Заключително и оптимистично

* Проведоха се финалните пресконференции по проектите за Дневния център за деца и младежи с увреждания и Центъра за лица с увреждания, реализирани с европейски средства * В Троян днес – 15 социални услуги с общ капацитет 1240 потребители
Социално
Заключителната пресконференция в Дневния център, отляво – Мария Мировойска, Марияна Николова и Розалина Русенова, 28 септември 2023 г.
НА 28 СЕПТЕМВРИ се проведоха заключителните пресконференции по два троянски социални проекта, реализирани с европейско финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и бенефициент Община Троян – Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания (проект „Нова грижа в община Троян“, проектна стойност 1,220 млн. лв., адрес ул. „34-ти Троянски полк“ 42, срок за изпълнение 1 септември 2019 г. – 30 септември 2023 г., капацитет 30 места дневна грижа и 60 консултативна) и Център за подкрепа на лица с увреждания (проект „Създаване на Център за лица с увреждания в община Троян“, проектна стойност 1,017 млн. лв., адрес Новата поликлиника, срок за изпълнение 10 август 2020 г. - 30 септември 2023 г., капацитет 30 места дневна грижа, 60 консултативна и 4 заместваща).

И ДВЕТЕ пресконференции, провели се на място в базата на центровете, бяха открити от ресорния зам.-кмет Розалина Русенова и ръководени от началника на социалния отдел в общинската администрация Марияна Николова. Подробно за двата центъра – постигнато, задачи, бъдещи планове, говориха ръководителите им Мария Мировойска и Снежана Паймакова. Добрата новина е, че с приключване на проектите и двете социални услуги продължават функционирането си с държавно финансиране. А г-жа Русенова препотвърди заявеното намерение на кмета и кандидат за кмет Донка Михайлова, че през следващия управленски мандат социалното звено в общинската администрация ще се трансформира в отделно общинско предприятия – предвид нарасналия брой на социалните услуги (15, общ капацитет от 1240 потребители) и по-добрите възможности за администрирането им, които ще даде новата структура.

Т21
  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |