В „Референдум“: Марешки се изцепи на гърба на Троян

* Когато глупакът дрънка глупости, няма смисъл да обръщаш внимание; но когато глупости дрънка депутат и лидер на парламентарно представена партия, трябва да се реагира

Генадий Маринов
Предизвикано

СКАНДАЛНОТО, дори за нашенските мерки, издание на политическото токшоу „Референдум“ по БНТ във вторник вечерта, 1 октомври, бе изтрито от официалния сайт на телевизията по нареждане на генералния началник Емил Кошлуков. Явно срамът е голям и изтриването е своеобразно признание (и извинение). С две думи – случилото се си бе резил отвсякъде, поредно (ярко) доказателство за обидно ниското ниво и цървулащината на родната политическа класа. И коментарът е излишен, no comment, както се казва. Но на един нюанс сме длъжни да обърнем внимание – защото касаеше Троян и освен от глупав по-глупав, бе и клеветнически.

Водещата Добрина Чешмеджиева неуспешно се опитва да укроти Сидеров, "Референдум",
 БНТ, 1 октомври 2019 г.

Сидеров си взе думата и не я пусна
В студиото влязоха и жандармеристи
ЗА ГЛАВНИЯ „герой“ на споменатия „Референдум“ – Волен Сидеров, това си бе поредна изцепка и органична част от богатата му политическа биография; но дали бе пиян, дрогиран или и двете, или дали цялата работа не идеше от някакво затягане на рубладжийските кранчета напоследък, кой да ти каже, възможно е, без да го твърдя. Но при всички случаи атакисткият атаман бе неадекватен и напомни за най-добрите си години, нея вечер бе себе си. Нищо изненадващо, Сидеров е ясен.

ДУМАТА ми е за друго. За клакьора и верния поддръжник на Сидеров в този политически „дебат“ (който иначе трябваше да е дебат за предстоящите Местни избори) – небезизвестният Веско Марешки от „Воля“. Който със сигурност виждаше резила на съидейника си, но въпреки това не спря да го подкрепя и в някаква степен насърчава. Марешки, също като Сидеров, е пределно ясен и не се нуждае от коментар. Но няма как да подминем изцепката му на гърба на Троян, и то след като се изпъчи, че е родом от Троян.

Веско Марешки: „Троян е родното ми място, аз съм от Орешак, съседното село
ПО-КОНКРЕТНО. Марешки скочи на Деница Златева (БСП), на която – в някакъв кратък промеждутък сред разпищолените тиради на Сидеров – й бе дадена думата да сподели какъв е профилът на техните кандидат-кметове. Социалистката обясни, че една част от номинираните са „доказали се кметове, доказали се професионалисти в своята област“. В този момент Марешки рипна и без да му е дадена думата, я репликира: „Поне една община мога ли да знам, в която управлявате, където сте се доказали, да отида да я видя как добре живеят хората там? Само едно име, само една община ми кажете?“. „Троян!“, бе отговорът на Златева. Тук Веско се (до)разгневи и премина в атака: „Троян е родното ми място, аз съм от Орешак, съседното село. И не мисля, че хората в Троян благоденстват, там е съсипана цялата индустрия. И това, мисля, е по време на вашето управление. Идете да видите всички заводи… Това ако е успехът?!“.   

КОГАТО глупакът дрънка глупости, няма смисъл да обръщаш внимание; но когато глупости дрънка депутат и лидер на парламентарно представена партия, трябва да се реагира. Затова накратко да припомним на г-н Марешки, че родният му Троян в момента е град без безработица, че в Троян има фирма, създадена и ръководена от троянец, която е основен доставчик на световния мегаконцерн „Икеа“ и е европейски лидер в своя бранш – „Калинел“, че Троян е лидерът в производството на столове и маси у нас, а най-големият троянски мебелист „Рико Стил“ има дългосрочни договори с фирми от порядъка на „Старбъкс“, че италианска машиностроителна фирма, която е направила завод като по учебник в Троян – „КОПА хидросистем“, за последните пет години отвори два нови цеха, че в Троян са над половината от автомобилите в Ловешка област и в града има 15 бензиностанции, че Орешак е едно от най-богатите села в България и че Троян е най-успешният град в областта. Да не забравим – в Троян има и две аптеки „Марешки“.

„Референдум“ по БНТ във вторник вечерта, 1 октомври 2019 г. – срамът е голям
ТА ТАКА, съгражданино ни Веско! И накрая да те попитам – след като в твоята парламентарна група има двама троянци и с тебе трима, защо нищо не направихте и не правите за родния Троян?!

5 коментара:

kiril каза...

Марешки е абсолютно прав! Всичко е съсипано в Троян. Всичките тези фирми са робовладелски работа има да , но на каква цена?

Дедо Спас каза...

Не съм гледал предаването, но вероятно е тръгнало в неблагоприятна посока за някои и Сидеров е решил да промени тактиката. Сега никой не говори за мненията на участниците, а само за неговата изцепка. "Рубладжийските кранчета" - не вярвам Русия да разчита баш на него за прокарване на каквото и да е влияние в България. А иначе Марешки си е напълно прав. Работните места в Калинел, Рико Стил и Копа Хидросистем са далеч под броя на работните места в някогашните Машстрой (с цехове в Орешак и Априлци), Елпром (с цехове в Голяма Желязна, Съево, леярна в Орешак, завод в Малта и бобинаж на ишлеме в селата чак до Свищов), Хемус, Родопа, Сердика, ДАП, Балканска звезда, Троянска керамика, Изкуство, Унитех... Освен това в тях няма чак толкова работни места за хора с висше образование.
Реалното население на града едва ли е и наполовина от 1986 г - 26109 души. А кой е виновен - всички ние, че ги избирахме и най-вече че ги търпяхме. Сега с умиление си спомняме за оня министър "Мистър 10%" и събираме капачки за кувьози.

wolfblood каза...

Абсолютно си прав...

Anna42 каза...

И според мен Марешки е прав. Какво общо има частният бизнес с управлението на общината? За мен Михайлова не е успешен кмет. А Миховски сигурно ще бъде още по-зле.

Marinoff каза...

Г–н Маринов , забравихте да споменете технологичния гигант „Елпром„. Между гордостта на г–жа Михайлова , малкия пазар и кръговото има паднали къщи от няколко години.Може би не ги вижда всеки ден ? Ако имате желание се разходете до там и запознайте бъдещия кмет. А Марешки е прав . Троян е със затихващи функции/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |