбарица”, с теб сме, Ема!

* Ема Гатева: „Това е! След няколко месеца разговори и опити да се разбера с БТС, получавам това писмо. Ясно и точно казано –
 махай се незабавно!”
Да спасим хижа „Амбарица”!
Хижа „Амбарица” – перлата на Троянския Балкана
ЕМА ГАТЕВА отвоюва хижа „Амбарица”, перлата на Троянския Балкан. Отвоюва я от бракониерите и чалгарите. И от съсипията. Отвоюва я буквално с кръв (многократно имаше заплахи за живота й, знаят се и имена).

СЕГА ТЕЗИ искат да изгонят Ема и отново да прилапат хижата, пак за същото. А инструментът е корумпиранотото БТС – гражданско сдружение, което не е някогашното БТС и на което (защо и дали законно е отделен въпрос) е предоставена държавна собственост за милиони, десетки български хижи; дори – така се говори, но съдът ще отсъди – в конкретния случай с „Амбарица” БТС няма нито нотариален акт, нито някакъв друг документ за права над хижата (новата).

ЯСНО Е защо искат да я изгонят – Ема е пречка и на едните, и на другите. Пречка е пред корумпетата бетесейци, които без да са вложили стотинка, искат да цицат грамаден наем от хижата, така са свикнали. Пречка е пред бракониерите – които си искат удобната и скрита от хорските очи база високо горе в Балкана. Искат да я изгонят, защото Ема превърна хижата в нещо друго – слънчево, добро, умно и честно, успя да го направи, вложи душата и сърцето си в каузата „Амбарица”.

Ема Гатева
ЕТО КОМЕНТАРЪТ на Ема Гатева след полученото вчера, 2 октомври, назидателно-заплашително писмо (ще плашат гаргите – бел. моя.)
"Това е! След няколко месеца разговори и опити да се разбера с БТС, получавам това писмо. Ясно и точно казано – махай се незабавно! Няма значение какви ремонти сме направили, няма значение колко пари сме вложили, няма значение как работим за този планински туризъм, който уж те трябва да развиват, нищо няма значение. Махай се незабавно! Много са нетърпеливи от БТС да си сложат своите хора на „Амбарица”. Да, ама не! Това писмо е открита заплаха в нарушаване на закона, за което подадох сигнал. Хижа „Амбарица” не е собственост на частната организация БТС, тя е държавна. И те нямат право по закон да извеждат от хижата когото и да било. Единственото право, което имат, е да решим спора си в съда. Но явно за БТС съдът и законите не важат. Явно те смятат, че са над закона и държавата. Не БТС, не сте над закона!".
Факсимиле от заплашителното писмо на БТС до Ема от 2 октомври 2019 г.


ДОЛУ мръсните ръце от „Амбарица”, с теб сме Ема! И сме много!

Генадий Маринов 
На снимките: Моменти от Емината „Амбарица”

Бел. ред. Заявявам, че горенаписаното трябва да се смята и като сигнал към правораздавателните органи – троянската полиция в лицето на гл. инсп. Радостина Петкова, областната дирекция на МВР в лицето на ст. комисар Милен Маринов и прокуратурата в лицето на окръжния прокурор Валентин Вълков и районния прокурор Георги Аргиров; както и към местните областни и общински власти (Областен управител, Община Троян и Общински съвет). Защото споменатите сили, които искат да овладеят хижа "Амбарица" на всяка цена, са готови на всичко. Доказвали са го неведнъж, а в един от случаите само навременната полицейска намеса предотврати кървава развръзка.
Може да звучи наивно, но призовавам и политиците със сърце, вярвам, че има такива, дано има (!), които сега са в надпревара за местната власт, да вземат отношение по казуса с хижа „Амбарица”, Ема и БТС.


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |