Есенен салон и джаз в Серяковата къща

* Откриването – в петък, 11 октомври, 18:00 ч.; гостува джаз триото Велека Цанкова, Александър Логозаров и Васил Хаджигрудев
Предстоящо
НА 11 ОКТОМВРИ от 18:00 ч. – в навечерието на празника на Троян Петковден – галерия „Серякова къща” ще представи Есенния салон на Дружеството на троянските художници (ДТХ). И в рамките на месец ценителите ще могат да видят новите платна на троянските майстори на четката.

ПО ТРАДИЦИЯ вернисажът ще има и концертна част. Този път певицата Велека  Цанкова, под акомпанимента на Александър Логозаров  (китара) и Васил Хаджигрудев (контрабас), ще изпълни някои от големите класики в джаза на автори като Джордж Гершуин, Кол Портър, Ървин Берлин, Анотнио Карлос Жобим и др. Велека завършва Националната музикална академия в София през 2017 г. Интересът й към джаз музиката я отвежда към Холандия, а по-късно и в Италия. Родена и израснала в София, тя е част от музикалния клубен живот на столицата. Александър преминава през лабиринт от стилове, който в един момент го отвежда „в джаза”, бакалавър е по джаз китара от Консерваторията в Грьонинген, Холандия. Васил Хаджигрудев е „в джаза“ от самото начало на музикалния си път, живее, учи и работи в Холандия, Германия, Испания, а от миналата година отново си е в София.

ИЗЛОЖБАТА и концертът се реализират с финансовата подкрепа на Община Троян.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |