Пленерът на Ротари Троян събира средства за добра кауза

* Арт събитието приключи навръх Петковден, празника на Троян; участниците – петима автори с име от различни краища на страната * Две от творбите вече са откупени, съобщи президентът на троянските ротарианци Михал Капоун
Красота и полза
В началото, 7 октомври
ТРОЯНСКИЯТ Ротари клуб – чийто президент за настоящия мандат 2023/24 е чехът с троянско жителство и пристрастия Михал Капоун, директорът на „Винпром Троян“ – организира Национален пленер по дървопластика в Троян. „Ателието на открито“ е на градския площад пред сградата на Музея на занаятите, а участниците са петима художници от различни краища на страната, и петимата с име – Иво Чехларов (Ловеч), Кунчо Кунчев (Сливен), Милен Василев (Враца), Момчил Мирчев (София) и Радослав Симеонов-Радо (София). Арт проявата започна на 6 октомври, а финалът й бе на неслучайния 14 октомври, Петковден, празника на Троян.

Пленерът работи
Иво Чехларов довършва творбата си
КАКВА е идеята? Най-напред – да се оползотворят за нещо красиво дънерите, останали след подмяната на старите дървета по реконструиращата се главна улица в с. Орешак, ул. „Стара планина“, пътя към храма (Троянския манастир). И основното – изработените дървени скулптури, които вече са напълно готови и могат да се видят експонирани в „ателието на открито“, да бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства да се използват за поредната добра кауза на Ротари Троян; в случая – за закупуване и монтиране на светещи знаци при пешеходните пътеки в невралгични троянски пътни участъци (в района на училища, детски градини и зони с интензивен трафик).

Творбите са завършени, две вече са откупени
Михал Капоун говори за пленера, Петковден, 14 октомври
ДВЕ от творбите вече са ангажирани, заповядайте да разгледате и ако желаете, можете да се включите, заяви на микрофона пред множеството на петковденския празник г-н Капоун. Президентът на Ротари Троян открои подкрепата за събитието на хотел „Каза Арт“ (Орешак), Община Троян и троянската гостилница „На ДворЪТ“. Ще добавим, че идеята за пленера е на собственика на „Каза Арт“ Пламен Петров, художник и ротарианец, сам участник в не една подобна арт инициатива.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |